Hatar Att Öppna Presenter Inför Folk? Du är Inte Ensam.

Jag älskar att få presenter. Jag älskar att gissa vad som finns i en vacker låda eller blanka eller väska. Jag älskar hur en present får mig att känna mig älskad och uppskattad och tänkt på. Du tror då, att öppna presenter skulle vara en logisk favorit tidigare tid av mig — och det är bara inte om jag måste göra det inför folk. Vilket gör födelsedagar, Mors Dag, födelsedagar och — oh, ja — semestern mini ångest minfält.

Skälen för min ångest köra spektrum, men jag är mest orolig för besvikelse gåva-givare genom att inte verka tacksam nog. Jag kan vara nöjd med presenten, men jag är inte alltid bra på att förmedla känslor. Ännu värre, jag kan öppna en present och att mycket besviken, jag är inte så bra på att dölja. Att känna folk som jag älskar, kan bli sårad av min reaktion gör mig super nervös. Min mage knyter min hjärtat snabbar upp och min en gång så avslappnat ansikte går plast Barbie falska. När min låg grad av social ångest sparkar på, öppna presenter med andra människor närvarande är otroligt obehagligt.

Vad händer om jag inte gillar vad de valde för mig och de kan berätta från utseendet på mitt ansikte? Vad gör jag om jag vill det, men det ser ut som jag vet inte? Vad händer om jag fiser samtidigt som alla dessa människor på min födelsedag middag laser-fokuserade på mig öppnar det här nu?

Undrar om det rätta sättet att reagera och oroande jag ska skruva upp det är olidlig. Jag vill njuta nu, men rädslan för att bli dömda oavsett vad jag gör är överväldigande.

Om du är en av de 40 miljoner vuxna i USA som lever med social fobi du känner nog samma sätt. Det beror på att öppna presenter framför en publik som utlöser symtom på social fobi, som att oroa om att känna sig generad eller att du kommer att såra någon. Ångest kan manifestera sig fysiskt också, vilket gör att du rodnar, svettas eller darra eller känner att du kommer att kasta upp.

Att ha alla ögon på dig, väntar ivrigt på din reaktion, är det perfekt tid att stress över hur människor uppfattar och utvärdera dig. Du oroa dig att du inte verkar vara tacksam eller glad. Du oroa dig att dina svar kommer att skada eller-givare känslor, även om du älskar vad som finns i lådan. I grund och botten, öppna presenter framför människor kan göra någon med social ångest extremt självmedveten. Det verkar som om det borde vara en enkel, kärleksfull tillfälle slutar upp att vara en mycket besvärlig och intensivt utbyte.

Tänk på det: personer med social ångest oftast undvika rampljuset. Att vara centrum för uppmärksamhet är allmänt obekväm för dem, men när det är din tur att öppna en gåva, alla tittar på, spännande att se vad du fick och hur mycket du gillar det. Du är intensivt medvetna om att människor – även om de är dina bästa vänner eller älskande familj förväntar sig en viss nivå av uppskattning. Människor göra vill veta om du gillar den gåva som de har gett dig och är tittar man noga för bekräftelse. Du är inte bara tro att alla tittar på dig, eftersom de är. Vad som är svårt är att hantera känslor av otillräcklighet och skam att hota att skicka dig att springa till badrummet för att öppna din presenterar i fred.

Upplever lite social ångest är en del av livet. Om vi inte känner dig lite nervös när man träffar nya människor eller att ha fokus på oss, vi skulle nog göra några allvarliga sociala misstag. Är orolig får oss att ägna mer uppmärksamhet till personer runt omkring oss och håller oss från att skada människors känslor eller vara kränkande. Det är när sociala ångest kommer i vägen för att njuta av livet som det blir ett problem.

Så vad är en person med social fobi att göra under present-ger säsong? I en intervju i Atlanten , Stefan G. Hofmann, chef för Social Ångest Program vid Boston University, rekommenderar människor att möta sin ångest. På lång sikt, personer med social ångest kan engagera sig i Kognitiv Beteendeterapi (KBT), som identifierar människors rädsla och gradvis hjälper dem att utmana sina negativa tankemönster.

På kort sikt, när du konfronteras med ett rum fullt av familj, väntar ivrigt på att du ska öppna din gåva, försök att stanna i ögonblicket. Om saker går fel och du är orolig för din reaktion var verkligen inte det är lämpligt, försöka ha lite själv-medkänsla. Kom ihåg att ingen är perfekt och du är omgiven av människor som älskar dig. Om de inte gjorde, de skulle nog inte ge dig en gåva i första hand.

Så njut av din bror-in-law: s spetsiga äggtoddy och din Moster Myrtle är "gammal" fruktkaka och försöka att inte oroa sig alltför mycket om vad som kanske väntar dig i den stora rutan med ditt namn på.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar