The Heartbreak Beslutar Att Inte Ha Fler Barn

Det finns en mängd skäl att bestämma dig för att du är klar med barn. Du kanske inte har råd med fler barn, kanske valet inte är din (biologi), eller kanske du bara på din mamma gräns. Oavsett resonemang, titta på din sista barnet växa och utvecklas är en bitterljuv tid.

När jag ser tillbaka på hur det var med mitt första barn, minns jag att drunkna i osäkerhet. Jag var helt borta om detta föräldraskap spelning och, som det visade sig, mitt första barn var mer utmanande än några bebisar. Oavsett vilka råd du hör eller hur många historier som du säger, ingen kan verkligen förstå att vara mamma, tills du har ett barn i din famn, ett barn som fyller dig med kärlek så djup att du vet att du aldrig kommer att bli detsamma igen. Och sedan kommer sömnbrist blöjor, gråter, spik beslag (hello, baby klor!), bad, utfodring och många andra saker till din baby är helt beroende av dig för att ge honom eller henne.

Genom dimman av utmattning, har du fortfarande leende och glöden i de stunder fyllda med snuggles, första leenden och skratt, och glädje och stolthet över varje milstolpe: rulla runt, krypa, äta fasta ämnen, promenader och första ord. Aldrig har jag upplevt något i mitt liv med sådana extrema toppar och dalar, ibland förändras varje 20 minuter.

Som jag kämpade med min osäkerhetsfaktorer som första gången mamma Jag visste att jag skulle få ytterligare ett barn (jag har 4 syskon och kunde inte föreställa mig att mitt barn utan syskon). På något sätt ha ett andra barn i planen tröstade min ångest över att vara en fruktansvärd mamma, att veta att jag åtminstone skulle vara bättre förberedda för andra gången med allt jag hade lärt mig mycket från den första.

När min andra son föddes för 5 månader sedan, kände jag mig mycket mindre ångest för att ta hand om en baby. Mitt största problem var att se till att min förstfödde kom att acceptera det nya tillskottet till familjen. Övergången till två barn har haft sina upp-och nedgångar, men jag kan redan föreställa dem spela tillsammans. Jag är så glad att de har varandra som vänner för livet...vare sig de vill det eller inte.

Men varje månad eller varje dag, jag ser min yngsta son lär sig en ny färdighet och beroende av mig mindre och mindre, och jag slog till med otroliga sorg. Han kommer vara min sista bebis. Det sista barnet jag kommer att känna dig sparka och röra sig inne i min mage. Den sista personen att se på mig med total och fullständig kärlek och tillit (innan han har sina egna åsikter och val). Det sista barnet kommer jag att sjuksköterska (ja, det första och det sista jag kommer att lyckas sjuksköterska). Medan det finns massor av nyheter att älska och njuta, det är ett lika många ändelser som gör mitt hjärta tungt av sorg.

Å andra sidan, medan en graviditet är mirakulöst, jag är glad att jag inte behöver gå igenom det igen. Visst, jag saknar att veta att mina barn är säkra växer inuti mig och känsla som de sparkar (och stötar!). Jag saknar väntan på att få ett nytt liv till världen. Men, jag vet inte missa tillbaka smärta, brist på samordning, halsbränna, blåslagna revben, sömnlöshet och runda ligamentet smärta. Och låt oss inte glömma arbetskraft.

Alla kommer att tala om för dig att njuta av ditt barn medan du kan. De växer så snabbt! Detta är absolut bra i teorin, men det är otroligt svårt bland det kaos i det dagliga livet med ett barn. Ibland är det som att du har tunnelseende eller du befinner dig i ett tjockt moln som du går igenom dina dagar med rutiner och mycket den samma som den sista dagen blöja, mata, leka, sova, repeat om och om och om igen.

Det finns inget sätt att spendera 100% av dina dagar med att uppskatta och uppleva härligheten av föräldraskap. Jag tycker dock att det finns stunder under dagen när du plötsligt din syn är klar och du verkligen se ditt barn, kanske medan han spelar med ett leende eller bara direkt i dina ögon. Det är i dessa stunder när du kan sluta tid för bara en sekund att låta kärlek för ditt barn fyller dig. Dessa är de stunder som verkligen betyder något.

Men med facit i hand är rolig. De saker du hatar mest att det ibland kan vara saker du tycker om när du vet att du aldrig kommer att gå igenom det igen. Jag kommer inte att missa den sömnlösa nätter fyllda med en skrikande nyfödda...men jag kommer. När kommer det någonsin komma en annan tid när ditt barn behöver dig så mycket? Innan jag vet det, min son kan driva bort mina kramar och kyssar för självständighet i stället. Hur kunde jag någonsin ville att fas till slut?!

Även när jag skriver detta (med en hand), min andra son är i min andra arm och stirrade på mig med förundran, hans ögon så oskyldiga och acceptera. Jag tror inte på mig själv som en väldigt känslosam person. Kanske är det hormoner eller kanske är det något annat, men jag är plågat med rädsla för sista stunder. Den rationella delen av mig vet att dessa förändringar är alla fysiska, och att jag bara ska vara stolt över min son (och av mig själv för att göra genom att en annan milstolpe). Men känslor är inte rationella. Oavsett hur hårt jag försöker att lägga alla känslor åt sidan, min son rullar över för första gången och jag både skrattar i stolthet och bokstavligen gråter av sorg.

Jag kommer tillbaka till det gamla talesättet "om du bara visste att du var på den gamla goda tiden när du var på den gamla goda tiden." Så vad gör du när du vet att du är i den gamla goda tiden NU?

I ett försök att hantera dessa känslor, jag har bestämt mig för att försöka leva mer närvarande och uppmärksamt, något jag har alltid kämpat med en planerare och introvert. Det kommer att finnas gott om tid senare att beklaga. Att släppa starka känslor är lättare sagt än gjort, men jag vill att mina söner ska växa och vara stolta över sig själva utan att se sin mamma ledsen över en prestation. De båda förtjänar bättre än så. Jag vill ha båda mina söner till att bli män som är trygga, empatiska och glad.

Jag kan inte ha några fler barn, men de två små pojkar som jag har är fantastiska och underbara. Jag vill också njuta av mina söner " segrar, stora och små, utan att känna sorg eller ånger i nästa ögonblick. Mitt liv är för alltid förändrat och göras bättre med deras existens. Så jag kommer göra allt i min makt för att ta de råd som alla ger till alla föräldrar: njut av dina barn, eftersom de växer upp snabbt.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar