Hur Ett Armband Hjälpte Mig att Hitta Styrka Efter Min Sons Död

Ungefär två veckor efter att Noa dog, en kvinna vid namn Annie tog detta armband av hennes handled och satte den på mig. Hennes son, Graeme, hade dött två år tidigare. Han blev påkörd av en bil. Jag älskar hur hon stavade sitt namn. Jag berättade för henne så också. Hon log. Hon var vid den punkt räknar i år. Jag var fortfarande vid den punkt räknar i dagar, praktiskt taget minuter.

Min make Hal och jag pratade med Annie i timmar. (Som jag skrev den meningen, mina tårar omedelbart började falla så togs jag tillbaka till den där kvällen för sex år sedan. Ah, den råa dagar.)

Vi tittade på Annie i vördnad. Hur var hon fortfarande här två år senare? Hon såg ut som en vanlig mamma.

När jag ser henne i mina tankar nu, jag ser henne som samtidigt chockad och lugn, noga med att välja rätt ord att säga till oss. Jag minns att jag blev så desperat efter en magisk mening. Jag hängde på henne varje ord. Hon sa att det kom alla ner till kärleken: "Kärlek dör aldrig. Det enda som är verkligt är kärlek. Och vår kärlek till våra barn kommer nu att vara annorlunda, men samma sak."

Jag kämpade för att få det vettigt. Inne skrek jag, "Skitsnack! Jag vill att Noah tillbaka!"

Annie tog av den enkla silverarmband hand-stämplat med "KÄRLEK" som en vän hade gett henne efter Graeme dog. Hon sa att det var nu min tur att bära den. Hon berättade för mig att när jag var klar, jag skulle skicka det vidare till någon som behövde det.

I dag, jag kämpar med det faktum att jag fortfarande inte känner sig redo. Jag känner mig nästan skäms. Jag är rädd för att låta som en styrka att gå.

Vi fick brev och böcker och förslag från andra föräldrar. Några hittade oss. Lite hittade vi. En vän från high school förlorade sin 16-åriga dotter, Mara, i en bilolycka. Jag hade ingen aning. Hon skickade ut bra böcker och erbjuds ett evigt öppet öra.

Min mor-in-law är vän av 75 år förlorat sin son, Tom, den 11 September terrorattackerna. Aldrig i en miljon år gjorde jag tror att hon och jag skulle ha död av våra söner gemensamt.

Många andra bitar av visdom från den "ledsna klubbhus" rullade i. När något skulle resonans med oss, det kändes som om en liten bit av hopp sjönk vid våra fötter. En mening att recitera eller trodde att tänka till oss flera gånger när vi inte kunde hänga på mycket längre. Några gjorde känsla direkt, medan andra inte vettigt förrän några år senare.

"Inte hoppa över ett steg." Detta är meningsfullt för ungefär ett år senare när jag försökte tvinga min OK-ness. Du kan inte. Du kommer att vilja, men du kan inte. Du kommer att gå bakåt och i sidled och spiral utom kontroll. Jag kommer fortfarande att följa den när jag pressar mig själv för mycket, sträcker mig själv för tunn. För Hal, för Miriam, för familj och vänner. För mig.

"Du tror du är galen, men du är inte" — detta blev berättat för mig på Noah ' s begravning av en gammal väns mamma. Hon hade förlorat sin dotter, Susan, att cancer . Tack gode Gud att jag hade det uttalandet i mina tankar, från dag ett. Ingenting kunde ha varit bättre. Och det är det fortfarande. Jag kommer fortfarande att förlora mitt sinne i förvirring och chock, över och över. Det tar en hel del ansträngande arbete för att bearbeta den galna och bli vän med den. Jag tror att jag har — för det mesta.

Vi fann att mammor som gjorde att prata än fäder, så att det finns resurser för Hal var lite svårare att hitta. Ungefär ett år efter Noa dog, vi lärde oss om en professionell underhållare och clown (precis som Hal hade varit innan olyckan) som förlorade sin son, Luca, i en olycka. Jag hittade honom på Facebook. Jag skrev till honom. Han skrev tillbaka. Jag minns den första meningen i hans e-post, något i stil med "Holy shit! Jag kan inte tro att detta har hänt dig."

Vi har varit vänner ända sedan dess. Det är ett språk som föräldrar som har förlorat barn tala. En grundbult. De vet att ingenting är för galet att säga, eftersom det galnaste som har hänt.

För bara två dagar sedan, en gammal vän frågade mig om råd på vad man ska säga till en vuxen som college student i hennes. Hennes student 's 16-åriga dotter, Macy', som just hade dödats i en bilolycka. Så jag har funderat på vad jag ska säga. Jag har blivit ombedd att göra detta innan. Och jag kommer att bli ombedd att göra det igen. Jag är mer än gärna göra vad jag kan. Jag känner att det är min plikt. Det hjälper mig, och jag hoppas att det hjälper dem också. Kanske "KÄRLEK" armband som ger mig den styrkan, och det är därför jag fortfarande har det. Om jag hade en miljon dollar, skulle jag köpa en för varje skada som förälder vet jag.

En gåva som du kan ge till skada föräldrar är att säger att deras barns namn . Aldrig vara rädd för att säga deras namn. Det är som musik för våra öron, på ett sätt. De vackraste ord. Synonymt med kärlek.

Jag bara polerad "LOVE" armband i går kväll. Jag kunde känna Noah vid min sida som jag gjorde det.

ADVERT

Lägg till din kommentar