Den Nattliga Helvete Det Är Läxor

Nyligen, en brev från en andra-klass lärare gick massivt viral, och av goda skäl. "Det kommer inte att formellt tilldelas läxor detta år", skrev hon till föräldrarna. "Nej, jag ber dig att spendera kvällarna med att göra saker som visat sig korrelera med student framgång. Äta middag med familjen, läsa tillsammans, spela ute, och få barnet i säng tidigt."

Personligen, jag tror att hon på något. Du vet vad annat (förmodligen) korrelerar med student framgång? Att ha föräldrar som är mindre stressad. Och vet du vad som skulle göra mig mindre stressad? Att inte behöva ta itu med DEN HELVETISKA NATTLIGA STRUGGLEFEST DET ÄR LÄXOR.

Låt mig säga detta: jag är inte hata på lärare. Hör du mig, lärare? Välsigna var och en av er fromma själar för att göra det du gör varje dag för jag kan inte ens få ett handtag på den på kvällarna. Och jag är säker på att du inte sitter i ditt klassrum bestämmer sig för att nagga på min mentala hälsa en hemuppgift på en gång.

Det är bara att läxor är en sak kastade på den redan överväldigande hög av skit som jag behöver för att utöva tillsyn inom loppet av cirka fyra fullmatade vardagskväll timmar. Mellan klockan 4, när mina barn gå av bussen, och klockan 8, när jag startar ett försök att valla dem bort till sängen, det finns ryggsäckar för att vara räfflad genom papper att sortera och tecken, och middag för att vara gjort och ätit och städat upp efter. Då är det bad tid och borsta tänderna. Någonstans i det, jag gillar att ge mitt barn en lite lite speltid. Och alla som är på en natt när det är inga fritidsaktiviteter, kasta ett team praktiken eller karate klass eller något i det, och den tid kritan är ännu mer påtaglig. Låt oss inte glömma det faktum att barnen är jäkla långsam.

Nu då. Lägg till läxor i kväll ekvation. När jag säger, som glatt som jag möjligen kan, "Läxor i tid!" mina barn inte exakt släppa allt och rusa entusiastiskt för att hämta sin matte böcker och arbetsblad. Nej. Mitt krav är uppfyllda med oundvikliga gnäll och överdriven foten och dra, slouching apathetically mot ryggsäckar som ett extra från The Walking Dead. Sedan finns det de klagar på att de inte kan hitta en penna och när de äntligen göra, det är inte korrekt slipade, vilket naturligtvis teckningsoptioner annat utökad sökning, denna gång för pennvässare.

Men det är bara förberedelser, pre-spel. Den faktiska läxor processen är ännu mer smärtsamt. Även om läxor är den enklaste, mest löjligt enkel uppgift någonsin ("Färg denna katt gul!"), mina barn, agera som om de har tilldelats en college-nivå avhandling om luktsinnet beteende hos bananflugor. De nedgång under de papper som smälter ljus, skriva ungefär ett ord varannan minut i mellan klagan till exempel, "jag caaaaan inte "och "Det är haaaaard "om det verkligen finns eller inte. Och om de halv-ass ett svar, jag får dem att göra det igen — som en uppmaning till en annan, mer våldsam protest.

Det skulle vara trevligt om jag kunde bara säga: "Gör dina läxor!" och sedan promenad bort. Men som fungerar lika bra som att få ut ingredienser för en måltid och sedan tala om för det att laga sig själv. Läxor tar stöd, vägledning och omdirigering. Och Egentligen borde jag göra tvättservice eller något annat men istället står jag över mina barn när de klagar.

Du skulle tro att de skulle lära sig eftersom de är tydligen i en sådan ångest, men de verkar aldrig att ta upp det faktum att det skulle vara mycket enklare för alla inblandade om de skulle.få.den.skit. gjort . Grus dina tänder, spänne ner, och göra det rätt första gången. Klipp ut gnäll, klipp ut förhalning, och du skulle vara gjort i en halv— nej, en fjärdedel! — tiden. Men prova så jag kanske, jag kan bara inte få dem att bearbeta det. De skulle hellre göra det till en plågsam timme(s)-lång affär.

Vad som är ännu värre är när de tar hem något som faktiskt är svårt, och sedan be om hjälp med det. Jag bokstavligen kunde inte vara mer hemskt på matematik om någon betalas mig att vara sämst på matte, så när min sjätte-klassare presenterar mig med någon form av ekvation att han måste bryta ner (och visa varje steg i sitt arbete, på grund av kursen), jag går i alla glasartade ögon. Och lita på mig, ingenting gör dig mer idiotiskt än att vara helt illa av en övre grundläggande nivå fråga. Så vi sitter där under en längre tid, både för oss obehagligt kämpar, medan våra reserver av tålamod krympa till den allra sista drägg.

Om inte jag gör någon form av motiverande tal som orsakar en monumental förändring i mina barns attityder (heh), läxor kommer att fortsätta att vara svart moln hotande över våra kvällar. Vi gör det för att vi måste, men jag kan inte skylla på barnen för att inte vilja...eftersom inte jag det heller.

Det spelar ingen roll om det är lätt — det är bara frågor att läxor är en större skyldighet att uppfylla, en nödvändig sak att klämma in i slutet av dagen då, ärligt talat, vi är alla ganska trötta på att klämma in nödvändiga saker.

ADVERT

Lägg till din kommentar