Med Santa Claus Prata

Visa mig en förälder som är lite wigged ut av den oundvikliga fåglar och bin prata med sitt barn och jag ska visa dig en förälder som inte ens har tänkt på – för att inte tala försök – Santa Claus prata. Heads-up: ingenting – ingenting – förbereder dig för att bakhåll medan oskyldigt tittar på en sitcom. Ge mig reproduktion eller Ljung Har Två Pappor någon dag i veckan, tack så mycket.

"Ni köpa saker, eller hur?" Det kom från min äldsta, en 11-åring som är lyckligt naiva, heartwarmingly omogna, och hela tiden ifrågasätta varför han inte kan använda ord som skit. Han ÄR i sjätte klass, du vet. Han höll sitt nybildade önskelista.

"Varför frågar du?" min man panik ögon erkände för mig att hoppa rätt in vid någon tidpunkt. Jag var för upptagen med att väga odds. Jag känner på mig att den frågan höll en ärlig längtan efter sanning, men jag kunde inte vara säker på en bluff var inte inblandad.

Förra året var jag övertygad om tron var fortfarande där. Mina vänner och min familj inte kunde acceptera att min wide eyed mitten schooler plikttroget skrev sitt brev till Santa utan att fråga. Visst, det var tal om skolan-bussen och det var barn med äldre syskon och ja, det var en liten avta i hans intresse för att samla runt för att titta på de fånig Jul-serier från 70-talet (Burger Meister Meister Hamburgare, någon?). Fortfarande, jag visste drömlik bild av en man i en röd kostym att väcka honom ur sömnen (på vad – fem år gammal?) var inbäddad i hans minne. Jag kan berätta att det var något i hans ögon som inte var helt säker på att han ville veta.

Min man hosta verkade som ett tvång. "Tja, vad har du hört?" (Var det inte alltid en bra föräldrarnas avleda?)

Det var som vi hade förväntat. Fan de barnen på bussen med äldre bröder. Usch, vad göra härnäst? För det första, vi haft att överväga syskon faktor. Vi har fått tre mer kommer ner gädda och helt ärligt, jag älskar ett hushåll full av oskuld och undrar. Det är magiskt främst på grund av att det är, ja, flyktiga. Kunde det vara över redan? Andra, jag var inte helt säker på att han kunde dra ut ett hemligt uppdrag av svek att de bröder han fortfarande jagade runt med svärd och syster bodde han att plåga sig. Detta kunde inte vara en bra sak.

Avkänning vår oro, men han påpekade att han slutade tro på påskharen för länge sedan (för kom igen nu, en kanin?) och han håller fortfarande på att från och med de små. Och att han hade fått den " andra" prata för nästan två år sedan och aldrig spill på det heller. Bra punkt. Så varför var det så mycket svårare?

Det är helt enkelt en dörr som stänger på barndom som bara uppenbart gör oss ledsna. Det är en milstolpe som inte mäts i penna märken på en dörrkarmen, kan inte fångas på film, och inte exakt för att göra våra liv enklare som vissa andra riktmärken. Ärligt talat, ibland kan vi inte vänta för dem att få bara lite äldre. Vi otåligt väntar på de första varma hund som ätit med en bulle. Vi hemlighet att jubla när swing pumpning är officiellt behärskar, vilket gör oss lite mer lyxiga minuter på en lekplats bänk i stället för i en sandlåda på sig sandaler. Vissa kanske till och med vill dansa naken när deras yngsta ÄNTLIGEN börjar toalett tåg (okej kanske det är bara jag).Detta är milstolpar verkligen och vi ser fram emot dem. Men vissa rites of passage säker på att göra stank.

Medan vi öppet fruktar elevens tillstånd och efter balen part, men vi tenderar att glömma bort de mindre livets ögonblick som påverkar våra barn – och oss — innan akne: Sin första order från en vuxen meny som faktiskt äts i sin helhet; hur deras nya stora tänder helt ändra utseendet på sina ansikten, lugnt radera baby-ness från deras funktioner, Den första gången du lägger märke, verkligen lägger märke till – att deras ben är så mycket längre sedan förra gången du tycktes se. Det är dessa gånger som grepp i våra hjärtan och hålla oss frusna bara för en stund. Bara liten, diskret påminnelse om att kalendern sidor fortsätt vrida och ljus på kakor fortsätta att ta upp mer utrymme på glasyr.

"Ja, det är vi" min man kastar ut. Subtilitet uppenbarligen inte är hans starka sida. Jag skulle nog har gått en mjukare väg, men jag beundrade hans iver. Det sista du vill i livet är dina barn som gjorde narr av ett gäng barn på en skolbuss.

"Och det var jag i Santa kostym" spottade han. (Oj, lätt det, Tonto, ge ungen en minut för att smälta....)

Det var en nick och en matter-of-fact rycka på axlarna som erkände nyheter. Han räckte mig sin önskelista och tittade spy-som över båda axlarna, "Mamma, jag behöver verkligen inte #8 på min lista. Du kan korsa den." En annan kontroll av omkretsen och sedan en blinkning och en viskning, "Det är lite för dyrt."

Väl bryta mitt hjärta på mitten och ta på akne. Jag kommer att dämmas om att barn inte får #8 år. Kanske kommer han även få två.

Relaterade inlägg: 15 Tips För Att Överleva Semestern

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar