Hur Det är Att Gå Från att Ha 2 Barn Till 4 Barn Direkt

När jag fick veta att jag var med tvillingar, jag kände mig mycket etablerade i min roll som mamma. Efter allt jag redan hade två barn.

Men vad jag visste var bara en bråkdel av vem jag var som en mamma. Jag hade ingen aning om hur mycket böjning och bryta sig att jag var kapabel till. Jag hade ingen aning om hur låg min normer för saker som en gång var mycket viktigt för mig kunde släppa.

Jag trodde att jag hade allt under kontroll, bara att inse att jag hade någon kontroll.

Lindsay Andersen

Dubbla anslutningar är fantastiska. Från det ögonblick som de är tänkt, de har varandra. Jag kunde inte vänta med att se på mina pojkar " bond och uppleva livet som en tvilling mamma.

Men ingenting kunde ha förberett mig för hur deras unika band och beteende som en duo skulle påverka mig som en mamma.

Jag minns omvårdnad dem tillsammans och titta på sina små händer sammanätade med varandra. Det var ett av de finaste saker jag någonsin hade sett. Men denna lilla anslutning de delade påminde mig om mina två äldre vid samma ålder...snurrande sina fingrar runt mitt hår och såg på mig sött. I det ögonblicket insåg jag att deras bond i livet sannolikt skulle vara starkare än mitt band med någon av dem.

(Det är bra, jag är bra).

Men det mest utmanande skillnad för mig med tvillingar har mod och djärvhet de verkar för att skicka och ta emot en annan så enkelt. Med bara en blick. De lär av varandra som en berusad college vänner, eggade varandra och agerar upprörande helt enkelt för shock value.

De kissar på golvet....och sätta guldfisk i det. De dumpa honung och kokosolja på mattan. De fyller toalett till brädden med olika leksaker. De försöker, och lyckas ofta, i att bryta allt. De hamnar i trubbel på en daglig basis som mina andra två barn aldrig skulle ha varit modig nog att försöka. Och de skrattar åt det. Eftersom de inte kan låta bli att skratta när de ser på varandra.

Och det får mig att känna alla typer av bonkers — som jag har aldrig kände mig.

Läggdags Blues

På en genomsnittlig natt, spela våra favorit spel " Låt oss Få Tvillingar Att Sova "Jag kommer att gå in i mitt sovrum och säga något till min man som, "Du är upp! De behöver inte ta mig på allvar." Han kommer att gå strax efter och säga något i stil med, "Du är uppe! De tycker att jag är ett skämt." Och så vidare och så vidare i timmar. Varje. Natt.

Vi känner att det måste finnas ett bättre sätt, något som vi gör som är fel eller saknas. Det var inte detta hårt med de två första barnen. Och tro mig när jag säger att vi försöker allt. Men när vi har löst en fråga som vi höger in på nästa. Vissa dagar känns det omöjligt med dem.

En Riktig Pusseldeckare

De flesta av den tid jag kan inte disciplinera dem eftersom jag har ingen aning om vem den skyldige är. De säger båda andra var ansvarig för. Och när jag går bort (besegrade) de skrattar hysteriskt.

Och som de har vuxit, deras band har bara förstärkts. Som småbarn de har samtal med varandra på sitt eget språk som ingen annan kände till. Och lika fantastiska och underbara som finns, arbetar med två småbarn som inte pratar mycket i mitt språk har visat sig vara svårt.

Vem Anställer?

Jag har älskat att vara en stanna hemma mamma och känner mig verkligen lycklig att ha haft möjlighet att spendera tid med mina barn under deras yngre år. Men jag måste erkänna, eftersom just runt den tiden har mina tvillingar fyllde två, jag har hittat mig själv att vilja gå tillbaka till arbetet. Precis som överallt. Jag ska bara bära en skjorta som säger, "att Anlita mig, jag behöver bara täcka dagis "vart jag än går. Du vet, som en vädjan om hjälp. Jag behöver inte en fin karriär just nu. Jag vill bara att återfå mitt förstånd.

Även Detta Skall Passera

Vi är inte ute i skogen. Inte ens nära. Men ett ljus i slutet av tunneln har nått sin topp igenom. Obligationen de delar är något jag har kommit för att uppmuntra och känner mig oändligt tacksam för. De kan spela med och roa varandra (även om de också planerar upp ännu mer ont dessa dagar).

Men jag försöker påminna mig själv om hur unika och underbart det är att de har någon i denna värld att de har en sådan djup förbindelse med. Det får mig att önska att jag hade en enäggstvilling. (Hon skulle hjälpa mig att uppfostra mina barn för att...rätt?) Hej, kanske alla barn bör vara född i par! Eller kanske inte. Jag vet inte om det finns tillräckligt med vin i världen.

Hur som helst. De har gjort mig till en annan mamma än jag avsett att vara. Min perfekta morsan plan tog en liten omväg. Men även off-logistikfrågor, att jag på något sätt blev en mamma som jag aldrig visste att jag kunde vara. En som hanterar en nivå av vildhet och kaos som jag aldrig visste att jag kunde vara kapabel till. (Även en som skriker sätt starkare än jag någonsin trodde att jag skulle.)

Så om du befinner dig klappa din rygg och din känsla som du har fått hela morsan sak...titta ut. Du kan bara få ett vänortssamarbete.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar