Hej Barn, Få Ut Av F*kung Kök Redan

När jag var en liten flicka, min favorit låtsas spel att spela var "servitris." Jag skulle gå runt i huset klädd i ett förkläde, redovisade ett anteckningsblock, och att ta mat order, för att sedan spendera timmar i köket för tillagning och servering av mina syskon (och alla mina uppstoppade djur). Åh, vad kul det var att tjäna människor och att kunna möta alla behov — rätt från mitt eget kök! Vilken dröm!

Tja, dreams do come true, gott folk! Och tyvärr så, eftersom under de senaste två decennierna, jag har väntat på och serverar fan en jävla massa människor. Jag är ganska säker på att jag har skapat en permanent jävla väg i kakel på mitt köksgolv som går från kylskåp till skafferiet till ugnen och tillbaka runt igen. Det ironiska här är inte förlorat på mig, gott folk, och inte heller det faktum att alla dessa människor som jag servera hålla kommer tillbaka för mer .

Kan inte en mamma/servitris få en fika? Kan du allt få fan ut i köket redan? Du åt bara, liksom, för fem minuter sedan för femte gången idag!

Om ditt hus är som mitt, jävla kök aldrig stänger . Någonsin . Det är en ständig cykel av prepping mat, laga mat, och städa upp mat, sen väntar för utfodring av människor att börja om igen.

Jag minns inte att växa upp och ha förmågan (eller behöver, för den delen) av konstant tillgång till kök eller vara på någon typ av mellanmål schema som helst. Dessutom, jag minns inte att min mamma någonsin att förbereda en måltid för oss andra än middag, och 90% av den tid det kom ut en ruta med ordet "Hjälpare" någonstans på det och tog med henne hela 10 minuter att göra. Vi var in och ut i fem minuter, och vi stannade ut.

Och ett kylskåp fullt av friska beredd snacks som består av icke-GMO och hållbart odlad spannmål och ekologiska råvaror? När jag var liten, vet du vad det kallas? Det som kallades "det Här är en jävla låda med russin. Nu kommer tillbaka i åtta timmar när gatlyktorna är på, och vi ska ha TV-middagar!"

Vi var kvar på våra egna, för allt annat som vi behövde för att äta, och sedan spelade vi utanför hela tiden, vi var aldrig kära för att umgås i köket, väntar på att bli uppassad. Som hade tid för det? Jag antar att dagens barn gör, eftersom när de inte äter, de står där som letar efter något att äta eller röra dig, eller smak, eller ta en tugga av, eller öppna en helt ny påse chips när det finns redan tre identiska väskor öppna. Skämtar du med mig just nu? Det finns tre jävla väskor redan öppna!

Mina barn är förbi stadiet av att helt enkelt babyproofing och låsa upp skafferiet. De är nu i vad jag vill kalla "tvättbjörn scenen." Det är där som jag går till sängs med kök helt ren och vakna upp till vad som ser ut som ett pack av rabiessmittade djur kastade en svensexa i mitt kök runt midnatt. Detta skede är annars känd som "jag lever med" tweens och tonåringar och deras aldrig sinande glupsk aptit."

Dessa barn är att aldrig, någonsin full, vilket innebär att du, precis som björnar som kommer ut ur viloläge, de är på en konstant söka efter föda. Jag har tagit för att faktiskt behöva gömma mat i mitt hus. Vem gör det? Jag ska säga dig vem är det samma kvinna som droppar $800 på Costco och berättade att två dagar senare, "Mamma, vi har inget att äta."

Fuck that shit. Jag har fått dessa barn på ransoner nu. Letar du efter chips? Ledsen, sucker, de är i ryggen av min garderob, insvept i en parkas. Granola barer? Nope. De är i en tampong låda under min diskbänk. Fudge, glass barer? Markera rutan för fryst grönkål. Ja, det är vad jag trodde. Nu får fan ut .

Rätt hela tiden en härlig äldre kvinna försiktigt berättar för mig hur mycket jag kommer att sakna denna en dag, jag börjar dagdrömma om möjligheten av ett kök som är helt rena och tomma ungefär 24/7. Och då tänker jag på hur innehållet ska jag vara med en "sandwich natt" fem kvällar i veckan och "dag-natt utan barn" de andra två nätter.

Missa den gigantiska livsmedelsbutiker räkningar sätta oss i fattighuset och min mycket oavsiktliga servitris, städerska sous chef, och diskning karriär? Inte om ditt liv, Mormor. Jag kan bara förvandla köket till en skogarderob efter att de alla ska flytta ut.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar