Fan Det Är Körning Med Skrikande Barn

Jag körde hem i vår minibuss med en bebis som skriker i baksätet. Min fru, Mel, satt bredvid mig. Hon tittar ut genom fönstret, hennes vänstra hand griper hennes byxa ben, höger lutad mot armstödet, inför sittande i hennes handflata. Bakom mig, Tristan, 7 år, och Norah, 5 år, båda hade sina öron omfattas. Vi var 10 minuter från hem, men jag visste att det skulle kännas som en evighet. Aspen, vår 5 månader gamla, var bara vanlig ut moody ' och ville att vi skulle veta om det. Hon bytte mellan hennes normala sorgsna rop till ett djup av panik och gråter, och tillbaka igen.

Innan vi fick i van, så skulle vi kollade sin bum, gett henne några mjölk — alla de vanliga — att göra henne innehåll. Det är uppenbarligen inte tillräckligt, eller fanns det något annat som stör henne, men vi var så nära hem att nästa exit var vårt, så vi skulle trycka på. Det kommer att bli en lång par minuter, för att med en skrikande baby i en minivan, minuter känns som timmar.

Och någonstans i allt detta, min 5-åriga bad om hennes mammas telefon. Vid första, vi kunde inte höra henne, så att hon fick mer frustrerad. En gång gjorde vi förstår, vi sa till henne nej eftersom mammas mobil var avstängd gränser. Men ärligt talat, Mel och jag var nog lite frustrerad på grund av att barnet skriker, så jag måste ta vårt tonen var inte så trevlig.

Så Norah började skrika också. Hon sparkade hennes små fötter, krossade sina små knytnävar och gnashed hennes små tänder, och plötsligt var det en harmoni av en baby gråter och ett barn plats. Min stackars son var i mitten av det, händer över hans öron, ögon lite dimmiga, uppenbarligen inte vet vad du ska göra eller säga för att göra det stopp.

Men ärligt talat, vad kunde få det att sluta? Mel lutade sig tillbaka och försökte resonera med Norah, men det var ingen användning. På den tiden, jag undrade vad som kunde vara värre än att köra en minibuss med en skrikande bebis och en passform-kasta 5-årig ? På den tiden, jag kunde inte tänka för mycket.

Att hjälpa barn att förstå hur man ska hantera frustration är riktigt svårt, och det är lätt att reagera med känslor, att bli arg, eller ta saker personligt. Det är lätt att bara ge upp, att ge dem vad de vill ha, och gå vidare. Men sedan är det sjunkande känsla av att jag gör dem värre, förvandla dem till en dålig person, och det är det sista jag vill ha.

Men aldrig att ge upp, tja...det är en helt annan sak. Som gör mig till en brute — en krävande militanta far, och jag vill inte vara det heller. Föräldraskap är inte svart och vitt. Det kommer inte i tydligt definierade binärer, men snarare i olika nyanser av en miljon färger som ändras beroende på ålder och situation.

Lång historia kort, Mel gav henne en bit godis i stället för att hennes telefon, vilket upprörde hennes bror. "Kan jag få lite?" Tristan frågade.

"Det var allt jag hade," Mel sa.

Norah tittade på sin bror med ett leende, hennes läppar chomping på choklad. Barnet var fortfarande gråter, och Tristan var nu röd i ansiktet och känslan plockat på, men Norah var nöjd. Mel lovade Tristan att vi skulle få honom lite godis när vi kom hem, eftersom jag, med barnen, allt måste vara lika även om livet är verkligen inte på det sättet.

Och när jag kom upp till min exit, jag kände en djup trötthet som bara kommer från en sen kväll kör bil en van med skrikande barn. Det var efter 9 p.m. nu, och jag började tänka på arbete. Jag undervisade en online-klass på den tiden och jag behövde avsluta vissa betygssättning innan jag kunde gå till sängs.

Och när jag körde, jag tänkte på hur lång tid det skulle ta att få barn och bosatte sig i sängen. Jag tänkte på allt det arbete som jag hade att göra, och hur jag kommer att vara uppe sent, igen. Jag undrade varför jag var i allt detta. Jag undrade varför jag försöker så hårt att vara förälder. I den tjocka av ett dåligt föräldraskap dag, det är lätt att känna plockas på och arg — en känsla som är förmodligen mycket på samma sätt som Tristan kände när hans syster fick godis och det gjorde han inte. Jag trodde föräldraskap var tänkt att vara söt och givande, något liknande till 50-talet TV-program, men som uppenbarligen inte var verklighet. Fram till denna punkt, mycket av det hade varit skriker.

Jag ville dra van över till sidan av vägen, steg ut och vandra bort, för att aldrig ses igen. Jag ville vara klar med allt. Jag ville ha lite lugn och ro. Jag ville gå och sova. Jag ville verkligen att vara var som helst men i så van med ett gråtande barn.

Helt och hållet, jag körde med en skrikande bebis i ca 20 minuter. Men det kändes mycket, mycket längre än så. Och när allt var sagt och gjort — när barnen sov och mitt arbete var klar och jag var i sängen och tittar upp på ett mörkt tak — log jag. Jag är inte säker på varför, men det gjorde jag. Som sedan ledde till skratt, och plötsligt kunde jag inte sluta skratta, tänka på det absurda i det hela. Det var djupt fniss som vilade någonstans mellan galenskap och lättnad. Jag skrattade åt Tristan ' s reaktion när han inte får choklad. Jag skrattade åt min önskan att vandra ut i mörkret för att aldrig ses igen, och hur dumt det var. Jag skrattade för att det var över.

Men samtidigt, jag visste att jag inte borde skratta. Jag ska bli utbränd. Men istället skrattade jag. Jag antar att detta är föräldraskap. Detta är vad det innebär att när din mamma säger, "En dag, du kommer att se tillbaka på detta och skratta." Och även om detta kändes lite tidigare än jag förväntade mig, det var fortfarande välkommet efter en lång natt körning med skrikande barn.

ADVERT

Lägg till din kommentar