Det Helvete Som Är Trötta Barn

Vi var shopping på Mål. Jag kan inte komma ihåg vad, men jag minns mycket tydligt att våra barn, Aspen, skriker samtidigt som lutar ut från sidan av vagnen, blont hår i flätor, grå tröja med en regnbåge på det, och binky i munnen och en i handen.

Min fru, Mel, var shopping i en annan sektion med våra två äldre barn, Tristan och Norah, medan jag passerade genom butiken med en missnöjd 2-åring med blöta ögon och en boogery näsa, hennes hand nå ut för något, men jag är inte säker på vad.

Hon hade varit uppe sedan 3 på morgonen för ingen annan anledning än att titta på Blue ' s Clues . Det var 3 p.m. nu och vi båda var trötta, men uppenbarligen var jag hanterar det mycket bättre än hon var. Mel och jag antog att åka till affären skulle lugna ner henne tillräckligt för att somna, men det gjorde det inte.

Det hela började för hon hade varit att få upp en hel del i natt. Vi försökte ta bort naps, men det misslyckades. Det kastade av sig sömnen eller något, och hon höll på att vakna långt innan gryningen . Hon skulle naturligtvis blåses in i en lite högre nivå av sömnlöshet, i vissa hemska red-eyed zon, där hon gick från att vara trött i slutet av dagen för att en vanföreställning demon som inte kunde gå i sömnen och kunde inte sova. Och nu, alla i Mål var tvungen att höra om.

Men i slutändan, det är livet med ett trött barn. Det skriker utan anledning. Det är att be om crackers, och när du ger dem kex, de ropar därför att kexen var trasig, eller om de egentligen inte vill ha kex. Det är ett barn som halta på golvet, skriker högt och länge, och den enda omedelbara lösning som förälder kan tänka på är att en exorcism. Men även en präst kunde inte hjälpa att ett trött barn.

För de av er som är utan barn, tänk så här: Om en utvilad barn fanns en linje, där 0 är utvilad och 10 är trött, ett trött barn som är 11. Det är en gråzon. Det är ett okänt område som är bortom förklaringen av vetenskap eller religion.

Det enda botemedlet är att sova, men när ett barn passerar in i den hemska trött zon, det kan ta lång tid att få dem att slutligen slå sig ner och sluta skrika.

Jag försökte trösta Aspen. Jag tog ut henne ur vagnen och höll om henne, men hon sparkade mig. Jag satte ner henne så hon kunde gå, och hon föll lealös på golvet. Jag erbjöd henne godis och hon knuffade bort mig. Ingenting fungerade.

Folk tittade på oss nu. Dessa är spydig ser ut, den i sidled blickar som föräldrar får i butiker när deras barn kastar passar, när alla icke-förälder, perfekt förälder, och som dömande assclown bligar på dig eftersom du uppenbarligen att ditt barn inte är nöjda, vilket förstör deras resa för att handla nya leggings. Och det verkar bara patetiskt att dem som du inte kan hantera ett litet barn.

Och så mycket som jag vill bländning tillbaka — eller kanske förklara för dem att barnen kasta passar när de är trötta, och jag kan inte bara stanna hemma varje gång mina barn är trötta och kasta en passform, eftersom det skulle betyda att jag skulle aldrig lämna huset — jag kan inte eftersom mina händer var fulla. Och de ville inte lyssna ändå, för när någon gör sig om dina barn, de brukar inte ger ett skit om förklaringar. De vill bara att döma dig.

Jag flyttade till en annan del av butiken som verkade mindre trångt, och då tänkte jag att om hämnd. Jag antar att de flesta föräldrar gör. Ibland tänker jag på hur häftigt det är att skriva, "FISEN" på baksätet av min sons första bil. Eller jag tycker om att gömma sig i min mellersta dotters skafferi och skiter mina byxor. Som Aspen skrek och sparkade, allt jag kunde tänka på var hur sött det kommer att bli för mig att en dag vakna med henne vid 3 på morgonen, år från och med det ögonblicket, och sedan agera som en lynnig asshole hela dagen .

Inte för att jag faktiskt skulle ta hämnd på mina barn för all skit de drog i sin barndom, men det är trevligt att drömma, är det inte?

Jag träffade tillbaka upp med Mel och barnen i pojkarnas kläder institutionen. Mel var att få vår son några nya tröjor. Hon sätta dem i vagnen, och Aspen nått ut till sin mor.

Mel plockade upp henne, och hon gick tyst. Hon inbäddat hennes ansikte till Mel ' s axel, lindade sina små ben runt hennes midja, och gick för att sova som om hennes mor var några underbara drogen.

" Vad i helvete? "Jag sade.

Mel ryckte på axlarna, och jag gick från att vara trött och frustrerad, att de känner sig lurade. Barnen alltid göra detta till fäder. De säger att mödrar har särskilda befogenheter, och i en stund som denna, visste jag att det ska vara sant.

"Hon behövde bara Mamma," sade hon. Sedan Mel ryckte på axlarna och tog Aspen till van medan jag köpt våra objekt.

Vi körde hem i tystnad som Aspen sov, och allt jag kunde tänka på var nästa dag. Jag hoppades att hon skulle vara tillbaka i en regelbunden sömn cykel. Men på något sätt visste jag att det skulle hända igen eftersom det faktiskt är, med ett trött barn är helt enkelt en del av föräldraskap — en mycket sucky, hemsk del.

ADVERT

Lägg till din kommentar