Sms: a Mig, Meddelande Mig, Maila Mig, Men ska du inte Ringa Mig På Telefon

Som de flesta Amerikaner, har jag en något beroende relation med min smartphone . Jag använder den till allt — att hålla kontakt med vänner, ta anteckningar, göra inköpslistor, att göra mitt bank — allt.

Vad jag inte använda det till om jag kan hjälpa det? En faktisk telefon.

Barn gör som man talar i telefonen svårt, naturligtvis, men det är inte därför jag inte kan stå för det. Jag inte bara tycker att det är störande — jag aktivt, passionerat hatar det. Det finns tre sätt att tortera mig: släpp in mig i en grop av ormar, få mig att göra hot yoga, eller få mig att ringa ett samtal.

När familjen Crawley installerat en telefon i sin herrgård i Downton Abbey, klok och kvick Lady Grantham quipped, "Är detta ett instrument för kommunikation eller tortyr?" Det är fullt möjligt att jag hoppade upp och skrek på min skärm, "Ja! Tortyr! Tack! "

Jag vet att jag inte är den enda som har att arbeta upp för att ringa ett samtal till vårdcentralen för att boka tid. Jag är inte den enda som låter samtal gå till röstbrevlådan cirka 99% av tiden. Det finns massor av oss ute undvika telefonsamtal som pesten.

Varför? Eftersom det är allt bara så jäkla krångligt. Medan tafatthet för att ringa någon du inte känner är smärtsamt uppenbart (tala inte om för mig att det inte är det, damn it), jag vet inte ens gillar att prata med människor jag göra vet på telefonen.

Låt oss säga att jag måste ringa någon (eftersom nödvändighet är den enda anledningen till att jag någonsin kalla någon). Det finns åtta olika faser som gör upp motbjudande upplevelse:

1. Pre-Call Förhalning

Jag satte upp telefonsamtal fram till att det skulle vara hänsynslöst oansvarigt av mig att göra det längre. Under den här fasen, jag också kritisera mig själv för min oförmåga att göra ett enkelt telefonsamtal som en normal person.

2. Ringen av Bön

Riiing. (Snälla, snälla, glöm inte att plocka upp.) Riiing. (Vänligen gå till röstbrevlådan.) Riiing. (Ja, de kommer inte att svara!) Riiing. (Djupt andetag, du kommer att behöva för att lämna ett meddelande.)

3. "Oh Sweet Jesus" Pickup

"Hallå?" Åh gud, svarade någon. Mina tankar gick bara tomt. Vem är jag som ringer och varför? Köpa lite tid. "Hej! Detta är Annie." Ja, de har förmodligen redan vet att, sedan alla och deras mormor har nummerpresentation på sin mobiltelefon . Att känna sig som en stor doof direkt ur porten.

4. Den Smärtsamma Små Prata

"Hur mår du?" "Jag mår bra, hur mår du?" "Jag är bra. Hur är det med familjen?" Hur lång är denna lilla prata fas tänkt att bestå exakt? Hur många frågor är för många? Hur mycket info finns för mycket att dela? Hur kan man få igenom detta utan att vilja skrumpna upp och dö?

5. Blinda Övergång

Det känns som ett decennium har gått, men det är nog varit 30 sekunder. Nu är det dags att övergången till varför jag ringer, jag är inte ens säker på om mig själv på denna punkt. I verkliga livet, det är visuella ledtrådar i en konversation, men på telefonen? Nothin'. Bara en pinsam paus som varar i hundra timmar, och sedan ett abrupt byta till anledningen till att jag utsätter oss båda att denna tortyr, "Så...jag ringer för att..."

6. Samtidigt Pratar I Två Steg

Saker kan gå smidigt för en minut, men det misslyckas aldrig. Vid en viss punkt i samtalet, både människor börja prata på samma gång. Då vi båda sluta. Då vi båda säga, "Förlåt, vad var det?" "Gå vidare." "Nej, du går först." [infoga obekväma skratt] OMG, den tafatthet. Det gör ont. Det gör så ont.

7. "Så anywaaayyy..." Wrap-Up

Exakt hur du ska avsluta ett samtal? Vad jag egentligen vill säga är, "Är du klar att säga alla dina ord? Eftersom jag är klar säger alla mina ord, och jag verkligen, verkligen vill få bort telefonen men vet inte hur. Lägg ut mig ur mitt elände."

Men oundvikligen, jag sluta säga "Så, anywaaayyy..." följt av något fånigt som "jag skulle bättre komma igång." (Var? Vart är jag på väg?) Sedan som leder oss in i slutet-av-samtal small talk, som är lika tvetydigt lång och smärtsam som i början av samtalet små prata. Döda mig nu.

8. "Vem Går Först?" Hang-Up

En av oss faktiskt har att komma med kön att hänga upp. "Okej, det var trevligt att prata med dig." "Du också." "Okej, prata med dig senare." "Okej, prata med dig senare."(Vänta, de har redan sagt att inte de?) "Bye." "Mmmbye."

Jag säger alltid "Mmmbye." Varför vet jag inte — förmodligen för att prata i telefon är det värsta.

Om du är någon som inte har något emot — eller oförklarligt faktiskt har — telefonsamtal, du kanske undrar vad allt detta ståhej handlar om. Du får inte det. Det är okej. Jag är den person som e-post och sms uppfanns för. Jag uttrycker mig bättre i skrift, så att du kan hålla det hela, "telefonsamtal är mer personlig" nonsens för dig själv.

På något sätt, man. Sms: a mig, meddelande mig, maila mig, skicka mig ett duvor, men för guds kärlek, kan ni inte ringa mig på telefon.

Jag kommer förmodligen inte att svara ändå.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar