Varför "Baby Talk" Med Barnen (Och Maken) Weirds Mig

Jag har en instinktiv reaktion att baby talk.

Nyligen var jag hjälpa till på en skola part i ett av mina barns klassrum. Som min son och jag var på strängarna Cheerios och Frukt Slingor på garn, halsband, hörde jag mamma bredvid mig ta hennes barn i en hög gäll röst: "Vill du göra detta söta widdle halsband? Ohhh Kayyyy! Få de trådiga och...ohhh nooo. Låt oss inte äta Chee-wee-ohs tills vi Syl Gjort!"

God Gud. Jag kände att ett blodkärl brast i mitt tempel. Försöker desperat att skynda till min son och hans kompis i deras strängarna, jag kunde inte låta bli att underhålla visioner plugga hela rutan av Frukt Slingor i hennes mun bara att GÖRA. DET. SLUTA.

Baby Talk

Även om de flesta av tiden, jag vill att mina pojkar att bo lite för evigt, jag drar gränsen vid baby talk. Även när de var bebisar och småbarn, min man och jag gjorde inte "dumma ner" vårt språk för att kommunicera med dem. Jag har alltid trott att förklara saker till dem i enkla termer kan en ömsesidig respekt för att växa och flöde.

Dessutom, när de blir äldre, det undviker att ha förväntningar om att de kan komma undan med beteenden eftersom de är "bara så söt och liten." Jag tror att det är lika viktigt att modellen lämpligt språk som menar att vi vuxna gör misstag och har känslor.

Tro mig, mina barn är väl insatt i " Mamma är frustrerad och behöver lite utrymme för lite. "Eller min att berätta för dem, "Jag är ledsen, jag borde inte ha skrek. Jag gjorde ett misstag och nästa gång kommer jag att ta djupa andetag istället för att skrika."

Vi är alla mänskliga, trots allt.

Personlig Preferens eller Faktiskt Skada?

Det finns motstridiga studier på effekten av att använda baby prata om utvecklingen av barn. Å ena sidan, och vissa studier visar att med hjälp av baby prata med spädbarn kan hjälpa dem i sin språkutveckling. Det verkar dock som att det handlar mer om tonhöjd och klangfärg av föräldrarnas röst än slakteri och "babying" orden. Jag minns att jag läste att med hjälp av en sing-song röst kan hjälpa barn att bilda sitt ordförråd, så skulle jag sjunga "jag byta din blöja nu!" eller "Här går vi till köket!"

Andra studier tyder på att baby talk kan vara ett hinder för språkutveckling hos barn över 1 år. Denna studie förstärker den grad att undvika att barnet talar och talar tydligt att barn är mer fördelaktigt.

Regression

Många grade school-aged children kan gå tillbaka till att använda baby talk. Det kan vara för en mängd olika skäl, nämligen i ett försök att söka uppmärksamhet om de känner sig ensamma, förbisedd, etc. När detta händer, säger jag de barn jag arbetar med som jag skulle älska att tala med dem när de använder sin [infoga ålder här] röst. Och, "Tack. Det är så mycket lättare att förstå vad du säger när du använder din varje dag röst." Efter det kan vi försöka att bearbeta de känslor som pågår under baby röst.

Jag upptäckte nyligen ett bra föräldraskap resurs i denna webbplats: https:// bouncebackparenting.com/. Att de också råkar ha en stor artikel om hantering baby talk på äldre barn utan att peka ut eller förlöjliga. Du kan läsa det HÄR.

Ingen Mamma Här

Min instinktiv reaktion till baby talk kan vara delvis genetiskt. Min mamma hatade baby talk förmodligen ännu mer än jag gör. Till exempel, att hon aldrig låt oss kalla henne "Mamma" eftersom hon sa att det lät för gnällig och babyish. Jag får det. Även om jag aldrig bett mina barn att inte kalla mig Mamma, de naturligt används Mama som sitt första ord, och nu har de båda examen till Mamma. Ibland min yngsta gillar även att skriva ut det: "Hej, M-O-M."

Ja, jag Döma Dig

Jag har faktiskt sett ett par vänner under åren som använder baby prata med sina män. När jag hörde dem i aktion, jag kämpade lust att både kräkas och ifrågasätta deras mentala hälsa. Ha det i sovrummet, snälla. Visserligen kan jag inte ens använda namn på husdjur med min make som ofta. Visst, jag kommer att använda den tillfälliga "honung" eller "babe" och att han inte kalla mig Prinsessa...EFTERSOM jag ÄR. (Haha). Faktiskt, kanske jag ska göra ett fall för "Queen" nu när jag är mer på den mogna sidan av livet. Hur som helst, jag ska ringa mina barn med namn på husdjur, men jag vägrar att använda en baby talk röst.

Med undantag för med vår hund. Han behöver det. Hans svans aldrig vifta snabbare än när jag kommer hem och kärlek på honom: "Åh, min söta lilla Frankie...som är en bra kille? Är det du? Ja, det är du! Du är den bästa pojken i världen!"

Danielle Zimmerman

Det är det enda undantaget, och jag står för det. Eftersom han är 90 år gammal och han förtjänar det.

ADVERT

Lägg till din kommentar