Här är ett Radikalt Sätt att Reagera När Kvinnor Talar

Det blir bättre: När jag kom till studion–lite sent och berättade om min upplevelse, vissa kollegor svarade med "Är du säker?" eller med en variant av "det Kanske var en registreringsskylt sak?." De trodde mig inte, eller ville inte tro mig. Jag närmare det första avsnittet på min show ' s Facebook-sida och även om jag fått massor av stöd från anhängare och tittare av showen, jag har också fått liknande svar på de några av mina co-workers: Incredulousness.

Som kvinnor och människor av färg, våra erfarenheter avfärdas dagligen. Vi hör:

"Du överdriver."

"Sluta vara så känslig."

"Ja, om du bara inte hade ... "

"Tänk på det som en komplimang."

"Det hände mig en gång, men du behöver inte höra mig klaga om det."

Så jag var glad att läsa nyligen att en media krossa mig, Anita Sarkeesian, grundare av Feminist Frequency gjorde klart hur enkelt det kan vara att ändra på saker och ting.

I sitt föredrag vid XOXO Fest i Portland, hon destillerat dynamiken av uppsägning och vår makt för att bekämpa den i sin kärna:

"En av de mest radikala saker du kan göra är att faktiskt tro på att kvinnor när de talar om sina upplevelser."

Föreställ dig det. Bara tro. Tror bara att det när någon säger att hon eller han har upplevt något. Fela på sidan av tilltro, inte bara när det är goda nyheter eller "positiva" fördomar, som de flesta av oss är trimmade för att konsumera som en absolut sanning. ("Det är klart han vattnade hennes växter — hon är så söt.")

Jag daterat någon gång (det gjorde inte gå långt) som avslog en kvinnas sexuella trakasserier fall aktuellt med, "Du vet kvinnor att göra upp så mycket av det där." Få dras över (två gånger) och släpps utan händelsen behöver inte jämföra misshandel, men det finns en röd tråd bland misshandel, direkta rasistiska fördomar, och micro-aggressioner vi upplever varje dag: Uppsägning. Misstro. "Du är galen."

Jag är så glad att se den makt vi har som kvinnor, minoriteter och bara vanlig ol' smart folk att framkalla en online skrika så högt att den kan åstadkomma en förändring. Så till alla er som på åskådarplats, tvekar att ta steget in i striden, vet att du besitter en otrolig kraft varje dag: makt att tro. Kan du göra det.

Så för min George Washington Bridge pendla genom Washington Heights — resa från en brun nabe kolleger Dominikanska-Amerikaner till en förort där svarta och Latinos utgör kanske 10% av befolkningen — de första stopp var en morgon i 2008. Jag noterade tre stannade fordon som jag drog av den Palisades på min utresa. Till höger var en van med en Latino som ser manlig förare, med en polis cruiser framför den, till vänster, sedan med en annan brun hane vid ratten och en kvinnlig kamrat. Efter att låta bilen framför mig gå (driven av en Anglo-tittar man), den officer som nästa gjorde ögonkontakt med mig och vinkade av mig.

"Var är du från?" han glowered, händerna vilar på mina öppna driver fönster.

Jag svarade, med båda händerna på ratten, "Öh, från Manhattan." Min Amerikanska nyhetsuppläsare röst kastade ner honom från doften av mitt utseende (mitt hår var blött och lockigt och ansiktet kosmetisk-gratis, per order för hår och smink avdelningen). "Egentligen är jag värd för en show på CNBC. Jag är på väg till studion. Kan jag visa dig mitt ID?"

Han nickade. Jag (långsamt) drog mitt företag-ID ur min väska. Han höll fram den, och utan ett ord om ursäkt eller förklaring, och gav den tillbaka och vinkade mig på.

Jag körde igång att skaka, rasande. Självklart hade jag kunnat fångas upp i en odokumenterad dag-arbetaren sopa. Var det lagligt? Jag vet inte. Gjorde jag oroa dig om status för de jag hade kvar? Ja. Var det obehagligt? Absolut. Skulle det ha mindre ont om människor jag arbetat med tro på mig? Du satsar.

Foto: flickr/anitasarkeesian

ADVERT

Lägg till din kommentar