Hur en Något Vettig Mamma Slutade Upp med Råttor som: En Varnande Berättelse

"Jag vill ha ett husdjur av min egen ," 9-åriga Charlie anges en morgon över hans frusna våffla. Jag höjde ett ögonbryn och tippade min haka mot jätten designer valp som sitter i hörnet av rummet, rester av någons Boba Fett figur fortfarande fast i håret på hakan. "Nej, jag vill ha något som är bara min "Charlie förtydligas, skakar på huvudet. "Som en gerbil, eller en hamster."

Jag stönade. Under de år som vi har lagt till en liten människa efter en annan för att vår familj tills vi hade en slutsumma av fyra att mata, bada, och i moderbolaget, vi hade försökt en mängd husdjur: parakiter som lite hård och sprida utsäde och fjädrar överallt; ryggradslösa Afrikanska grodor vi glömde att mata; eremitkräftor vi sällan ögonen på (eftersom de åt varandra, OMG ), och otaliga fisk. Så väldigt många fiskar. Observera: endast föräldrar i hopp om att lära sina barn om döden bör ständigt försöka hålla fisk som husdjur.

En snabb elev, jag har äntligen deklarerat att vi aldrig mer skulle ha husdjur som krävs för tankar eller burar. Jag har svårt nog att hålla barnen vid liv och badade för att lägga till burar till ansvar i hushållet.

Nu finns det många "regler" om föräldraskap, men kanske en av de viktigaste är att man måste aldrig göra "regler". Oundvikligen, du kommer att bryta din egen artikel, varenda gång. För när din 9-åriga mitt son är den mest empatiska barn du känner och bär sitt hjärta på ärmen, oroar sig för mycket, och är smärtsamt känsliga för världen på ett sätt som gör honom kan både stor sorg och djup kärlek och glädje på en daglig basis, och att samma son en gång frågar dig för en pet av hans egna som kommer att älska honom tillbaka?

Du blir en råtta ägare.

Faktiskt, en två-råtta ägare.

Jag begrudgingly gjorde min forskning på små djur, att veta att ett husdjur för sin egen skulle vara värdefullt att Charlie. Vi letade efter ett husdjur som skulle vara sociala, att man kunde älska en viss känslomässig mitt barn tillbaka, kanske, och skulle vilja att hållas. Vi behövde ett djur som inte skulle vara otroligt svårt att ta hand om, och det skulle inte förvärra mina allergier. Efter en period av förnekelse, jag slutligen erkände att — gulp — råttor är allmänt kända för att vara anmärkningsvärt, social, intelligent husdjur. Av alla alternativ, de verkade vara, crazy som det lät, min bästa insats. Så jag gjorde vad varje mamma skulle göra (eller hur?): Jag hittade en råtta uppfödare på Craigslist. Ja, dessa faktiskt existerar. Ett par månader senare, Charlie och jag körde två timmar att plocka upp den redan älskade barn från uppfödare, som hade varit noggrann och grundlig i sina anteckningar och rekommendationer för burar (size matters!) och sängkläder (aspen spån bara!) och leksaker (undvik målat trä!).

Jag är inte säker på vad jag förväntade mig en Craigslist råtta uppfödare att se ut. Jag förväntar mig inte att hitta henne att vara en 19-årig community college student med en näsa ring bor med sina föräldrar, en söt lillebror, och om ziljoner råttor. När vi kom för att plocka upp Charlie ' s nya husdjur, uppfödare mamma hade middag på spisen, och hennes far var att läsa tidningen i en vilstol i närheten. Jag tittade ner på den enorma bur i den håla full av råttor och råtta barn, och allt jag kunde tänka på var att jag inte är i verkligheten, den största smal av en förälder i världen trots allt.

Charlie snabbt som heter hans nya husdjur Ingefära och Luna, och han höll dem i hans knä för två timmars bil resa hem. Ingefära och Luna älskar lavendel-doft bur liner, multi-grain Cheerios och papp rör. Charlie bara älskar Ingefära och Luna.

När jag postat bilden på Charlie med råttor på Facebook på kvällen, jag fick en miljon kommentarer från mina vänner som uttryckt allt från avsky till chock för äkta beundran för mig som mamma. "Du är en bättre mamma än vad jag är," flera av dem mässade. Men jag tror inte att jag är. Det roliga sak om att vara mamma, jag har funnit, är att det gör det möjligt för dig att göra saker du aldrig visste att du kunde. Att vara mamma innebär att hitta styrka och mod bortom en vanlig människas resurser. För mig har det inneburit att jag kan visa kärlek till stor gnagare med röda ögon och mycket långa svansar bara för att det gör min baby lycklig. Den twentysomething mig som bodde i lägenheter på Manhattan kan fortfarande inte tro jag villigt och medvetet fört råttor i mitt hem, men thirtysomething mamma mig helt blir det.

Jag är inte överlycklig över att ha ett husdjur råtta ägare. Jag har fortfarande inte tillbe rengöring en bur, även med min sons hjälp och jag kommer aldrig att bli en fangirl av gnagare. Jag är bara så nervös över att ha råttor i mitt hus som nästa person skulle vara. Men råttorna spänningen Charlie och Charlie är ett barn som känner sig hela tyngden av världen varje dag — mycket mer så än mina andra barn gör. Charlie som behövs för dessa råttor. Det var så enkelt som att. Detta är vad kärlek är, gott folk: husdjur råtta ägande.

Tack och lov, råttor lever bara cirka tre år. Så jag har att gå för mig.

ADVERT

Lägg till din kommentar