7 Anledningar till att jag inte Borde Ha ett Annat Barn (Och 1 Anledningen till att jag Borde)

Jag har två fina barn. De kör mig till vansinne, men de är den sötaste, godaste små varelser på jorden. Mina pojkar är ungefär fem års mellanrum, och planen har alltid varit för mig att stanna hemma med dem tills de är båda i skolan. Och sedan vara klar med bebisar. För evigt .

Skit— det är svårare att släppa taget än jag förväntat mig. På mindre än två år, vår yngre barn kommer att vara i full-time skolan, och jag fyller 40. Jag är helt nöjd över den frihet jag se för mig själv då.

Men en gång i månaden, mitt dumma äggstockarna start värkande . Jag menar, jag vill ha ett barn så illa då.

Snart nog, men mina hormoner dö ut, min 3-åriga låtsas-stansar mig i munnen, och jag kan få mig själv bakom nej-mer-barn sak igen.

Det finns några mycket bra skäl till varför jag inte ska ha några fler barn, och jag dokumentera dem här så jag kan komma ihåg dem nästa gång mina ägg börja spela spratt på mig.

1. Vi är platt bröt.

Min man och jag få det att fungera, men vår ekonomi är tajt, mycket tajt. Vi har inte råd med semester eller annan lyx. Vi lever lönecheck till lönecheck. Jag gör en del arbete hemma, men jag måste verkligen börja öka inkomsterna, jag gör, och enda gången jag ser mig själv göra det är när båda mina barn är i skolan.

2. Jag hatar att vara gravid.

Jag var 34 andra gången jag var gravid, och kanske för mig som är bara för jävla gammal, men jag var fruktansvärt obehagligt. Jag var så trött att jag tappat fem kilo den första trimestern, och av den tredje trimestern, mina muskler värkte så illa att jag inte kunde stå upp mer än några minuter åt gången. Jag var tvungen att bära en av dessa magen tandställning bara för att hålla min kropp från att helt falla samman. Jag kan bara föreställa mig vad som skulle gå ner om jag hade en bebis nu.

3. Min man vill inte ha ett barn till.

Han älskar våra barn och blir helt sentimental när han tänker på att inte ha något mer, men han behöver inte gå hormon-galen en gång i månaden som jag gör. Han tar inte lång tid för en mini-människa för att flytta runt inne i magen eller att andas in den nya doft av sin nyfödda hår.

4. Det är bara mina hormoner som talar.

Hormoner göra galna saker till mig. De gör att jag vill ha sex med min man varje sekund för en vecka, en månad, men två veckor senare, de får mig att vilja kasta honom ut genom fönstret. Jag ska inte låta dessa ombytliga jävlar bestämma vår familjs framtid.

5. Mitt barn vill inte sova för de första åren.

Mellan barn och graviditeter, jag ganska mycket har inte sovit på ett decennium. Mina barn börjar sova längre sträckor i småbarn år, men de krypa ner i sängen med oss minst en gång per natt tills de är ca 4 år gammal. Jag är inte säker på om jag skulle kunna ta itu med mer sömn än så här, speciellt när jag är förbi den stora 4-0.

6. Jag är för gamla .

Jag vet att massor av kvinnor graviditet och förlossning vackert i 40-årsåldern, men jag är inte säker på att jag skulle vara en av dem. Jag har inte samma mängd energi som jag hade när jag var 30 och började med spädbarn. Mina ben värker. Ett par extra bitar av choklad omedelbart gå till min rumpa och ta en evighet att bli av med (jag föreställa mig vad graviditet vikt jag skulle vinna skulle hålla sig för evigheten). Jag är säker på att trycka på en liten människa ur min skranglig gammal kropp var ingen höjdare heller.

7. Jag vill ha min kropp tillbaka.

Mina barn amma under en lång tid. De sover i min säng alltid för. De klättrar på mig. De snubbla och falla på mitt ansikte 50 gånger om dagen. Det är alltid någon i mitt knä, slet mitt hår. En del av mig älskar alla närhet och kel, och jag vet att jag kommer att missa det när de är större. Men jag är nästan klar med min kropp vara den ultimata hjälparen (och en lekplats!). Jag behöver mer utrymme, mer utrymme att andas.

Allt detta är sant, och jag borde verkligen komma ihåg det när min bebis lust blir det bättre för mig. Men det är en anledning till varför det liksom inte spelar någon roll alls—en anledning till att övertrumfar andra:

Detta är min sista chans att har en annan baby och jag vet inte om jag kommer att ångra att inte ha en.

Jag ser alltid till helheten i livet. Vad ska jag tänka på när jag är gammal och grå? Vad skall jag tänka på mitt liv? Inte om jag hade tillräckligt med pengar, eller om jag hade min kropp tillbaka snart nog. Nej, jag kommer att minnas människor i mitt liv och den kärlek vi har utbytt.

Jag vet fortfarande inte om en helt annan hela baby är vad jag verkligen vill med hela mitt hjärta. De flesta av tiden, jag tror inte att det är. Men det faktum att jag är nära slutet av min reproduktiva år definitivt färger valet på ett annat sätt. Jag är definitivt inte redo att ha ett barn, men jag är inte heller redo för att säga aldrig.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar