10 Toppar Och Dalar Av Att Vara En Styvförälder

Det finns många saker som en styvförälder som fyller dig med glädje, frustration och förvirring (ibland allt i en 10 minuters span).

Här är 10 saker som jag har lärt mig under min snart 5-åriga resa till steg-mommying:

1. Att vigselbevis inte gör dig något mer officiell än en biologisk förälder pojkvän/flickvän.

Som i mitt fall, du kan ha "mamma" i din titel, men det betyder ingenting för skolor, läkare, etc. när det gäller att fatta beslut (eller ens att schemalägga en avtalad tid utan undertecknad bio förälder samtycke). Du påminner även om en groupie söker scalpers när man försöker att få till en talangjakt på en skola där endast 2 biljetter är garanterade att varje elev.

2. Du bor i en underbar limbo förälder med en skvätt vän.

Min styvdotter lätt öppnar upp mig mer än vad hon gör hennes egna föräldrar, och är snabb för att vara lite mer upprorisk i mitt företag. Fortfarande, det är ett tveeggat svärd. När jag behöver dra ut "mamma" - kort och disciplin henne, det går inte över mycket bra.

3. De skyldigheter utan rättigheter.

Du kan ta på den antagna föräldraansvar kläder, föda och ta hand om dina styvbarn, men du har inga lagliga rättigheter till dem. Jag lägger så mycket tid, ansträngning och pengar i min styvdotter på dagarna har vi henne (det är 50/50 vårdnad) som jag gör min biologiska dotter, men endast en av dessa flickor räknas som min lagligt och det är irriterande AF.

4. Du får växa som person.

Ja, det är sant att älska och uppfostra ett barn som du inte har laglig vårdnad om är inte alltid lätt. Som sagt, när du öppnar ditt hjärta för att älska någon annans barn så din hand, har du en vackrare och rikare människa.

5. Du behöver veta din roll.

Det finns massor av saker som jag vill diskutera med min styvdotter om sin växande kropp och förändringar hon går igenom, men jag känner att det är att trampa på hennes mammas tår... inkräktar på ATT prata som vi som föräldrar fasar för.

6. Du får göra misstag och lära av dem (i en provkörning, nästan).

Saker som jag gjorde eller inte gjorde med min styvdotter genom åren har visat mig hur man blir en bättre förälder.

7. Du får inte fly ex.

Min man kommer aldrig behöver att veta (för att inte tala vara i kontakt med mina ex. Med ett barn i bilden, hans ex-frun blir en del av nästan varje dag för oss. Jag älskar inte den (eller ens gillar det), men jag älskar deras (våra) dotter.

8. Min styvdotter är två halvor av en helhet, och hennes föräldrar.

I den ekvationen, det finns ingen plats för mig, och när hon önskar det hela var en gång, är jag den oundvikliga bad guy i den situationen.

9. Svartsjuka halv-syskon är oundviklig.

För så bra av en stora syster som hon är, min styvdotter kommer att öppet erkänna svartsjuka av sin 3-åriga syster som blir deras pappa hela tiden.

10. Vi är glada i vår familj, men jag kommer aldrig att bli hennes lyckliga någonsin efter.

Hon är ett barn av skilsmässa som har pågått mellan två hem för de senaste sju åren. Jag lät henne skrika ut: "det suger!" på den långa promenader vi ska ta från tid till tid, samtidigt hoppas hon förstår att hon är lyckligare än de flesta och går mellan två BRA hus är inte så illa.

ADVERT

Lägg till din kommentar