Hur Kan Jag Göra Mina Barn Lyckliga?

Hur? Sluta. Gör dina barn glada är inte ditt jobb.

Jag är en mamma till fyra barn, och ja, jag är definitivt lyckligaste när mina barn är glada. Men att göra dem lyckliga? Inte mitt ansvar.

Mitt ansvar, utöver kläder, tak över huvudet och mat sak – dessa barn vill äta varje dag! – lär dem hur de ska göra sin väg i världen. På så sätt kan de räkna ut vad det är de vill, och arbeta på att få det på lång sikt. Jag försöker att bli självförsörjande människor som vet hur man kan sätta ett mål och nå det.

Vänligen missförstå mig inte – jag älskar dessa små (och stora) människor jag öka. Det är bara det att de flesta stunder presentera ett urval: Gör vad de vill ha, eller vad Jag vet är rätt.

Som läkare, jag tar hand om hundratals familjer och har sett den faller ut när föräldrar hålla på att ge barnen vad de vill ha i stället för vad de behöver. De få barn som är ibland söt, och mestadels bratty. Då de hittar sig själva med vuxna barn som fortfarande räknar med vad de vill, förstår inte varför de ska behöva arbeta för att saker och förstår inte varför deras föräldrar har ett problem med hela situationen.

Värre än så, jag tar hand om vuxna som inte har någon aning om hur man ska känna sig i kontroll av sina val, relationer eller situation. Vissa vuxna möta stora svårigheter och inte har erfarenhet av att lösa problem. Några ansiktet små hinder och känna precis som fastnat, utan problemlösning självförtroende eller kompetens. Som föräldrar, höjer våra barn nu – innan de är vuxna människor som känner sig överväldigad och fast vi kan förändra deras framtid.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar