5 Misstag som jag inte ska Upprepa Här julen

Det är den tiden på året igen — att krypa upp bredvid elden under det mysiga skenet av semestern lampor, speglar på månader bakom oss, ser fram emot de kommande månaderna, och göra en mycket, mycket viktig resolution:

För att undvika att upprepa välmenande felsteg vi gjort under semestern förra året.

Och jag talar inte bara om att äta alla jultomtens cookies av mig själv (igen). Jag hänvisar till de misstag som hotade med att råna mig av min semester glädje, från att se min mans enda uppgift var att montera ett par leksaker på Julafton för att glömma en avgörande sak som nödvändiggör ett ärende Julafton. Låt oss se...

1. Jag Gav In Grupptryck Om Tomtar Som Sitter På Hyllorna

Lyssna, jag har inget mot Elf på Hyllan, tvärtom, jag beundrar de föräldrar som har kreativitet för att koka ihop alla de busiga upptåg. (Vad vissa mammor kan göra av med marshmallows ensam, jag menar, wow.)

Så mycket som jag beundrar "Elf föräldrar," men jag har lärt mig den hårda vägen att jag är bara inte en av dem. Efter att ge till mina barn tiggeri för en Tomte förra året, jag varade exakt 6 timmar innan du glömmer att flytta darn sak, som jag sedan upprepas nästa natt, och sedan nästa också, och lämnar alla mina barn förvirrade och ifrågasätta även den Stora Mannen i den Röda Dräkten själv.

Oops.

Sanningen är den, att jag ville skapa mer semester roligt för mina barn, men jag lärde mig en viktig läxa: det är bara inte roligt för någon om jag tar på mer än jag kan hantera. Jag tydligen inte kan hantera en Elf, som är helt bra. Ser ut som att marshmallow bubbelbad kommer bara att vara byggd av någon annan...

2. Jag Glömde Batterier Är inte Alltid Ingår

Finns det något värre som ett barn än att få det helt nya, fancy-schmancy leksak under granen och att inte kunna leka med den på en gång eftersom det är "- Batterier som Inte Ingår"?

Svaret är ja, och att det skulle vara min man förra året, beordrade att traska ut i det iskalla i sin pyjamas på grund av att din fru som var uppe hela natten och inslagning av julklappar (se #5) var definitivt inte kommer att vara den att göra det, men det är bara en vild gissning. Poängen är, jag har lärt mig Duracell-batterier gör stora julklappar. God Jul, barnen!

3. Jag Var ett kontrollfreak Om "Fel" Typ av Presenter

Förra året, efter en gigantisk ansträngning från min sida för att rita rent vårt hem och att skapa fred och ordning bland mina fyra barn (wikipedia), jag maj har gått lite överstyr försöker kontrollera vilka gåvor som kom in i vårt hus under semestern.

Jag är stressad över högar av julklappar mina barn fått från mina svärföräldrar, mor-och farföräldrar, deras mostrar och farbröder, och även deras vänner i skolan. Det verkade alla sätt jag tittade, vi drunknar i ett högt, ljus, batteridriven presenterar med 10 miljoner små delar som bara skulle hamna oundvikligen utspridda runt varenda hörn av mitt hus, inklusive och oförklarligt, lådan för underkläder. Jag protesterade, krävde vi redan haft alldeles för mycket saker och regisserad någon som frågade vad barnen ville i Julklapp till mina omsorgsfullt sammanställd present-ge "upplevelser" - listan, till ingen nytta.

Och även om jag fortfarande tror att den nuvarande paraden är lite mycket, jag insåg till slut att jag hade två val: 1) fortsätta att kämpa för det och verkligen bara göra mig frustrerad eller 2) acceptera att present-ge är en love språk för en hel del människor, även om dessa gåvor inte är handgjorda av hållbar praxis gårdar. Mina barn kommer inte att vara små för alltid, och om att göra dem (och deras beundrande mor-och farföräldrar) gärna kan vara så enkelt som att jag höll på att köpa ett par batterier för leksaker som de älskar, ja, då, det är ärligt talat en present till mig också.

4. Jag Gjorde "Magiska" Hela Mitt Ansvar

I 10 år har jag varit en mamma, jag har på något sätt successivt att läggas till min lista av semester uppgifter. Varje år, jag har hittat mig själv känsla avgjort mer Scrooge-som om det hela. Jag har nu varit att skapa holiday "magic" alla på min egen för en solid decennium. Detta år? Mama är gjort med ett monopol på magi.

Jag hatade känslan av förbittring som kröp upp på mig förra året, som min man tittade på våra barn packa upp presenterna var han bara ser för första gången som vi smuttade på kaffet jag hade förberett och satt under några dekorationer som jag hade lagt upp i huset jag hade städat, så den frukost jag hade förberett bubblade bort i ugnen. I mitten av December, jag är vanligtvis som en av de trassliga trådar ljus du ta från botten av prydnad bin och sätta på trädet—jag knappt flimmer och jag är på väg att bränna ut. Detta år, jag är fast besluten att delegera.

5. Jag Överdoserat på Cheesy Holiday Filmer

Skojar bara, som definitivt inte var ett misstag och du kan satsa din äggtoddy jag kommer att upprepa den. Bring on the city tjej att falla i kärlek med blyg men ändå charmiga tröjan-klädda pojke från sin hemstad i samma återvunnen tomt om och om igen med en sida av pepparmynta varm choklad, snälla! Om du behöver mig, jag kommer att vara på soffan i min snuggie.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar