Hej, Föräldrar Till Små Barn: Det Blir Lättare

En gång i tiden, en mage virus som svepte genom mitt hus gillar den Svarta Pesten genom 14 - - talets Europa, avverkning alla i dess ohyggliga vägen. Mina två äldsta, som var under 8 år, hade precis börjat att återhämta sig då — i mitten av natten, på grund av kurs — min 3-åring som sprang in i badrummet. Bara för att han ännu inte var tillräckligt gammal för att känna igen den universella känslor av "i' m gonna barf," han kastade upp hela vägen från sitt sovrum, lämnar ett spår över mattan.

Hans uppståndelse vaknade barnet, som började att gråta. Min man jobbar kvällar, så det fanns ingen att ringa för att få hjälp. Jag ryckte upp barnet och höll om honom så jag gick till tenderar att min (fortfarande-slunga) barn. När jag kom till badrummet, jag upptäckte att han var inte bara att kasta upp, men bajsa också — på samma gång. Rakt vätska. Alla över hans pyjamas, alla över badrumsmatta, över hela golvet.

Jag stod där och storögt, hålla en nu-skrikande spädbarn, titta på mina barn marken själv och hela badrummet som en scen från Exorcisten med varje fiber av min varelse skrek, "Vad fan?!" Och sedan?

Jag kände en varm kaskad av spyor dränka min rygg. Barnet var sjuk nu också.

Behövande . Holy crap on a cracker, barn är behövande när de är små, även när de inte är infekterad med en avskyvärd magsjuka. De kräver din uppmärksamhet på alla timmar, oavsett om du försöker att sova eller äta eller bada eller ta en dump. Det är alltid någon, alltid kräver något av dig: en måltid, en blöja ändra, tröstande, dalt, omhändertagande, vård, bada, torka, knäckning, knyta, knäppa, chauffeuring. Du är så upptagen tenderar att alla andra är konstant ström av behov som du inte ens en tendens till din egen. Du är inte ens 100% säker på vad de behöver är någon mer.

Föräldraskap spädbarn och små barn är en lång och ansträngande resa en uppförsbacke traska arbetade under den förkrossande tyngden av att försöka få det rätt. Vissa dagar känsla av plikt kan vara att besegra. Det känns oändliga, och du kan knappt vänta på en tid när ditt barn är kapabla att ta hand om sig själva. Människor hålla försäkrar dig om att tiden kommer — och snabbt — men du är så djupt nere i diken (och trött) att man bara kan föreställa sig det hazily, gillar hur du föreställde dig själv att bli en super-kändis när du var liten: häftigt att fantisera om, något att hoppas på, men kantad med en allvarsam dos av "aldrig kommer att hända."

Men så en dag, ditt barn använder pottan utan att du lägger dem där. De drar upp sina byxor på sina egna, och deras rultig fingrar är plötsligt är tillräckligt samordnade för att fästa dem. De börjar få sina egna snacks ur kylen, kasta omslag i papperskorgen, lägg disk i diskhon, ta baby steg bort från babyhood.

Man börjar märka armar och ben blir längre och smalare, orden blir tydligare, ordförråd blir större. Och du pausa, som en berg-och dalbana som når sin höjdpunkt, inse att din "baby" är början till behöver du mindre och mindre. Då berg-och dalbana platser nedåt, och det händer saker i en fläck. De får nya kunskaper, att bli självständiga små människor. De börjar göra saker för sig själva — torka sina egna rumpor, till att börja med — och det är häftigt.

Min yngsta har precis fyllt 4, och han kan klä sig själv. OK, så kanske det är en randig skjorta och rutiga shorts (bakåt), men han gjorde det på egen hand. Hans skor, kan vara på fel fot, men dem lade han det själv. Han arbetar med att borsta hans tänder utan hjälp och kan hälla i sig en skål med flingor, även om han behöver lite hjälp med mjölk. Missförstå mig inte — det är inte att äldre barn inte presentera nya utmaningar — men de är inte ständigt krävande typ, och känslan av befrielse är djup och underbar. Ibland kan jag faktiskt ta en oavbruten dusch nu.

Sakta men säkert, min berg-och dalbana är att dra in på stationen, och jag kan andas igen. Och så kommer du. Jag lovar.

ADVERT

Lägg till din kommentar