Hur Man Ska Hantera När Ditt Barn Är En Lögn-Lögn Ansikte

Gammelfaster Bess frågade om jag ville ha lite av hennes fruktkaka detta år, så det är klart att jag sa till henne att jag skulle älska någon och att vi ser fram emot det varje år. Jag menar, det är vad du säger, eller hur? Du behöver inte berätta för henne att det nästan bröt din tand, och sedan du tappade den på din tå medan släpa den till soptunnan och svor som en jävel för att du var ganska säker på att du hade knäckt en mellanfot. Att göra fruktkaka gör henne otroligt glad. Hon är övertygad om att det är vår favorit semester behandla. Jag bryr mig inte om mina barn bevittnat mig att säga detta. Jag skulle snarare de se mig tala om en vit lögn i stället för att berätta gammelfaster Bess sanningen och se hennes hjärta paus i två mitt framför mina ögon.

Samma sak gäller när vi är i barnläkaren kontor, och hon frågar hur mycket tid för skärmen att mina barn blir varje dag, och jag vräka ur sig, "Åh, en timme eller så." Alla i rummet (inklusive henne) vet att jag ljuger arslet av sig, men jag vågar dem att säga ett ord.

Så som jag ser det, föräldrar som har förtjänat rätten att ljuga lite när de ser passform. Oavsett om det är för att skona någons känslor eller bara för att undvika en föreläsning, vi är chefen, så vi får bestämma när man ska ligga. Problemet är, som dina barn blir äldre de bevittna dessa lögner från dig och sina kamrater och kan börja plaska i att ljuga sig själva. Bra för oss (och dem), vi vet hur vi ska styra dem i den riktning ärlighet eftersom vi vet oftast när våra barn är att ljuga-lögnare ansikten.

De bör veta att det finns konsekvenser. Att vara ärlig är en kvalitet som vi människor bör sträva efter.

När mina barn kommer till mig och berättar att de inte mata hunden deras ärtor, även om jag bara såg det med mina egna ögon, de får ännu mer ärtor. Om de kommer att berätta för mig att de inte nypa sin syster, trots att hon är sport två röda fingeravtryck på hennes högra arm och snyftande i mitt bröst som jag försöker att arbeta, de kommer att ha att be om ursäkt och följ upp genom att göra något bra för henne — något så fint det kommer att få dem att tänka om innan de bestämmer sig för att förvandlas till en liggande-pinchy-pincher.

Ibland ligger är motiverade.

Om vi på en kompis och de tjänar dåligt skinka och potatis som smakar som charbroiled läder skor, men de säger, "Tack. Middagen var läcker," de kommer förmodligen att bli belönad med snabbmat på vägen hem, eftersom de inte har munkavle på den tabell eller fråga värdinnan om hon var en hund som serverar mat till middag. Ibland kan en fib är bättre än att tala sanning, men det är en konst som måste läras ut.

De bör veta att ljuga gör dem inte till en dålig människa. På samma gång, jag vill att mina barn ska veta att det är fel att ljuga, men jag har sett med egna ögon att om jag är för hård mot dem, de skäms och sedan ligga ännu mer eftersom de inte vill få mig att tro att de är dåliga. Jag förklarar för dem att jag vet att de är riktigt bra barn som gör ett dåligt beslut, och de kan göra det rätt med att berätta sanningen. Det gör dem känna att de är i en säkrare plats där det är OKEJ att berätta sanningen.

Jag försöker verkligen hårt för att inte komma in i en stor, känslosam diskussion med mina barn om att ljuga. Alla barn att ljuga, till och med de mest väluppfostrade och kära. De har en viss törst för risk och spänning för de är barn . Jag har hittat (för min familj i alla fall) om jag är mycket matter-of-fact och svara "Om du berättar sanningen, ditt straff kommer att bli mycket lättare för oss båda," de är mer benägna att komma ren. Det är svårt att inte känna sig sårad när de ljuger för mig, men jag försöker att inte göra det om att eftersom jag har sett den föder ännu fler lögner när de blivit så rädd av en besvikelse för mig. Det är inte en cykel, alla som vill befinna sig i.

Lögner gör det svårt att lita på igen.

Min yngsta går igenom ett stadium där han gillar att vräka ur sig saker som "hunden åt soffan medan vi var borta!" Han gör detta bara för att få en höjning av sin redan frazzled, spänd mamma. Hunden har aldrig ätit soffan, men han är kapabel att göra så och har ätit mattor och sådant. Jag blir lite nervös när vi steg in genom dörren efter en heldags utflykt och tror att jag kommer att gå in i en tornado av fjädrar och tyg.

Det tog ett par samtal, men jag låta honom veta att om något riktigt viktigt skulle hända som behövde min uppmärksamhet och han försökte tala om för mig om det, jag måste kunna lita på att han inte bara är att försöka få en reaktion från mig för att jag skulle inte reagera om jag tror honom inte. Vad händer om han verkligen behövde min hjälp och jag trodde att han bara lurar runt och inte reagera? Det skulle vara skrämmande för oss båda. Det är där den berättelse "Pojken Som Ropade Varg" kom väl till pass för mig fungerade som en charm.

Små barn berätta lite lögner; stora barnen berätta för stora lögner.

När mina barn blir äldre och jag pratar med dem om vikten av att tala sanning om var de är och vem de är, med våra diskussioner kan få uppvärmda. Jag försöker att låta oss alla svalna under dessa tider och ta itu med frågan efter att vi har alla haft utrymme från det.

Det gör det mer bekvämt för alla inblandade. Och det faktum att jag försöker med allt inom mig för att inte flippa ut, och att låta alla omgruppera första, hjälper vår kommunikation enormt. Vad barnet kommer att verkligen spill sanningen medan deras mamma är redan i slutet av sin rep frågade dem varför de är som gör henne sådan förtvivlan med sina onda lögner?

Så för min familj en kombination av straff, objektiva, och förståelse har fått oss genom några verkliga whoppers. Men ärligt talat, kraft-mata dem med några av gammelfaster Bess s fruktkaka har också arbetat ganska fint när jag behöver dem för att hosta upp sanningen om något. Om det inte fungerar, jag ska släppa det på sin tå.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar