Hej, Moderskap. Adjö, Värdighet

Så jag är på mamma och baby film (för er som inte vet, detta är filmer som är inriktad mot mammor med nya bebisar) och jag håller min energiska åtta månader gammal. Han bestämmer sig för att göra vad energisk åtta månad åringar gör, och slagor vilt. Under sa fäktande, lyckades han få kontakt med och slå ut mina glasögon.

Första reaktionen, stolthet. Bra för dig grabben! Du bara ställa ut hand-öga-koordination och tagit kontakt med glänsande på mammas ansikte. Andra reaktion (vid inser att mina glasögon är nu liggande någonstans på biograf våningen), skräck. Mina glasögon är DÄR?!

(I form av nödvändig bakgrundsinformation, jag kan inte se utan mina glasögon. Om jag helt förlänga min arm och försöker titta på min hand utan mina glasögon på, allt jag ser är en persika, suddiga, fem-bläckfisk tentakler.)

I den naiva förhoppningen att jag är så lycklig, jag försöker känsla runt på marken för att mina glasögon samtidigt balansera baby i min andra arm. Vänligen observera: detta är redan så mycket mer kontakt än jag är bekväm med att ha med en film teater golvet. Och, naturligtvis, jag känner ett antal saker som ger mig paus, men ingen av dessa är mina glasögon.

Det är tydligt att detta kräver mycket mer drastiska åtgärder. Så, jag försiktigt placera barnet i sin barnvagn, styrs helt och hållet av min känsla av beröring, och spänna mig för vad som komma skall. Om du groddar-en-phobes lyssna inte min tidigare varning, du borde verkligen sluta läsa nu.

Eftersom jag antingen måste överge mitt sökande efter mina glasögon, och ta upp permanenta uppehållstillstånd i den biograf, eller bita ihop och komma ner för att få ett bättre utseende, jag bestämmer mig för att jag verkligen skulle vilja göra min väg hem så småningom...

Nästa sak du vet, jag är på mina händer och knän på golvet i salongen försök att hämta mina glasögon innan de klev på eller transporteras bort av vissa ofattbart starka och anpassningsbara groddar. Efter vad som kändes som en livstid, är jag äntligen lägga mina händer på mina glasögon.

Glasögon läst, jag fortsatte sedan med att göra vad varje vettig, groddar fruktar person skulle göra: jag lägger dem på mitt ansikte. (Ja, det gjorde jag. Inte jag nämna att jag inte kan se utan dem?! Och jag är fortfarande vid liv. Ta som Darwinism!)

Precis när jag tror att det värsta är över, jag tittar upp för att se två kvinnor utan barn som sitter på raden framför mig som ger MIG det stinker i ögat. Låt oss bara stanna upp för en stund för att ta in lite fakta:

1. Här är mamma och baby film – en plats för mammor att komma och titta på filmer utan att störa allmänheten. Klagar på störningar på en mamma och baby film är som att gå till en vegan restaurang och klagar på bristen av kött.

2. Av alla människor i biografen, jag är bland människor som gör minst buller. Även om alla bakterier som jag var samtidigt och omedvetet massera med mina händer och knän låt en enhetlig gråta i protest mot en decibel nivå som är inriktad endast i motsats till människor som kraschar mamma och baby filmer, jag skulle fortfarande kunna göra mindre brus än 6 gråtande barn på teatern.

3. Jag är på mina händer och knän i en biosalong. Jag har klart större problem än stank öga.

Så... jag gör vad vem som helst i min situation skulle göra: jag ler och ber om ursäkt för att dessa barnlösa damer med ingen känsla av tillfälle, skam eller självkännedom.

Så, om någon av er se en ganska självgående-nöjd letar pack av bakterier kryper runt med vad som ser ut som en rynkig, tom chokladkaka omslaget, det är nog det som är kvar av min värdighet. Om du skulle plocka upp det för mig, det skulle vara bra. Jag menar, klart att jag inte behöver det. Men en dag skulle jag vilja ge det till mina barn. Om de senaste åren är någon indikation, när allt är sagt och gjort mina barn kommer förmodligen inte att tro att jag en gång hade värdighet utan några empiriska bevis.

Också, som en notering till alla mina vänner och nära och kära: På några dagar, när du läser i tidningen att jag har dött av en nyligen upptäckt form av film-teater-och vattenburna plåga, vet att jag älskar er alla och det har varit en bit.

Och biografen damer: jag kommer att förfölja dig från graven.

ADVERT

Lägg till din kommentar