Helikopter Föräldraskap Tar En Känslomässig Belastning På Föräldrarna Också

På den första dagen av sommaren basket läger för min 10-åring, som jag var att fylla i formulären, jag märkte att jag var tvungen att registrera och samtycker till följande: "En förälder eller legala förmyndare krävs för att plocka upp sina barn varje dag."

Vi bor mindre än en mil från den lilla college campus, där lägret hölls, och jag hade planerat min son ridning sin cykel till och från lägret. Det finns inga trafikerade vägar på sin väg, bara lugnt område gator som leder direkt till college campus, där de läger som hålls. "Min son kommer att rida sin cykel till och från lägret," jag tryggt meddelade att de camp director, till vilket han svarade, "jag är ledsen men vi kan inte tillåta honom att bara lämna det här när lägret är över. Han måste ha en förälder logga ut honom varje dag."

Vad?

Och det mina vänner, är varför vi har ett land fullt av stressade mammor och överväldigad pappor som är alla ben-trött och lider av eye-stickande utmattning. Det är från alla ouppnåelig och orealistisk press som det moderna föräldraskapet, och varför jag skulle satsa på den gård som de flesta av oss vill bara berätta för samhället (och detta basket camp director) för att gå knulla rätt off. Rätt off.

Kan vi snälla, snälla, vänligen börja ge våra barn några jävla frihet, oberoende, och knyta upp dem från de begränsningar som vår tvångsmässiga tillsyn och helicoptering? Här är en absurd idé: Kanske om vi började att faktiskt göra det, våra högskolor skulle inte vara full av barn som behöver ta adulting klasser och ringer till sina mammor varje gång de behöver för att fatta ett beslut, eller har ett kall, eller behovet av att ha ett möte med sin professor.

Men mer än det allvarliga och invalidiserande effekter som alla denna helikopter och "vara där varje sekund av varje dag för att dina barn" typ av föräldraskap gör att våra barn, är vad det gör för oss föräldrar. Vi är alla utmattad . Gjort. Toast. Vi försöker vara allt för alla människor i alla tider, och jag menar inte bara de människor som vi lever med och arbetar för.

Jag menar alla människor .

Vem är denna person på basket läger som insisterar på att en förälder måste vara en för att plocka upp mitt barn? Som ett faktum, som alla människor i och runt vårt samhälle att insistera på alla de saker vi behöver och måste göra för våra barn? Hej village, du överskrider dina gränser lite, okej? Jag får göra de val som är bäst för mitt barn, baserade på sina individuella möjligheter.

Jag har faktiskt fått höra av mina barns skola att de är inte får gå hem utan en vuxen som eskorterade dem. Kan du tänka dig en generation eller två sedan en skola som har makt att bestämma exakt hur och med vem min barn skulle få gå hem? Det var inte så länge sedan (kanske 1985) att när skolan var slut, vi bara eh, gick ut och gick hem. Och då vi gick eller cyklade en buss till köpcentret eller filmer med våra vänner, utan mobiltelefoner och ingen som närmar sig oss och frågade om vi hade en vuxen med oss eller talar om för oss att vi behövde en. Eller att ringa polisen och hävda barndom försummelse eftersom det inte fanns någon vuxen med oss på stadsdel park.

Hur är två arbetande föräldrar faktiskt kunna hantera all denna helicoptering nonsens ? De som är föräldrar känner jag att det värsta för de som är ständigt i otrygga situationer som den jag var på läger — men som inte har lyxen av att arbeta från hemmet eller flexibiliteten i sina jobb för att kunna göra det lättare för alla dumheter som ställs på dem. Jag föreställer mig att de sträcks otroligt tunna från trycket sina kamrater och samhälle ställer på dem om hur deras ständiga närvaro i sina barns liv är slut-alla-alla för barnuppfostran.

Eftersom folk, det absolut är inte .

Och om du har fått nog av skitsnack och önskar verkligen att höja oberoende barn, ska du tala om det när du är i situationer som den jag var i. Jag beklagar att jag inte säga något på basket läger. Och jag ångrar alla de gånger jag kände mig som en taskig mamma eftersom jag inte kunde vara där, och hur jag gjorde för att känna sig otillräcklig och att mina barn skulle lida för det.

Jag ångrar inte att stå upp när folk ifrågasatte mina barns säkerhet med irrationella och absurda situationer som "kan" hända om jag inte var det 100% av tiden. Jag ångrar inte att tala med andra föräldrar till tonåringar när jag kände att deras overparenting under högskola processen var att göra oss alla ser dåligt och gör ingenting för tillväxt av sina barn — utan det var ett hinder för dem.

Och jag ångrar inte att stå upp och säga något om detta skitsnack på uppdrag av den arbetande mödrar vet jag. De som är tjock på sina åsnor på jobbet för att bokstavligen föda sina barn, och sedan får höra att deras barn inte kan göra det eller det eftersom vissa skola eller läger eller fritidsaktiviteter verksamhet chef sa att de absolut måste ha målsmans tillsyn tillgänglig vid alla tillfällen.

Jag är klar tittar på mina föräldrar vill under den varma blick, dömande föräldrar, och från och med nu, jag planerar att säga något. Som i Towanda Stekta Gröna Tomater Jag am äldre nu (och jag har mer bil försäkring), och du kan ta dina obligatoriska "jag måste vara det, eller att mina barn inte kan delta," och alla dina "titta på dig unge eller annat" fuckery och du kan skjuta rätt upp din helikopter baken. Jag lider inte längre, och kommer inte heller att mina kamrater.

Moms, låt oss ta en monter tillsammans och börja att verkligen starta slutet av denna helikopter förälder rörelse . För om vi inte gör det, i slutändan kommer det inte bara vara barnen som kommer att göra ont, det kommer att bli för oss. Och jag, vill inte se tillbaka och ångra om moderskap. Jag vill verkligen njuta av det. Och jag vill att mitt barn att rida hans jävla cykel hem från lägret.

ADVERT

Lägg till din kommentar