Det Stora Huset För Att Köpa Händelsen 2005

Min man och jag, i allmänhet, inte argumentera mycket.

Slå det.

Vi hävdar hela tiden. Vi har tiff-filer, har vi ögat rulla, vi har snippy stunder där jag kalla honom för en idiot och han blir irriterad. Ibland finns även en dörr slam. Men, för det mesta, vi behöver inte argumentera så högljutt att en av oss stormar ut ur huset eller hotar med att lämna den andra. Ärligt talat, jag skulle vilja se honom prova för att meddela att han lämnar ramarna för vår gemensamma inhemska bliss.

Min poäng är, generellt, att vi är en ganska ens humör, trevlig slåss slag över par. Vi behöver inte namn samtal, vi skär inte under bältet, och vi behöver inte göra tomgång hot. Jag skulle till och med vågar säga att våra grannar skulle hålla med om att morgonen vår son missade bussen på grund av min mans fullständiga brist på brådska, min skrek på honom på gatan iklädd min badrock och tofflor var mer underhållande än oroande. Och medan vi gör ibland gå till sängs arg, det är aldrig lång tid innan en av oss petar den andra, och tvingar leende som hjälper oss att gå vidare med våra liv.

Bra...med undantag för att en argumentet.

Det Magiska Äktenskap Ögonblick som kommer att gå till historien som "Det Stora Huset för att Köpa Incident av 2005."

Alla inblandade parter kommer överens om: Det Stora Huset för att Köpa Incident av 2005 var en doozy av ett argument. Epic, om du kommer. Även våra fastighetsmäklare skakar i sina stövlar.

Det hela började under listen i en tvättstuga som vi inte ens äger.

Efter att vår dotter kom i September 2005, vi trodde att det skulle vara en utmärkt idé att köpa ett nytt hem bara åtta korta veckor senare, mitt smack i mitten av semesterperioden. Av skäl jag kan bara skylla på sömnbrist, utmattning, och min depression över fortfarande att ha en mamma-byxor åtta veckor efter att ha fött barn, vi bestämde att vi skulle köpa en större, mer uppdaterad hus.

Det fanns två krav för förvärv av nämnda nya hem: en extra garage bay för honom och en uppdaterad kök för mig. Både poster som är av icke-förhandlingsbara, och om vi inte kunde hitta ett hus med dessa uppgraderingar, vi skulle fortsätta söka tills vi gjorde. Och att strategin fungerat bra.

Tills vi hittade ett Hus Som Orsakade Argument.

Huset Som Orsakade Argument, visserligen gjorde inte har extra garage bay. Vi ska ha bara fortsatte att titta. Men, som sagt, för lite sömn och alltför snäva byxor var på laddning så vi bestämde oss för att ta en titt inuti. Köpare var "motiverad att sälja" och hade sänkt priset till djup, dörr-busting rabatterade nivåer. Bara en snabb titt, vi trodde.

OH MAH GAH KÖKET I DETTA GEMENSAMMA, MÄNNISKOR.

Brasiliansk trägolv. Rostfritt allt. Viking utbud. Granit så ådrad det såg ut som en Jackson Pollock målning. Jag räknade till 32 skåp. TRETTIO TVÅ SKÅP för min organisera nöje. Köket hade en sittgrupp, människor. En verklig plats att sätta en soffa till mitt kök för gästerna att koppla av som jag förberett ekologiska, frigående, Wolfgang Puck-stil skapelser i min gourmet kök.

Och när jag gick in i tvättstugan — det var som om Himlen och alla sina änglar hällde ner sina härliga vita ljus på mig: rostfritt stål frontmatade maskiner lyste tillbaka på mig i ett vackert inrett rum med listen. Omedelbart, jag föreställde mig själv i en Donna Reed klänning, pärlor och patent läder klackar vika tvätt på denna plats av skönhet. Det skulle aldrig vara högar av tvätt i ett rum med listen för att jag vill spendera så mycket tid på det!

Jag var kär. Detta var det huset där vi skulle höja vår familj! Vår sökning var över! Rita upp affären, Mr Mäklaren Människa! Jag var praktiskt taget Julie Andrews snurrar runt bergstopparna, som blickar ut över min framtid rostfritt stål rike. Min sång plötsligt stannade, men eftersom min man stod i köket med armarna i kors och skakar på huvudet. "Det har inte en tredje garage bay. Deal breaker. Förlåt."

Han var ledsen ?

Åh, nej det gjorde han inte bara regn på min 32 skåp paraden.

Jag frenetiskt försökte komma med ett rimligt motargument, men han stod på sig. Det Brasilianska köket fick real lugnt när vi stod där, bländande, vänd ut, öga mot öga. När tystnaden blev öronbedövande, våra fastighetsmäklare ingrep och föreslog att vi skulle "sova på det." Jag tror han mest ville få ut mig därifrån innan jag kedjade mig till tvättstugan dörren. Med en sista, flyktig titt på mitt dröm kök, jag sullenly smög ner den dyra paver gångväg till bilen.

