Jag är Tacksam För Mina Barn, Men Förtvivlad Som jag Var Berövade Möjligheten Att Ha Mer

I februari 2016, jag fick diagnosen fas III bröstcancer. Jag var 33 år gammal, och när läkaren frågade om vi ville att vidta några åtgärder för att bevara vår fertilitet, vi båda har stadigt minskat — inte därför att vi inte vill ha fler barn. I själva verket, vi hade planerat på att försöka för vår tredje rätt runt den tiden.

Vi valde att inte gå vidare eftersom detta skulle ha fördröjd behandling, och jag skulle ha varit tvungen att gå genom hormonbehandling för att skörda ägg. Efter att ha gjort det tidigare, och med vetskap om hur svårt det var både fysiskt och känslomässigt, jag var inte beredd på att vara i den position samtidigt som också lever under en aggressiv cancer diagnos . Förutom att vi redan hade två vackra barn vi motiverade, och in vitro-fertilisering är dyrt. Vi var inte säkra på att vi skulle ens vara i den finansiella ställningen för att ha råd med fertilitetsbehandlingar i framtiden, eller om jag ens vill bli föremål för en annan svår graviditet efter cancer. Man antar att det var ett liv efter cancer.

Vi hade uppenbarligen en hel del på vår tallrik redan. Istället gick vi full fart framåt med över ett år värt av cellgifter, operation och strålning. Min kropp var slagna och misshandlade av kriget med sjukdom och vi drabbats av djupa känslomässiga och ekonomiska smärta. Det var några mörka dagar, men vi gjorde det genom att med mycket kärlek och stöd från vänner, familj, och även främlingar.

Nu är jag två månader tidigare ha fått min sista dos av strålning. Jag kommer att ha rekonstruktiv kirurgi på mina bröst i höst, men den svåra biten, att striderna del, ligger bakom mig. Vad som också ligger i den torra ödemarken av mitt förflutna är min förmåga att föda barn. Naturligtvis visste vi att detta var sannolikt resultatet av behandlingen, och vi har gjort det valet. Men idag, när vi börjar att sortera igenom baby saker att ge till vänner och att sälja på en loppmarknad, den fulla tyngden av det beslutet är över mig.

Jag har varit en kvinna som inte kunde tänka sig barn, en gravid kvinna, en kvinna som har önskad effekt, och att en kvinna som födde två barn. Våra två flickor var både litet mirakel barn, dyker upp efter hopp var förlorat och år av försök och medicinska ingrepp gav ingenting. Nu är jag återförenad med smärtan av att inte kunna bli gravid. Bara den här gången, jag har bestämda, nippleless klumpar där brösten bör vara, och en kort boy-cut frisyr från färska inlägg-chemo tillväxt.

Tittar på högen med leksaker utspridda i vardagsrummet som väntar på att bli sorterade känns som tusen knivar i mitt hjärta. Cancer tog så mycket från oss — det är på samma gång ansträngande och förödande att tänka på den kärlek som vi har kvar att ge som inte kommer att spenderas på ett barn i vårt hem. Naturligtvis, vi älskar våra barn, och de är mer än vi någonsin kunde hoppats på. Men jag tror att det är normalt att sörja slutet av denna säsong, i slutet av dagarna i mitt liv där jag kommer att kunna väcka nytt liv i den här världen. Liv skapat av en blandning av våra själar. I slutet av denna otroligt söta bond föddes ur ren kärlek för en perfekt, oskyldig, helt nya barn.

Som mödrar, vi kommer alla head to head med denna dag. För vissa av oss, det beslut som är lättare. Min flickvän som hävdade att göras på barn Nr 2 glatt gav sin baby objekt bort efter bebis Nr 3. För några av oss, den acceptans är hjärtskärande. Några av oss har förlorat barn. Vissa av oss kommer aldrig uppleva bära barn av vår egen. Några av oss kommer att ha på den vägen kommit till ett slut för tidigt, som en trottoar, som abrupt slutar vid kanten av en klippa. Mina ben kände nog att sluta gå, men mitt hjärta föll rensa bort kanten.

En dag kommer jag att sluta fred med barnet som aldrig kom hem. En dag kommer jag att sluta fred med den dröm, en önskan, en förhoppning om ett kapitel till. I kväll, men jag ska låta min man sortera leksaker, och i morgon kommer jag att jobba på att reparera de trasiga bitarna av mitt hjärta . Bit för Bit. En dag i taget.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar