Att ha Sex Prata Med en Tonårig Pojke

Jag tror att de flesta föräldrar fruktar den dag de har de sex prata med sina tonåringar.

Jag fick aldrig "the talk" från min mamma. Jag är inte säker på om hon bara antog att jag var inte med sex eller om hon ens var medveten om att jag hade pojkvänner. Min första resa till gyno var när jag var redan åtta veckor gravid. Som om din första cellprov och gynekologisk undersökning inte är förnedrande nog, lägg till 20-år gammal, har aldrig varit, redan knackade upp till förödmjukelse. Jag grät igenom hela tentamen.

Det skulle ha varit lätt att skylla på mina föräldrar för min situation. Min mamma talade aldrig till mig om preventivmedel och jag, som för 100 procent av alla tonåringar, antog att det skulle aldrig hända mig. Jag var en smart tjej, jag visste var barn kom från, och ändå har jag rullade tärningarna. Nio månader senare hade jag ett barn med en man jag känt i mindre än tre månader. Med att barnet visade sig vara det bästa beslutet i mitt liv och gjort mig till den jag är idag. Men, det var ett hårt liv för en lång tid.

Snabbspola framåt 16 år. Att barnet är en lång, stilig, smart och väldigt rolig unge mannen. Tills nyligen, han hade inte tid för dumma, osäkra tonårstjejer. Men han har blivit romantiskt om en tjej som han har varit väldigt bra vänner med sedan åttonde klass. De är romantiskt för varandra och jag är glad för honom. De är ett bra par: hon är lysande och söt och busig, han är varm och smart och romantisk. Jag är kär i deras spirande romans.

Det är, tills jag gick in i vardagsrummet och fann dem horisontellt på soffan, deras ansikten putsade tillsammans.

HÅLL UPP.

Jag började med diplomati. Jag högljutt clomped mot dem från nästa rum över för att ge dem tid för att få så bra men, till min förvåning och irritation, som de inte separat. Jag knäppte mina fingrar på dem och skällde "Olämplig!" att inte veta vad att säga. De långsamt satte mig upp men den andra jag lämnade rummet, de var på det igen. Vi har haft Prata med honom men jag bara kände inte för att vi hade verkligen förberett honom för detta.

Vi är väldigt öppna och acceptera. Vi vill alltid att vår son ska veta att han kan tala ärligt med oss om vad som helst, och vi har alltid varit mycket uppriktig med honom. Han vet att han inte kommer att dömas, om han berättar att han är bög eller har missbruksproblem. Han vet att han inte har att gå på college och som om det inte för honom, så länge han gör något han älskar med sitt liv och inte mooching av oss. Och han vet att bära skydd om han har sex.

Det var lätt att ha dessa samtal eftersom vi närmar oss saker på ett humoristiskt sätt. Han hade Sex Ed på skolan, och han vet i teorin att han skulle väska hans mat, men jag visste att dessa saker också och det gjorde inte förbereda mig alls. Min man och jag spånade över varför människor inte använder sunt förnuft, och jag tror att det går bortom det uppenbara: "det var i stundens hetta." Det är en brist på komfort och beredskap.

Jag är i min trettiotalet nu, och det är alltför lätt för mig att lättvindigt tala om för honom att bara använda kondom. Att inte förbereda honom för den tid då han har att göra det valet. Vi behöver inte instruera verbalt soldater på hur det är att kämpa och sedan skicka ut dem i strid utan att någonsin avfyrade sina vapen, gör vi? Nej, när människor kommer att vara i farliga situationer, vi förbereda dem och borra dem tills vi är övertygade om att de kan hantera situationen tryggt och säkert.

Detta är inte annorlunda.

Vi satt ner honom och förklarade att vi var på väg att få ett smärtsamt obekväma att prata om vad som hade framkommit kvällen innan på soffan med sin flickvän. Han var inbjuden för att inte säga något dumt och att hans bästa åtgärden var att helt enkelt käften .

Jag berättade för honom att deras beteende, medan ganska normal, var ganska respektlöst med tanke på att jag tittade på TV tjugo meter bort. Jag diapered honom, jag gosade med honom när han hade sina tonsiller ut, jag kysste hans ouchies och han fortfarande kysser mig godnatt. Jag skulle aldrig se honom i stark passion.

Då vi förklarade vad som skulle komma härnäst för honom. Medan han och hans flickvän hade pratat om gränser och bestämde mig för att bara kyssas var bra för nu, någon gång, han skulle hitta sig själv i en sak ledde till en annan situation. Ansvariga föräldrar tar sina döttrar till gynekologen för att få dem på preventivmedel. Hur göra ansvariga föräldrar förbereder sina söner? Jag sa till min son att gå till apoteket för att köpa kondomer och sedan spendera lite tid att lära sig hur de fungerar. Om han behövde hjälp, pappa var tillgängliga. Slutligen, han som krävs för att rapportera att han hade slutfört uppgiften.

Naturligtvis hade han inte förstår poängen med övningen, på första. Jag kunde se skräcken i hans ögon när jag berättade för honom att han behövde gå och köpa kondomer och hans obehag på min blotta omnämnandet av onani. Jag förklarade "Flickor gå till gynekologen, de klä av sig naken, sätta fötterna i luften, och en virtuell främling undersöker deras lady-delar med verktyg av metall och borst borstar. När det är över, de har att komma ihåg att ta ett piller varje dag eller att de får en shot varje tre månader eller så kan de ha något INOPERERAD i armen. Det minsta du kan göra är att spendera fyra minuter i avskildhet i ditt eget badrum på att räkna ut hur en kondom fungerar." Han medgav att hans sida var relativt lätt i jämförelse.

Jag blev glatt överraskad när han berättade för mig, två dagar senare, att han verkligen hade köpt profylax. Jag frågade om han hade provat ut dem som, tro mig, det var precis så obehagligt att fråga när det var för honom att höra. Men detta var den viktig del. För mig, och följa med var det viktiga och det spelade ingen roll hur generad någon av oss var. Han bara nickade och jag gick på det.

Jag vet inte oroa dig det ögonblick han kommer att ha sex för första gången längre. Som en mamma som anser att före äktenskapet är inte bara oundvikligt utan också okej, jag gjorde allt jag kunde för att förbereda honom för det ögonblicket.

Relaterade inlägg: Ja, Jag Köpte Kondomer För Min Son

ADVERT

Lägg till din kommentar