Och det är då den Magiska Äktenskap Ögonblick sparkade på högvarv.

Det var vädja, tigga, smickrade, och svära. Det var hälen gräva, envishet, och skakar på huvudet. Och fler svordomar. Det var högt pratar, skriker, hårda viskar, och asshole lip hotar. De två oskyldiga själar i baksätet har utsatts för massor av ilska. Tack och lov var snabb på att somna i hennes nyfödda transportören, och den andra var mest bekymrad över den klubba han bara hade fått.

Ingenting. Det var ingenting Jag skulle kunna säga som skulle ändra på att människans sinne. Ingen tredje garage bay, ingen dröm kök. Han vidhöll att vi hittar en "Kompromiss Hus." Jag kanske har sagt min kompromiss skulle vara att tillåta honom att bo där med mig. Ahem.

Striderna fortsatte när vi kom hem, så mycket så att mina argument stopped making sense och jag tillbringade en stor del av den tid som skriker vilt i en Sumo brottare hållning. Men oavsett vad jag sa, oavsett hur högt jag skrek, jag kunde inte få min man att se att detta hus var min, er, vår drömmar.

När de argumenterar nått fever pitch, jag kunde inte ta det längre. Inte en minut till. Och så, mot mitt bättre vetande, jag stormade ut ur huset, slår igen dörren så hårt att fönstren skakade, och jag hörde två bilder faller utanför murarna. Med rage for genom mina ådror, jag körde mig till ett öppet hus som vi hade planerat att gå senare på eftermiddagen. Jag skulle visa honom ja det skulle jag. Jag skulle skura Jorden för att bevisa att inga andra hus skulle göra. Jag skulle titta på Alla. Den. Husen. och ingen av dem skulle mäta upp. Husen skulle vara andra rangens, castoffs, B-sida, D-listan, för helvete. Jag skulle hänga som kök över hans huvud tills han dör. Han skulle vara ledsen, att förneka mig att drömma kök. Åh, han skulle ångra sig, alla rätt. (Nämnde jag att jag var förlossningen och sömnbrist?). Kompromiss detta , Bucko.

När jag kom till nya huset — en som jag kan berätta från gatan gjorde inte har min dröm kök— jag marscherade upp på uppfarten och provat mycket svårt att ignorera det vackra landskap. Och den tredje garage bay. Och större, trevligare, mogna träd gården. Men jag stod fast. Detta hus kommer att suga Visste jag det. Och åsynen av den vackra dubbel trappa när jag gick i definitivt gjorde inte scream Kompromiss Hus. Och, oj, oj, hela väggen av nio panel fönster i vardagsrummet och tittar ut på tall träd och grönt gräs har inte avskräcka mig i minst . Fräsch, neutral färg inte göra mig undantag i min föresats att vara arg. Den nyligen lackerade trägolv i hela skulle inte bli fantastiskt iklädd ull strumpor på en vinterdag. Och vår julgran skulle inte att vara perfekt på den platsen just där ... Jag vände näsan upp på den uppgraderade, helt nya, så-fluffiga-din-fot-fick-vilse-i-det mattor på övervåningen.

Men en titt på köket fick mig att inse att jag kanske måste äta lite Humble Pie. En Ödmjuk Pajen jag bakade i en inte riktigt lika bra men fortfarande fint kök som var faktiskt där skulle vi höja vår familj. Ett kök som hade en bättre layout, mer ljus, och mer praktiska utföranden. (Det gjorde inte har 32 skåp, och jag vidhåller att det var en förlust.)

Jag stod där i vad som snart skulle bli vårt nya kök och gjorde ett obehagligt telefonsamtal. Ett "Hej, älskling, jag vet att du är super förbannad på mig och jag vet att jag smällde i en dörr och jag vet att jag stormade ut och kom till Öppet Hus utan dig och jag vet att jag sa att jag skulle satsa vårt äktenskap på andra hus, men GISSA VAD, jag hittade en Kompromiss Hus och jag behöver dig för att komma över det Högra. Detta. Minuten. eftersom det finns människor som kryper över det och jag vill inte förlora detta eftersom nämnde jag att det har tre garage och det är PERFEKT?" telefonsamtal.

Och när jag väntade på honom för att komma över för att göra upp affären, jag i hemlighet SQUEEEED över och sänkbara skåp där jag skulle vara bostäder min bakning levererar. Något jag instinktivt visste att jag skulle göra många fler Ödmjuka Pajer i vårt nya hus. Och under de år jag har tjänat mig skivor med glass på sidan, eftersom det gör att svälja stoltheten lite lättare.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar