Hur Till Hjälp Ditt Barn Cope Med En Förälder har Cancer Diagnos

När jag fick diagnosen först med trippel negativ bröstcancer cancer vid 44 års ålder, min främsta oro (efter mig) var för mina tre döttrar i åldrarna 11, 11, och 14. Omedelbart, är jag orolig för att dö och lämna dem utan en mamma. Denna oro finns fortfarande kvar, men tio månader i denna resa, jag känner mig mycket mer optimistiska om min överlevnad på lång sikt.

De fick reda på min cancer diagnos i samma ögonblick som jag gjorde, och vi satt alla på den gröna snitt på vår familj stugan och grät tillsammans. Även våra Labradoodle, Louise, verkade förtvivlad. Jag är säker på att minnet kommer att vara etsat sig fast i deras hjärnor för alltid. Jag tror att hela upplevelsen har varit svårare för min äldsta, Nåd, än tvillingar, Lauren och Avery, eftersom hon "blir" det och förstår allvaret i situationen.

Nu när vi är nästan tio månader i att handskas med cancer, jag tror att jag har lärt mig lite om att hjälpa barn att navigera detta anbud gången i en familj.

1. Att vara ärlig med dem.

Vi var ärlig från dag ett, och inte sugarcoat situationen. Vi berättade för dem att det var allvarligt, men att mina chanser såg ganska bra. Vi har aldrig lovat något. Vi delade med oss av vad som händer i varje steg på vägen. Vi hittade några ålder-lämpliga böcker för dem som de läst vid tillfälle.

2. Få dem delaktiga i processen.

Vi gick alla tillsammans som en familj när jag fick mitt huvud rakat några veckor till kemoterapi, och vi alla gick peruk shopping. (Som jag aldrig hade den där jäkla peruk, dock.) Lauren och Avery gick med mig till en make-up session för patienter med cancer, som påminde oss om en TV-serien och ganska mycket sprack upp oss. Vi alla gjorde det Susan G. Komen promenad tillsammans, och Nåd var det när jag talade på vår lokala Volley för att Bota. Även hon ville verkligen vara med Doug, min BÄSTIS och man, när jag hade min bilaterala mastektomi med återuppbyggnad. Jag hade trott att det skulle vara bättre för henne att vara med min mamma och pappa, men hon behövde bara "vara där" och se vad det var som hände som det hände.

3. I så mycket som möjligt, du måste fortfarande vara MAMMA.

Ibland andra vill skydda dig från att slåss barnen och föräldrarnas stress, men dina barn behöver fortfarande veta att du är i kontroll. De behöver rutin du hugg dem och hjälpa dem att packa sina tre dagar på skolan skog eller cross-country meet. De behöver veta att de kan dela sina problem med dig och att du inte är alltför bräcklig för att.

4. Låt dem veta vad de kan göra för att hjälpa familjen.

En av de bästa saker som vi gjorde som en familj var på promenad. Jag sa till dem att utöva skulle verkligen hjälpa mig, och att deras stöd i gå med mig var ENORM. Så vi gick och vi pratade och vi skrattade. Ibland, vi hade en del att klaga, men vi har ändå alltid färdig våra promenader.

5. Hålla rutin eftersom barn behöver rutin (och så gör vuxna).

Många föräldrar, särskilt min mamma och pappa, hjälpte till med att hålla vår normala rutin. Doug och jag låter dem veta att även om det var lite tokig ibland, läggdags var ändå läggdags och läxor som fortfarande behövs göras. Cancer var inte en ursäkt för saker de inte vill göra.

6. Andra hålla i öglan.

I början av året, jag låta flickor vägledare veta vad det är som händer i vår familj. Grace ' s vägledning kurator kallade henne ner till kontoret och sade (enligt Grace), "jag förstår att din mor är inte bra." Vilken Nåd svarade, "Hon har cancer." Den sortens kvinna som frågade, "Vill du prata om det?" Vilken Nåd svarade, "Nej." Och den kloka kvinnan som skickade henne tillbaka till klassen, men minst Grace visste att stödet var där om hon behövde det. Jag frågade rådgivare för att låta mig veta om något kom upp med beteende/grader/vänskap.

7. Låt dem veta att andra barn (särskilt hög-skolan för barn) kanske inte vet hur man ska reagera och kanske inte kan ge dem det stöd de vill ha.

Intressant, det verkade som att Lauren och Avery vänner tyckte att det var enklare att fråga dem om cancer än Grace ' s vänner. Jag gissa att äldre barn oroa sig mer om att säga fel sak.

8. Kom ihåg att även om du kan vara med i kampen av ditt liv, dina barn är ändå barn.

De kommer fortfarande kampen om vem som får bära vad eller som viks flera av kläder i en laddar du bett dem att lägga sig. De kommer fortfarande att glömma sina instrument hemma eller måste du sätta sina spår väska till skolan. De kommer fortfarande att gråta över en vänskap kamp eller döda varandra under de senaste bit tuggummi.

9. Ha kul när du kan.

I vårt fall kunde vi göra lite resor under min behandling och firade att nå delmål som i slutet av cellgifter, en post-kirurgi resan, etc. Det gör jag nu sex månader av oral cellgifter, och vi har en road-trip till Colorado planerat när det är klart i juli. Vi gör massor av boob och foob (falska boob) skämt på vårt hus, och jag tror att det har minskat allvaret i att uppleva en bit.

10. Ibland måste man bara dra på lite och vara med varandra och älska varandra.

Vi är fortfarande på "bröstcancer resa," men jag tror att vi mår OK. Jag tror att det kan vara precis allt vara OK.

ADVERT

Lägg till din kommentar