Den urgamla Debatten (Kan vi inte alla bara komma överens?)

Min dag började med ljusa och tidigt med en uppmaning att ABC radio ville intervjua mig om min syn på politisk strateg Hilary Rosen ' s senaste kommentar att Ann Romney, hustru till vita huset hoppfull Mitt, hade inget företag råd med sin make på kvinnor och ekonomi, med tanke på att hon hade "aldrig jobbat en dag i sitt liv."

Min första reaktion var att skratta på begäran. Mig? En politisk expertkommentator? Snort.

Men ju mer jag tänkte på det, jag insåg att detta hade ingenting att göra med politik. Detta var om moderskap, rätt och slätt. Folk säger alltid att politik och religion är två saker som du aldrig vill diskutera på en middag, eftersom ämnena är så polariserande och personliga. Verkar som det bör vara ett tredje ämne på den lista: moderskap.

Rosen bröt denna Kardinal Regeln om moderskap och nu får betala priset i form av en folklig motreaktion. Jag måste säga att hennes kommentarer störde mig också, som ett kort som bär medlem av Mamma Club.

Om jag håller på att Fru Romney saknar en betald erfarenhet av arbete hindrar henne från att ha ett perspektiv på ekonomin, jag helhjärtat håller inte med om den bakomliggande innebörden bakom Rosen ' s kommentarer: som vistelse-at-home-mothering är inte riktigt fungera. Moderskap är det svåraste jobb jag någonsin haft, och jag vet Jag är inte ensam.

Romney tog fem barn, men eftersom hon inte får betalt, hon anklagas för att ha arbetat. Något säger mig att i och med att många söner, Romney arbetat hennes rumpa bort. Hon var en vaktmästare. Hon var sjuksköterska. Hon var en terapeut, clown, baker och en chaufför. Listan skulle kunna fortsätta hela dagen. Jag är säker på att hon torkade fler rumpor hemma än hon någonsin skulle ha haft för att kyssa på arbetsplatsen. Jag misstänker också att hon har minst en gång i sitt liv hade att skära tuggummi ur hennes egna hår eller fisk en leksak ur en smutsig toalett. Och hon gjorde det gratis. Eftersom det var alla en del av jobbet.

Jag vet inte Ann Romney personligen, och jag vet ingenting om hennes föräldraskap. Samma gäller för Hilary Rosen. Vad jag vet är att skrovlig vistelse-at-home-mödrar mot att arbeta moms av oss ingenting, och det är mycket större än den här senaste veckan. Så här är en idé: låt oss stödja varandras beslut. Som mammor överallt vet att det inte finns några beslut så hårt som vi gör om huruvida eller inte att gå tillbaka till arbetet. En mor är en mor, oavsett anställningsform, och det sista du behöver är en annan mamma att döma ditt beslut. Gör det som fungerar bäst för dig. Arbete eller inte arbete, amma eller inte amma, omskära eller inte omskära, co-sömn eller inte co-sömn. Fatta de beslut som är bäst för dig, och lämna det till den andra mammor att göra samma sak.

Efter alla, vi har alla varit på den mottagande slutet av explosiv diarré vid en eller annan tidpunkt. Borde inte det bond snarare än att dela upp oss?

ADVERT

Lägg till din kommentar