Den Heliga Moderskapet

När vår första dotter var bebis (för 14 år sedan—för ÅTSKILLIGA?), Jag var redo att rocka moderskap. Jag kommer att vara en FANTASTISK mamma. Trodde jag att jag skulle stå högt upp på berget för moderskap, ta ett dopp min seger flagga i marken, och spenderar mina dagar i en lycksalig glädje.

Så fort min lilla ängel sov genom natten.

Allt annat om moderskap var lycksalig på den punkten, men heliga cowpies, att sömnbrist om dödat mig. Vår dyrbara barnet bara inte gillar att sova på natten. Eftersom det var vår enda fråga, jag trodde att moderskapet skulle vara en bit av kakan när hon började sova längre timmar.

Hon ville sova, så småningom—men sedan hon började krypa. Och promenader. Och att sätta upp Gud-vet-vad från golvet i munnen på rekordfart. Våra nätter är lättare, men våra dagar växte mer och mer utmanande. Härlig, men utmanande. Vid denna punkt, jag visste bara att moderskapet skulle få lättare när vi var förbi barn skede, när jag inte har att titta på henne varje sekund, när hon kunde kommunicera tydligt.

Vi kom dit, så småningom, och jag var redo att göra anspråk på min seger. Men sedan kom hennes potträning helvete. Inga problem, tänkte jag. När hon potta utbildade, jag ska vara gyllene.

Sedan jag blev gravid med vårt andra barn. Då vårt tredje. Det fanns alltid nya utmaningar, men jag höll fortfarande letar efter dem "onces."

När jag inte är gravid och arbetar med ett förskolebarn.

När jag är klar amning.

När jag inte har ett barn i blöjor.

När jag inte har två barn i carseats.

När vi är förbi den Tyranniska Treor.

När de kan kommunicera sina känslor.

När de kan städa upp efter sig.

När de kommer över sin rädsla för mörker.

När de kan få sig själva klädd.

När de kan göra sina egna måltider.

När vi når _______milstolpe, DÅ moderskapet kommer att vara lättare.

Jag vet att det var dumt, men vad kan jag säga—jag är en idealist. Jag skulle ställa ut på ett år-långa sökandet efter min perfekta versionen av moderskap, letar efter några Gyllene Åldern när alla utmaningar av att uppfostra barn plötsligt skulle smälta bort och att livet skulle vara smidig segling.

Men jag har lärt mig en viktig läxa efter att ha en mamma som för fjorton år—förmodligen den viktigaste lärdomen för mammor att lära dig: Det kan inte bli enklare —det blir bara svårt på olika sätt. Det finns inga heliga moderskapet.

Moderskapet har jämförts med att bestiga ett berg, men jag tror att det är mer som att korsa en bergskedja. Medgångar och motgångar, toppar och dalar. Om du räknar med att ha "kommit fram" varje gång du når en topp, du kommer att bli besviken—det är alltid en annan kulle framför dig, ofta längre än den förra. Det kan vara nedslående. Ansträngande. Till synes omöjligt ibland.

Men så småningom når du ett toppmöte som ger en tydlig bild av var du har varit och vart du ska. Du kan se bergen du har erövrat, och du ser bergen fortfarande sträcker ut innan du. När du inser att moderskapet är en resa och inte en destination, kan du räkna ut hur att hitta glädje och triumf i små bitar. Nyckeln är att göra paus vid de toppar och se skönheten i landskapet runt omkring dig innan du fokuserar på nästa stigning. Ta tag i de stunder av glädje och håll dem medan du kan. Dessa stunder ÄR den heliga graal. De är fantastiska, men flyktig. Och om du inte uppskattar dem medan de är här, även om de bara varar några sekunder, du missar den sanna skatt av moderskap.

Dessa dagar, jag har fortfarande min seger flagg, men nu vet jag att det tillhör mig, inte på någon bergstopp. Triumph är inte en destination, men något som vi mammor bär med oss genom moderskap, ögonblick av flyktiga ögonblick.

Vi kan börja söka den heliga graal, men så småningom upptäcker vi att vi har haft den med oss hela tiden.

Relaterade inlägg: Den Mamma Jag Domare Hårdaste Av Alla

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar