8 Hårda Sanningar Nr Man Talar Om Bebisar

När jag var gravid med mitt första barn, jag trodde att jag gjorde ett bra jobb på att förbereda. Jag köpte alla essentials: rapa dukar, korg, baby gunga, en miljon olika krämer och salvor, blöjor, galet söt itty-bitty baby kläder. Jag hade tillräckligt med skit för att fylla en källare och var begåvad med så mycket mer. Jag tog en födelse klass och läsa massor om att förbereda sig för förlossningen och det nyfödda barnet skede. Jag var så klart att det var löjligt.

Men sedan barnet föddes, skriker hans lilla huvud, och holy crap, jag hade verkligen ingen aning. Jag trodde att allt jag behövde göra var att mata barnet, ändra honom, och stoppa honom i säng—allt till rimligt schemalagda intervall. Vad var jag röka?

Det är inte så att jag underskattat arbete eller trötthet, men jag visste inte att utföra även de mest grundläggande baby-och sjukvård uppgifter var inte så entydig som människor som beskrivs. Inte på alla. Jag visste inte hur inkonsekvent barn kan vara och att så få av dem att passa formen av den "perfekta" barn som verkade fylla den med böcker, TV, filmer, internet—bara om överallt.

Jag har sedan dess lärt sig att spädbarn är inte bara söt klumpar av kött, men mini- människor . De kommer med sina egna personligheter, egenheter och inställningar direkt från get-go. Det bästa du kan göra är att bara gå med vem de är och inse att alla grejer hör till rutinen, oberoende och normalitet typ av händer på egen hand, och ofta på ett mycket senare datum än du trodde det skulle.

Här är några sanningar om baby scenen att jag inte vet, som jag önskar att någon hade berättat för mig innan jag hoppade huvudstupa in i röran av föräldraskap:

1. Ibland spädbarn gråta deras huvud, och det finns inte alltid en tydlig anledning.

Min nyfödda var kolik. De tjafsade och grät på och av från ca 5 p.m. till midnatt om vi var i rörelse eller ammande. Det var ansträngande (för att uttrycka det milt), och jag var ständigt försöker hitta källan till deras upprörd. Var det något jag äter? Gas? Reflux? För varmt, för kallt? Saknas livmodern? En kombination av allt detta? Slutligen insåg jag att den hårda sanningen: att Bebisar gråter (ibland mycket), speciellt på kvällarna. Och eftersom nästan alla barn gör det, det är normala och vanligtvis går sin egen (tack gode gud).

2. Inte alla barn gillar bilen.

Detta kastade mig i en loop. Jag trodde bilen var som en mysig gunga vaggan för en baby. Inte så för mig. Inte på alla. Både av mig skrek deras vända huvuden av. Bara en av mig skulle även somna i bilen, och bara ibland. De ville ut. De ville ha mig. Sitter där med dem, hjälpte, men endast minimalt. Bilen var som bebis fängelse för dem.

3. Barn äter hela jäkla tiden.

Boken sa min baby skulle amma var två till tre timmar. Det låter som en hel del redan, men ganska rimligt. Umm, nej. Ibland var det varannan timme, men bara om jag hade tur. Oftast var det en timme, ibland varje halvtimme, speciellt på kvällen (kluster-utfodring glädje). Men mina barn fick fina och chunky, så finns det där.

4. Vissa barn kan inte läggas ned alls.

Vi hade denna baby gunga. Det hade bedårande fisk som roteras runt och denna baby låt som bara var aningen irriterande. Men min son inte skulle låta mig sätta honom i det. Nope. Mamma och pappas armar bara. Tack och lov, han växte till att vilja svänga så småningom (Mama behov hennes duschar åtminstone ibland!), men han hade ganska mycket växt ur det. Sådan är min tur.

5. 30 minuters tupplurar är normalt för en lång tid.

Vi hade denna co-sleeper - /liggdelen thingie, och jag försökte förgäves att få mitt barn att sova i den. Jag skulle vänta tills han var död somna och sedan försiktigt placera honom i det. Och sedan "zoink!" hans ögon skulle dyka rätt öppen. En-minuters tupplur ner i avloppet. Jag insåg att det enda sättet att få honom att sova alls var direkt på mig. Och även då, oavsett vad jag gjorde, tupplurar bara varade i cirka 30 minuter under en mycket lång tid .

6. Att "sätta ner dem dåsig men vaken' sak är skitsnack för de flesta barn.

Under baby scenen, jag var desperat efter sömn. Desperat. Jag skurade varje sömn webbplats där ute, och de sa alla samma sak: jag ska lägga mina kid down "dåsig men vaken." Jag har provat det. Det fungerade inte. Om mina barn var vaken, att han inte sover. Och om jag lägger ner honom, han gnällde och gnällde. Tydligen fungerar för vissa barn. Inte min.

7. Scheman är skitsnack också.

Jag är en väldigt planerad typ av person. Jag älskar scheman. De gör mitt liv fungerar smidigt och hjälpa mig att känna mig frisk. Min nyfödda inte ge en rat ' s ass om scheman. Jag försökte att låtsas att han hade en för min egen mentala hälsa. Men det var i princip äta, sova, vakna, se sig omkring, upprepa. Och ett schema för när allt som skulle hända var helt random för väldigt många månader. Så snart som jag trodde att jag såg en urskiljbara mönster, skulle det ändra på det samma dag.

8. Barn kan känna smärta och kärlek också.

Jag tror inte för en sekund att de tidiga leenden är gasbubblor. Barn känner kärlek så snart de ser på dig, så fort de hör den röst som de hade fått höra alla dessa månader i livmodern. De kan också känna smärta ( ny forskning bevisar detta), och när mina barn verkade vara i smärta från gas eller skott eller vad som helst, jag kände deras smärta i min egen kropp.

Jag minns att jag hade en uppenbarelse om bebisar en kväll när mitt andra barn var tjafsa för en god del av natten. Varje gång vi slog sig slutligen ner honom och trodde att vi hade fått honom att sova, han skulle vakna upp några minuter senare, hans stora blå ögon tittar runt i några minuter innan han skulle krångla igen.

Vi var helt förbrukade, och vi ville bara få honom att sova, men jag insåg, att titta in i dessa gigantiska, forskande ögon, att det var så föräldrar falla i kärlek med sina barn . På något sätt, i alla sina relentlessness—deras totala och fullständiga needfulness i de första månaderna—de talar sanning till dig. Det går ungefär så här: "Hej, här är jag. Jag är verkliga. Jag älskar dig. Och ditt liv kommer aldrig att bli detsamma."

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar