Till Min Son När Han Går In I Sin Junior År I High School

Käre Son,

Jag som används för att räkna dagar till slutet av sommaren, märkning kalendern tills skolan skulle börja och vår normala rutin skulle återställas. Som en arbetande mamma, jag var fylld med skuldkänslor för varma eftermiddagar jag inte kunde spendera med dig vid poolen. Jag ville bort de långa sommardagarna, känner sig skyldig, vilseledda som om du var i klassrummet som alla andra barn, jag var inte shortchanging dig.

Ibland är jag orolig att jag rusade genom din barndom.

Och nu vill jag stoppa tiden.

Att frysa den här sommaren.

Kom ihåg hur jag snyftade din första dag på dagis? Tittar du ombord på den gula bussen för att bege dig till den stora världen utanför vårt närområde fångade mig oförberedda på den verklighet som du inte skulle vara en liten pojke för alltid. Din första fotbollsmatch var känslomässiga, som en förbipasserande torch från en generation till en annan. Även nu när nationalsången spelas på ditt spel, jag strypa.

Tiden håller på att rinna ut.

Jag ser slutet, och det är bländande. Det finns endast två första-dagen-i-skolan-bilder för att ta. Du har ditt körkort snart. Din lacrosse och fotboll spel är numrerade.

Du kanske inte vet detta, men Facebook (som gammal människas sociala medier webbplats) är översvämmad med medelålders mamma bloggare skriver saftig "last detta, senast som" brev till sin high school. Varje berättelse får mig att gråta.

Och vi vet att jag är inte bra på milstolpar.

Jag är säker på att dina seniora år kommer vara fylld med massor av mina tårar.

Men du — vi är inte riktigt där riktigt ännu.

Vi har ett andetag innan allt varar start — ditt första år. Det kommer att vara min sista chans att cross my t: s och dot min jag är med dig innan den känslomässiga berg-och dalbana och rasande takt nästa år. Så jag har gjort en lista över saker som jag skulle vilja att du anser att dessa sista veckorna av sommaren som en stigande junior.

1. Det kommer inte finnas någon göra uppköp.

Detta år räknas. Genom senior år kommer det att vara för sent — college coacher kommer att ha gjort sina erbjudanden. Lägg lite extra möda på dina kvaliteter, din sport och din SAT prep. Öva hårt på lacrosse och fotbollsplaner, i klassrummet, och med ditt test handledare. Det kommer inte att bli någon andra chans. Det är crunch time.

2. Vara ett gott exempel.

Yngre barn tittar på dig. Du är slutligen en upperclassman. Dina kamrater som du, och de kommer att följa din bly. Och kom ihåg, att dina sex små kusiner, du är deras hjälte . Inte besvikelse dem. Du har blivit välsignade med naturliga ledaregenskaper. Passa roll. Att vara snäll. Vara ärlig. Vara ödmjuk. Att vara ditt bästa.

3. Sätta din familj först.

Just nu verkar vi gillar mest irriterande människorna på planeten, men vi älskar dig. Prata med Pappa och mig. Vi är inte så korkad som du kanske tror. Vi ska göra allt för att hjälpa dig i din resa. Ring din mor-och farföräldrar en gång på ett tag, de kommer inte vara här för evigt. De får en spänningen när du tar dig tid att inkludera dem i ditt liv. Vara skönt att din syster. Hon kommer att vara vid din sida för alltid, långt efter att vi är borta.

4. Ingen hög är värt låg.

Dig att känna dig oövervinnerlig. Du är en risktagare. Det är det som gör att du du. Men var försiktig. Ett dåligt beslut kan förändra ditt liv. Don ' t drink and drive. Behöver inte komma i en bil med någon som har druckit eller drogat. Göra bra val. Aldrig vara rädd för att ring mig för en åktur . Och min gud, om du har sex, att vara säker. Preventivmedel är ditt ansvar för.

5. Börja tänka på ett jobb.

Jag vet att det verkar som att komma in i arbetskraften är en lång väg, men det är närmare än du kan föreställa dig. Du kommer att tillbringa en stor del av ditt liv, på ditt jobb. Ser du dig själv som en affärsman på ett kontor? En tränare på en atletisk-området? En jägare i skogen? Vad älskar du nu? Håller på att lista ut hur man vänder det till en karriär. Använda dina gåvor för att göra världen till en bättre plats och du kommer aldrig att känna dig som du arbetar.

6. Ha roligt.

Njut av denna näst sista året i gymnasiet. Trycket är på, men det är inte riktigt kokar. Gå till alla fotbolls-spel, umgås med dina vänner, och äter mycket pizza. Den verkliga världen kommer att vara här snart nog.

Det kommer inte dröja länge tills du inte bor hemma. Jag hoppas att jag var tillräckligt bra för mamma — att du har varit grundad på en solid grund att bygga ditt liv. När du anger din junior år i high school, din barndom spår bakom dig.

Du står på kanten av vuxenlivet. Min kära, du är nästan som en man.

Kärlek,

Morsan

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar