Hej Barn...Förlåt, Men Det är Inte Mitt Namn

Jag inser att världen förändras. Jag försöker vara öppen. Jag är medveten om att sociala medier och sms är att göra kommunikation mer #informella (#iGetIt) och att reglerna för etikett utvecklas på ett sådant sätt att våra sociala nådegåvor är att bli...vad är det för ord? Anemisk? Obefintlig? Nej...vänta, um...CASUAL...det är det ordet jag letade efter.

I övrigt är jag ett fan av saker som är casual:

Jag älskar casual fredagar.

Jag älskar casual jeans.

Jag älskar casual dining.

Jag älskar(d) casual dating.

Det finns faktiskt en hel del fördelar med att leva i ett vardagligt världen. Vi kan komma till saken, gå förbi den dumma skämt och få "riktigt" med varandra snabbare än någonsin tidigare. (Och med riktiga menar jag att vi kan börja bli irriterad och otålig med varandra och du kan börja dela dina pommes frites med mig.)

Men en del av mig fortfarande längtar efter en god ol' fashioned gamla skolan etikett, särskilt när det gäller hur barn interagerar med vuxna. I själva verket, en av mina största pet peeves är barn som vänder sig till vuxna med deras förnamn. Även om detta är ganska vanligt där vi bor, även efter 12 år av föräldraskap jag kan fortfarande inte vänja sig vid det. Det känns bara typ av... fel... som att bära svarta kalsonger med vita byxor, eller beställer en biff på en sushi restaurang.

För att göra saken värre, mitt namn är Stacy så varje gång ett barn som refererar till mig med namn jag hör denna låt av The Ting Tings i mitt huvud:

"De kallar mig för helvete.

De kallar mig Stacey.

De kallar mig för henne.

De kalla mig Jane.

Det är inte mitt namn.

Det är inte mitt namn.

Det är inte mitt namn. "

Tro mig, när den låten har fastnat i ditt huvud, din dag är förstörd.

Jag undrar ofta om jag är i minoritet känner sig obekväma med denna trend. Många föräldrar säger att de föredrar att vara på en first name basis med sina barn " vänner eftersom behandlas som "Herr" eller "Fru" påminner dem om deras föräldrar. Eller Församling och juni Cleaver. Tydligen kallas "Greg" eller "Christine" får dem att känna sig ungdomliga slags gillar att shoppa på Forever 21 eller dricka en slippery nipple.

Jag håller med om att Mr/Mrs känns lite daterad, och jag är definitivt inte i en hast för att köpa en veranda gungstol så jag kan skrika på barn som råka tappa en boll i min trädgård. Så jag är kvar med ett dilemma: Vad ska mina barns vänner kallar mig? Vissa människor väljer att lägga till "Miss" eller "Mr" i deras första namn som en kompromiss, men "Miss Stacy" låter för...jag vet inte...sorority house ca 1985?

I ett försök att överbrygga klyftan mellan gamla skolan och höft, jag tänkte komma upp med en rappare namn för mig själv. Tyvärr, alla de bra som tycks fattas. Jag gjorde leksak runt med dessa för en kort stund, men ingen av dem verkade som en bra passform:

G-Diddy (alltför uppenbar)

Tung G (alltför bokstavligt)

Icy-Värme (för gång-6-av-CVS)

50 Dofter (för klimakteriet)

Små Busted Rim (alltför deprimerande)

Ice Koffee (för förorts mamma)

Så då började jag funderar på att ändra mitt namn till en symbol, som Prinsen gjorde på 90-talet. På det sättet skulle ingen veta vad jag ska kalla mig. Tänk på det, ingen som avses Prins som något som för fem år. Jag skulle inte ha något emot det, även om jag inte är säker på vad symbolen bör vara. Kanske ett glas vin? Ett par läsare? En siluett från Spanx?

Även om jag fortfarande arbetar ut detaljer om ett alternativt namn, den nedersta raden är att vara på first name basis med någon bör vara en ära reserverade för sina kamrater. Det bör finnas gränser mellan barn och vuxna, eftersom let ' s face it, barn: Även om jag tror att du är bedårande och jag gillar ditt företag, vi är inte vänner. Vi är inte vänner på grund av att:

1. Vi kommer inte att hänga på en bar senare.

2. Jag kommer inte att be dig om ditt mördaren buffalo chicken dip-recept.

3. Vi kommer inte att byta historier om våra makar någon gång snart.

4. Om vi var vänner, jag skulle behöva för att få ett Instagram konto och lära sig hur man använder en selfie stick, och jag är inte villiga att gå den vägen.

Så eftersom reglerna kan vara förvirrande, här är en snabb lathund för att användas när man överväger om du ska kalla mig vid mitt förnamn:

1. Om du har frivilligt smutsiga byxorna under de senaste 10 åren...det är ett stort nej.

2. Om du bär en artikel av kläder från Rättvisa...också nej.

3. Om du är på en resa fotboll...ha en bra säsong, men nej.

4. Om du anser att Kägelspel en matgrupp...ja, nej.

5. Om du inte kan recitera mer än 10 rader från en Minion movie....um, nej.

6. Om du fortfarande beställa barnmenyn...plocka nr.

7. Om din biljett har hälften av vid Disney...det är en magisk nr.

8. Om du är klädd i ljus-up-sneakers...fan nej.

9. Om du inväntar ankomsten av Santa...ho ho nr.

Med tack,

(Mamma formellt känd som Stacy)

P. S. du inte bli kränkt. Jag är inte ens på first name basis med min gynekolog, och vi har spenderat lite kvalitetstid tillsammans (och med kvalitet menar jag förödmjukande och vidriga).

ADVERT

Lägg till din kommentar