Hillary Clinton Förklarar Sexism I Viral Människor I New York Inlägg

Människor av New York-aktier två foton av Hillary Clinton, och hon försöker förklara hinder av sexism

Om du är en arbetande kvinna, det finns alltid en elefant i rummet. Det är en gigantisk, hotande djur som kallas för "sexism", redo att göra dig andra gissa din varje rörelse och analysera alla dina professionella svar. Vi alla hanterar det på olika nivåer, för att vi måste.

Ler du nog? Ler du för mycket? Är du alldeles för högt? Du kommer över så ödmjuk? Är du ihåg att hålla alla de rätta orden ur din vokabulär?

I två separata Människor i New York inlägg igår, Hillary försök att förklara de aspekter av sin personlighet som dissekeras på ett sätt som ingen manliga kandidater skulle vara. Kvinnor överallt att nicka våra huvuden, eftersom vi har varit där . Uppenbarligen inte i exakt sätt — men hennes ord är så relatable.

"Jag tar en lag skola admissions test i ett stort klassrum på Harvard. Min vän och jag var några av bara kvinnor...

Postat av Människor i New York Torsdag, 8 September 2016

"Jag fick lära mig som ung kvinna att kontrollera mina känslor", säger hon. "Och det är en hård väg att gå. Eftersom du behöver för att skydda dig själv, du behöver för att hålla stadig, men samtidigt vill du inte verkar avskärmad.'"

Du vill inte vara "avskärmad." Kan du göra det nomineringen till President i Usa, men som kvinna, du kommer fortfarande att behöva förklara varför du inte ler mer. Ursäkta mig medan jag kasta datorn ut genom fönstret.

"Jag är inte Barack Obama. Jag är inte Bill Clinton. Både för dem att bära sig med en naturlighet som är mycket tilltalande...

Postat av Människor i New York Torsdag, 8 September 2016

"Du måste kunna kommunicera på ett sätt att folk säga: "OK, får jag henne." Och det kan vara svårare för en kvinna. För vem är dina förebilder? Om du vill köra för Senaten, eller köra för Ordförandeskapet, de flesta av dina förebilder kommer att vara män. Och vad som fungerar för dem inte fungerar för dig," Clinton säger. "Kvinnor ses genom en annan lins.

Sannare ord har aldrig talat. Vad som ses som "förtroende" i dina manliga arbetskamrater ses som "pushiness" i dig. De beskrivs som "allvarlig". Du är "känslolös." De är "passionerade." Du är "gäll." De är "skicklig." Du är en "know-it-all." Det är helt utmattande att alla fält av det medvetna och det undermedvetna sexism som kvinnor presenteras med dagligen på de flesta arbetsplatser. Nu föreställa sig hur det måste vara för en kvinnlig presidentkandidat.

"Jag ska gå till dessa händelser och det kommer att vara män som talade före mig, och de kommer att vara bultande budskap, och skriker om hur vi behöver för att vinna valet. Och folk kommer att älska det. Och jag vill göra samma sak. Eftersom jag bryr mig om det här," Clinton förklarar. "Men jag har lärt mig att jag inte kan vara ganska så passionerad i min presentation. Jag älskar att vifta med mina armar, men tydligen är lite skrämmande för människor. Och jag kan inte skrika för mycket. Det framstår som "för högt" eller "för gäll' eller "för detta" eller " för det.'"

President i Usa är en roll som bokstavligen ingen kvinna har fyllt innan. Det finns inga modeller. Någon att efterlikna. Inga rörelser för att dissekera. Inga misstag att analysera. Det är outforskade territorier.

Du behöver inte älska Hillary att inse och uppskatta allt som är hon uppe mot. Du behöver inte ens tycker om henne. Men som kvinna, du — kvinnor överallt tigger du: säg inte att hon ler inte tillräckligt, eller att hon är känslolös, eller avskärmad, eller gäll. Mata inte in den sexistiska retorik som omger henne.

Det är bara inte hjälper någon av oss.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar