De Svåraste Delarna av att Vara en Ny Mamma

1. Den verbala övergrepp. Jag kanske är en smula känslig, men personligen, jag gillar inte när någon skriker på mig. Tyvärr, nu måste jag sätta upp med en chef som, om han blir hungrig eller gnällig, drar sig upp till sin fulla 22 tums höjd och BÄLGAR i mig tills han är rödaktigt lila i ansiktet. För att göra saker mer stressande intressant, han och jag inte pratar samma språk, så jag försöker hela tiden att översätta. Oftast vad han vill är att mina bröst men som också gör detta hela scenariot borderline sexuella trakasserier.

2. Jag är nu 24-timmars mänskliga buffé . Det är underbart och allt som jag kan ge näring åt mitt barn det sätt som naturen avsett, med den "flytande guld" som rinner från mina bröst, men wow det tar upp mycket av min dag (och natt). För någon vars mage är tydligen storleken av en valnöt, säker på att han spenderar EN HEL del tid att äta.

3. Det är ett smutsigt jobb. Om du såg en platsannons för ett 24/7/365 live-i vårdgivare som krävs för att du ska handskas med mänskliga exkrementer, urin, dregla, och när du befinner dig verkligen tur) vomitus med ingen övertid, stat lön eller semesterlön, skulle du tillämpa? Hmm... låt mig tänka på det... Nej. Det är bara andra dagen min bebis spotta upp på min nytvättade skjorta på morgonen (jag var så stolt över mig själv för att få en last gjort!), och läckt kissa och bajsa på mina byxor på eftermiddagen (två olika tillfällen - är glad att jag orkade inte byta mina byxor första gången).

4. Datum nätter ser mycket olika . Idag, fredag dag och natt handlar om oss underhållande våra barn medan han sitter i sin gunga så att vi kan äta vår middag med båda händerna, för att sedan kanske komma ikapp på Modern Family innan det är bad tid och jag är i segelflygplan vård och gunga honom att sova en timme. Om det fungerar (och ibland inte), som vi sedan hamnar i sängen, utmattad, eller hon är redan sov när jag träffade kudden. Sexig tid? Inte så mycket. Eftersom vår bebis spjälsäng i vårt sovrum, när stämningen inte strejka, ja, låt oss bara säga att jag har inte haft så här mycket action på soffan sedan jag var tonåring.

5. Det är mitt fel. Plötsligt, jag skyller mig själv för allt . Baby är gasig? Måste vara något jag åt eller drack. Han kommer inte att somna? Mitt fel för att hålla upp honom för länge. Jag trodde att jag skulle vara immuna mot den allestädes närvarande Mamma skuld, men tydligen inte. Inte kan jag åtminstone dela skulden med min fru? Det finns två Mammor i det här huset! Och det är så mycket press att "göra saker rätt" och vara "Super Morsan" i dessa dagar. Min Mamma tog upp mig med inga böcker, inget internet, ingen Baby Whisperer tala om för henne att hon gjorde allt fel. Jag tror att jag bara har ett mindre behov av Google och mer vin (ett glas är ok, eller hur?).

6. Inte tillräckligt med sömn . Det är en klyscha men det är sant. Jag älskar att sova. Men det har gått månader sedan jag sovit mer än tre timmar i rad. Och på särskilt brutal nätterna när barnet vaknar upp varje timme (fyra månaders sömn regression, du är en tik) ett tråkigt nog går att placera inga nya förälder vill gå, undrar: "vi Kanske borde ha fått en Mops i stället..." Så förlåt mig om jag inte har energi för Mamma och Baby Pilates eller Barnvagn Boot-camp i parken (även om jag behöver jobba av min återstående graviditeten pudge. Oh joy!).

7. Jag känner inkompetent . Normalt är jag en trygg, kompetent kvinna. Sedan har bebisen som jag nu tvivlar på mig själv mer och ifrågasätter min kunskap (jag har aldrig gjort detta innan!) och intuition (detta känns rätt, men böckerna säga nej?). Jag vet inte hur det är att navigera i obekanta känsla av att vara ansvarig för en annan människa! Som en ny mamma är förmodligen den mest utmanande jag någonsin gjort, och jag kan inte bara gå därifrån och sluta när det är tufft. Det är en bra sak sjukhuset inte har ett returnera eller byta politik.

Ja, jag älskar mitt barn och jag räknar mina välsignelser varje dag som vi är båda friska, leva i en fredlig del av världen, och så får jag uppfostra mina barn i en stabil och kärleksfull partnerskap.

Jag älskar när han ler, coos och fnittrar. Jag älskar att se honom anpassa sig och växa. Jag älskar hur främlingar ler mot mig mer. Jag älskar hur mycket starkare mina anslutningar är för att min familj och vänner. Jag älskar att vara en medlem av Mamma klubben nu. Och Jag kärlek att inte vara gravid längre - som verkligen, låt oss vara ärliga, är den näst bästa gåva som du får efter din baby.

Men, för helvete, detta moderskap sak är svårt.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar