Detta Är Vad Det Innebär Att Vara Bruten

Jag gjorde middag en kväll och min 3-åriga dotter var dansande runt i köket för att dansa till hennes egen lilla parvel melodi. Jag såg henne stanna upp för ett ögonblick och tittar på sidan av kylskåpet. Hon pekade på en bild som hon hade målat det var noga hängde med en keramisk snöflinga magnet hon hade skapat i skolan. Hon älskade denna magnet. Det var hennes mästerverk som hon hade gjort för hennes pappa.

Det var i det ögonblicket jag såg henne rycker på den hängande bilden försöker att nå sina snöflinga. När jag vände mig om för att be henne att sluta, magnet rasade utanför kylskåp och på kakel golv, där en bit av snowflake bröt. Hon var upprörd. Tårarna började strömma ner för hennes ansikte som river vatten som rinner, hon omedelbart gjorde det som var så naturligt för henne. Hon bad sin mamma att fixa vad som hade varit bruten.

I situationer som denna, har vi som mammor gå in first responder läge. Det är vad vi gör. Vi fixa saker, oavsett stor eller liten, det spelar ingen roll, vi åtgärda dem. I ögonen på våra barn, vi är på att kyssas av boo-boos, den trygghet som ett monster-gratis-hem, finder av allt förlorat. Så fort jag vände för att bedöma den skada som av henne snöflinga mästerverk jag var samtidigt bestämma var jag lägger mina varmt lim gun för att återupprätta sin skapelse. Det var då jag insåg att pjäsen inte bara bröt av, men det krossades. Jag gav henne en kram och sa: "Älskling, det är trasigt och jag tror inte att jag kan fixa det." Jag kunde se hennes lilla hjärna spottar kring idén om något som var trasig och inte kunde fastställas. Det var helt oacceptabelt för henne. Och för en gångs skull är jag helt förstod hennes ångest.

Du ser, om du har en tre-åring, som du kanske redan vet att det är svårt att få på deras nivå av tänkande. De är notoriskt känd för att begära det omöjliga: snälla, klipp min smörgås med blå kniv i högra triangeln bitar samtidigt balansera en banan på huvudet och placera den på gul skylt med röd jordgubbar till höger om it...by en tum. Du förstår vad jag försöker säga. Från de vuxnas perspektiv, de tenderar att ha orimliga krav. Men den här gången fick jag det. Hur kan något som är så dyrbar för henne brytas till den punkt där det kunde inte vara fast?

Sanningen är, jag har brottats med tanken av förkrosselse. Inte i små saker, inte i magneter eller apparater, men mer i den stora bilden, förkrosselse i oss själva. Innan denna dag i mitt liv, skulle jag ofta säga att en situation "böjde mig avsevärt," men, nej, erkänna att jag var trasig skulle vara att erkänna att svaghet i mina ögon.

Men för första gången vill jag komma med denna tanke — jag är helt bruten. Vad som knäckte mig, frågar du? För mig var det förlusten av min mamma . Inte bara den slutliga förlusten när jag höll henne i handen och hon lämnade denna värld. Snarare var det de små stunder av att titta på detta en gång stökiga kvinna gå ner lite mer energi varje dag, att förlora några delar av håret varje dag, som gick sönder mig. För att se de mycket vanliga dagar när mina barn skrattar och leker och tänker för mig själv "Wow, min mamma skulle älska den här." Som bryter mot mig.

Vi har alla något som bryter oss. Oavsett om det är små saker som "slog bort på oss", eller stora saker som har rasat oss, vi har alla en del av oss som är på något sätt bruten. Jag vet inte vad det är för dig, men här är vad jag vill att du ska veta: att erkänna att brytas är vad som kommer göra dig hel igen. Jag har en gång läst att det är en speciell gamla Japanska praxis för att reparera trasiga keramik med en lack knytas fast i guld. Tanken bakom det är att förstå historien av objektet och för att synbart erkänna att reparera i stället för att skilja det genom att göra dessa frakturer i den vackraste delen av objektet. Vad händer om vi också tillåtit oss själva att låta denna förkrosselse vara den vackraste delen av oss?

Som mödrar gör, vi fixar, vi sköld, och vi ber våra barn är aldrig bryts av livet. Vi ber för smidig vatten och vind i ryggen när de seglar genom livet. Fortfarande vill jag att mina barn. Men precis som i berättelsen om vår dyrbara mästerverk magnet, jag sa till min dotter precis vad jag tänker berätta för henne eftersom hennes liv situationer blir mer utmanande och komplex.

Jag har sopat upp det damm som fanns kvar av den trasiga biten, placerade magnet tillbaka på kylskåpet, och sa, "Det, den fungerar fortfarande. Magnet fortfarande gör sitt jobb för att hålla upp din bild. I själva verket kan vi faktiskt se lite mer av den vackra bilden bakom det nu som en del av den magnet som saknas."

Jag önskar och hoppas att du, min söta barn, att när livet bryter dig, det bara blir en möjlighet till mer skönhet lysa igenom dig om du valde just det. Och så ber jag att du alltid valde det. Efter allt som är vad den här världen behöver mer av: vackra ljus lysa igenom de platser där den är trasig.

ADVERT

Lägg till din kommentar