12 Ärlig AF Saker jag Önskar att jag Kunde Säga Till Mina Barn

Hela dagen, jag har sagt saker som...

"Vad är det som händer?"

När jag var verkligen tänker, "Varför är du argumentera igen under vissa dum leksak när du bortskämda ungar har minst tusen leksaker!"

"På riktigt?"

När jag var verkligen tänker, "Varför i den blodiga fan kunde jag komma upp i morse?"

"SNÄLLA, gör inte det igen!"

När jag var riktigt tänka, "Grabben, du är allvarligt kommer att få mig att förlora min skit om du gör det en gång till ."

"Det är OK. Olyckor händer."

När jag var verkligen tänker "Holy shit. Detta är det. Detta är den sista droppen som kommer att driva mig över kanten. Jag kommer säkert att förlora alla sken av förnuft. Min man kommer att komma hem och hitta mig uppkrupen i en boll i ett hörn och gunga fram och tillbaka. Kommer han att sätta mig på en institution. Så småningom, han ska få ensam och ta upp med några sexiga, unga, 20-någonting. Hon kommer förmodligen att vara blond. Fan det! "

Det där med föräldraskap att du inte förstå förrän du aktivt förankrade i det, är att det är en fullständig emotionell berg-och dalbana .

Du har aldrig i ditt liv upplevt en sådan intensiv känslor, lika delar glädje, vördnad, irritation, frustration, ensamhet, ilska, tvivel, skuld, humor, hopp, sinnessjukdom, stolthet och kärlek — ibland alla inom en 10-minuters intervall. Det är ansträngande men ändå märkligt, magiskt underbar.

Sedan finns det de minuter, timmar, dagar, när det magiska i att älska denna lilla varelse av din överskuggas av inte-så-magiska aspekter av föräldraskap. Och det är när rösten i mitt huvud börjar tala till mig. Det är då Dålig Tik Mamma önskar att hon kunde berätta för sina barn dessa fula sanningar:

1. Gissa vad? Jag vet inte fan vill gå på dansskola heller!

Eller någon av dina andra aktiviteter efter skolan. Jag vill inte att du behöver oroa dig för var din uniform är eller om det är ren. Eller om du har rätt skor. Eller instrument. Jag vill inte ha ansvar för att tillhandahålla ett team mellanmål. Jag är trött på att ge snacks för mina egna barn. Jag vill inte vill ha att göra med alla gnälla på de dagar som du inte känner för att gå, eller har att ge dig en annan jävla föreläsning om "ansvar när du gör ett åtagande."

Och jag får butt trötthet. Den sittmöbler, när det finns plats, är alltid fruktansvärt obehagligt, och jag slutar flytta runt, ibland i timmar, medan jag väntar. Det suger. Plus att jag blir uttråkad. Visst, du är söt och lysande, och du får mitt hjärta att svälla av stolthet. Men du är också ibland mindre än underhållande. Om jag drar ut på min telefon, och råkar titta upp och märker att du tittar på mig, jag känner mig skyldig som fan. Så jag försöker att inte titta på min telefon, men då kan jag inte låta bli att märka hur uttråkad och trött jag är.

2. När du läser för mig, jag får den här överväldigande lust att avsluta varje mening, och det tar all min viljestyrka för att hålla tyst.

Samtidigt som jag är så glad att du lär dig att läsa, lyssna på dig gör att jag vill dra mitt hår. Ibland får jag för mig att knyta mina tänder tillsammans för att förhindra mig själv från att skrika, "Björnen satte sig på en stol! Hur många gånger har du att ljud ut "brunt" och "bear" innan du känner igen dem med synen?! Du dödar mig!"

Istället sitter jag och uppenbart nicka huvudet i uppmuntran och leende på dina försök.

3. Jag vill inte att stoppa dig i varje natt.

Ibland önskar jag att du bara skulle gå att sova utan mig tucking dig. Många nätter, jag kan inte vänta för dig att gå till sängs så jag kan vara ensam. Ibland är jag så trött att jag önskar att vi inte behövde gå igenom samma jävla ritual. Ibland, när jag kysser dig godnatt, jag är mentalt bilden av mig själv på soffan, äta choklad och tanklöst rullning genom Facebook.

4. Ibland kan jag inte vill kyssa din boo-boos.

Det finns tillfällen då jag önskar att jag inte måste skilja mellan när du måste vara omhuldas och när du behöver vara sa att "borsta bort det." Sedan finns det tillfällen när jag vet att du inte skadar någon annan, du är bara vara dramatisk, men jag måste motstå frestelsen att ösa upp dig och coo på dig i min högfrekvent baby röst och kväva dig med kyssar. Jag hatar att du växer upp så snabbt, och att du aldrig sitter stilla länge nog för mig att smidigare dig med min kärlek längre.

5. Det finns tillfällen när jag önskar att jag inte behövde bada dig eller be dig att duscha.

Jag inte vill ta itu med allt vatten på golvet, eller försöker att vara noga med att hålla tvål ur dina ögon, eller höra din oundvikliga rop av protest när du får vatten i ansiktet eller när du har blivit tillsagda att komma ur badkaret. Inte heller jag känner mig alltid som sitter där och övervaka dig som en säkerhetsåtgärd. Jag har en miljon saker att göra som inte inkluderar titta du spela med gummi duckies.

Och komma på tweens och tonåringar, tror du verkligen inte att märka att du stinker? Jag är på allvar trött på att behöva be dig dusch.

6. Jag hatar det faktum att du har läxor mer än vad du gör.

Jag är trött på att berätta hur viktigt det är när du i verkligheten kommer att glömma 90% av det, vilket är helt okej eftersom du inte någonsin har att använda de flesta av det i den verkliga världen i alla fall. Jag ljuger när jag säger att jag är glad att hjälpa till. Också, du skriver så långsamt jag måste motstå frestelsen att slita penna ur din hand och göra det själv bara för att få tortyr över med.

7. Att gå till någon plats som innebär att vatten är en smärta i röven på grund av dig.

Jag skulle mycket hellre sitta där med mina ögon stängda, koppla av i solen, än har att ansvara för lifeguarding dig. Du påminner mig om en irriterande fluga surrar i mitt öra när du skrika "Titta på mig, Mamma, titta på mig!" varannan sekund som jag försöker föra ett samtal.

Och varför är det så att du alltid måste kissa inom fem minuter för att bli blöt? Allvarligt, liten, jag tog dig till badrum. Jag vill inte att torka bort det blöta toalett papper som har anslutit sig till din kropp. Usch!

8. Ibland, jag hatar familj för middag.

Ibland kan jag inte gillar den mat som jag gör. Ibland kan jag laga ett jävla mästerverk, och när du berättar för mig hur mycket du hatar det, jag försöker verkligen, verkligen svårt att inte ladda min gaffel full av mat och häll den över bordet direkt i ditt ansikte. Varför tar det du så länge med att avsluta en tallrik full med middag när det tar två minuter att polera bort alla hela hyllan i skafferiet snacks?

9. Dina intressen bar mig till tårar ibland.

Jag vann inte dig att känna dig älskad och viktig. så jag lyssnar på dig intensivt även om jag ofta har noll intresse. Jag får agera som om jag är förtjust i att diskutera den senaste Disney-filmen, hur högt du kan stapla Legos, eller det senaste spelet app du har laddat ner, men faktum är att jag är uttråkad och hoppas på att min telefon ringer så jag har en ursäkt för att avsluta samtalet.

10. Det finns gånger som jag inte vet om allt kommer att vara OK eller inte.

Jag blir rädd för. Jag är rädd, och jag tvivlar. Jag försöker skydda dig vid tillfällen som detta. Jag försöker att agera säker på, att hålla sig positiv.

På grund av dig, dessa bekymmer också bära bördan av skuld. Är du som negativt? Kan du se igenom min illa dolda mask av säker garanti? Att behöva ljuga och säga att allt kommer att bli bra stressar mig ännu mer.

11. Jag önskar att jag kunde kontrollera varje aspekt av ditt liv, alltid.

Att skicka dig ut i världen, att veta att du kommer att misslyckas ibland, att veta att du kommer ibland skadar, skrämmer mig. Ja, jag vill skydda dig från allt och alla. Ja, jag önskar att jag kunde vara där för att vägleda alla dina beslut, eftersom jag har levt längre och vet en jävla massa mer än vad du gör. Även om du kanske tror att jag inte förstår, det gör jag — bara alltför väl. Jag vet att jag behöver ta ett steg tillbaka ibland och låter dig göra dåliga beslut så att du kan lära dig, och det dödar mig.

12. Mer än något annat, jag önskar att du kunde förstå hur mycket jag älskar dig.

Den kärlek en förälder som har ett barn som är djupare än vad du någonsin kommer att uppleva i ditt liv. Jag ber om att du en dag kommer att få för att förstå denna kärlek dig själv när du har din egna barn. Och när du gör, du kommer att förstå allt som jag gör för dig, allt du är för mig, hur svårt föräldraskap kan vara, och hur jävla mycket jag älskar dig.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar