Hur Är Tonåringar Att Använda Sociala Medier I Sin Dejting Liv?

Dating när jag var tonåring var enkel: Om du gillade någon, som du hoppades att de skulle prata med dig efter lektionen, eller chatta med dig på en fest, eller ens ringa dig på telefon. All kommunikation var face-to-face eller åtminstone röst-för-röst, som ger sammanhang och ledtrådar om hur den andra personen känner. Om jag pratade med en kille som jag gillade, jag kunde berätta om att han skulle skicka ut "inte är intresserad, att bara vara artig" vibbar, eller "hot damn, intresserad" vibbar, eller ens "inte är intresserade och inte ens kommer att utge sig för att vara artig" ( Aj . När jag var tonåring, dating var enkelt, men inte lätt). Detsamma gällde för de pojkar som uttryckte intresse för mig: jag kan förmedla intresserad av eller inte intresserade både verbalt och nonverbally, och de flesta pojkar fått meddelandet. Och på 80-och 90-talet, var det pojkar gör det närmar sig, för det mesta.

Jag hade undrat hur unga människor i dag visar sitt intresse när så mycket kommunikation är virtuell. Jag undrade hur detta skulle kunna påverka deras sociala färdigheter, särskilt i den romantiska rike. Då jag kom över denna nya studie från Pew Research Center tonåringar, sociala medier och dating, som var upplysande.

För en, de unga har i dag en mängd olika sätt att kontakta en potentiell kärlek intresse: mobiltelefoner, sms, e-post, sociala medier. (Det gör våra strategier "åh, jag bara råkade gå förbi fotbollsplanen när praktiken släppa ut" ser lite pittoreskt.) Men på andra sätt, saker har faktiskt inte förändrats så mycket. Enligt Pew, den "vanligaste sättet för tonårspojkar fråga någon på ett datum är att be en tjej på person snarare än via sms." Och fortfarande, än idag, det är främst pojkarna gör de som ber: " [N]första halvan (47%) av tonåring flickor säger att de brukar vänta på att någon ska fråga ut dem först, jämfört med bara 6% av pojkarna. Flickor är också mycket mindre benägna än pojkar att bjuda ut någon, oavsett om personen (35% tjejer vs 69% pojkar) eller via sms (20% vs 27%)."

Könsroller ta lång tid att ändra min mor väntade för pojkar att be henne ut, snarare än att ta initiativet, vilket gjorde att jag och mina söner kommer förmodligen känner att de måste be snarare än att vänta på att bli tillfrågad. Men fortfarande, 35% av flickorna var villiga att bjuda ut någon, vilket känns som ett framsteg för mig.

Men forskarna hittade någon skillnad i hur pojkar och flickor använder sig av sociala medier för att övervaka deras romantiska intressen. Pojkar mer än flickor (65% till 52%) rapporterade att sociala medier hjälper dem att "känna sig mer i samband med vad som händer i deras betydande andra liv." Pojkar mer än flickor (50% till 37%) uppgav att de sociala medierna hjälpte dem att känna sig mer känslomässigt anslutna väl.

Det finns dock några negativa aspekter till romantik och sociala medier, precis som det är för vuxna. Flickorna var två gånger så stor risk att ha upplevt olämpligt att flirta på nätet. Flickor var något mer benägna att använda sociala medier för att hålla koll på sina romantiska intressen (en tredjedel av flickorna och 22 procent av pojkarna). Flickorna var också mer benägna att ta bort påminnelser för ett ex från sina sociala medier livet efter ett uppbrott (hur min vän och jag brukade kalla "lansera" döda mig " - protokollet.")

Men det mest intressanta, för mig, var tanken att saker och ting inte är oerhört annorlunda än de var när vi var tonåringar och att de inte verkar som olika (för mig) från hur vuxna idag är dating. Det var inte stora skillnader i hur ofta pojkar och flickor förväntas kommunicera med en romantisk partner: 85% förväntade sig att få höra från en pojkvän eller flickvän minst en gång om dagen, 11% förväntad timme. (Att dessa 11%, oavsett om du är tonåringar eller vuxna, lycka till med det, eftersom tim är nötter .)

Allt i allt, det var något tröstande. Jag hoppas ändå att mina pojkar kommer att göra de flesta av deras umgänge i person snarare än på nätet, eftersom relationer som bara växer när folk faktiskt spendera tid tillsammans. Jag hoppas att de kommer att hitta modet att prata med flickor en-på-en—även om det innebär att de bara råkar gå av efter fotbollsträning.

ADVERT

Lägg till din kommentar