Glad Första Födelsedag... Till Dig, Mamma

Vissa föräldrar tror att när en viss milstolpe rullar runt — jag talar om barnets Första Födelsedag, naturligtvis — när du slutligen når den episka ögonblick, ett helt år efter barnets stora debut som någon mamma och pappa med ett uns av förnuft kvar bör helt enkelt ge ungen en cupcake, slam en shot bourbon, dela en high-five och kallar det en dag. (Eller en mycket tidig kväll.)

Och som jag säger — och jag citerar min kära vän Danielle, mamma till fyra, här — Oh, helvetet nej! Med alla medel, sätta barnet till sängen när det är dags — eller låt li ' l tyke snooze i hans smash tårta. Men då man på, girlfriend. " orsak barnets första födelsedag är inte ... om ... ... baby. Denna fest är för du Mama. Ja, du! Du som fick dela stammen för att stern, bajsa ut motsvarande en 10-kilos vattenmelon. Du som ammade varje 45 minuter — tjugofyra/sju månader. Du som stått ut med kolik (aka den här killen någonsin kommer att sluta att gråta?) och fortfarande kan fungera på tre timmars sömn ... eller åtminstone göra ett gott intryck. Du som behärskar konsten att byta blöja blowout utan att låta en droppe av skiten slog i golvet. Du med spit-up ner ryggen och mosade plommon i ditt hår. Du. Som. Inte. Döda. Den. Baby.

Bra gjort. Har en canape. Mini-paj är delish.

Men jag är helt allvarlig här. Kontrollera Skrämmande Mamma biktstolar och gemenskapen styrelser. Varje mamma vet att första året med första barnet leker som en förlängd kör av Efterlevande som möter Lord Of The Flies. Så, du kom igenom det utan tävlar hemifrån ... rösta på din knutpunkter utanför ön ... hamna i en body bag ... eller checkar in på rehab? High-five! Som kräver den typ av oväsen som skulle dvärg Queen Elizabeth ' s Diamond Jubilee. Eller åtminstone en av Jay-Z och Beyonce är parter.

Med tanke på att huset växter var kända för att vissna och dö i min hand, när min son fyllde ett, jag var så euforiskt glad att jag inte hade mosade honom, föll honom eller glömt honom någonstans i min sömn-berövas dvala — jag gick alla ut. Jag bjöd in varenda mamma och pappa visste jag från Mamma & Mig, anlitat en cateringfirma, hyrde ett par av bounce hus och förde i en margarita maskinen. (Men det sista har kanske bara varit för mig. Och jag lovar, det var inte en grej av tequila kvar när hyra killarna plockade upp den igen nästa morgon.)

Jag ville anställa en sky-författare att stava ut "VI GJORDE DET! HAN ÄR VID LIV!!" över vår lilla nabe OCH cheer squad från våra lokala high school studsa genom gator och torg, skanderar, "VÄG ATT GÅ, MAMMA, SÄTT ATT GÅ!!" Men min man tyckte att det kan vara en smula overkill. Så jag bestämde mig för att ladda upp den part spellista med låtar, som Ser ut Som om Vi Gjorde Det och Alive & Kicking. Flickvän, jag festade som om det var 2099! (Vilket är ungefär den tid jag räknar med att vara klar betala för kiddo s college utbildning.)

Min poäng är, det kommer att vara massor av födelsedagsfirande i ditt barns framtid. Du kommer oundvikligen att boka magiker och ansikte-målare och ballong-djur beslutsfattare. Du kommer att punga ut bazoodles för plast party-förmån prylar som andra mammor kommer att kasta direkt i papperskorgen. Du kommer att göra hantverk, dekorera kakor, klappa gårdens djur och spenderar alldeles för många timmar på Chuck E. Cheese. Du kan även arm-40 dagisbarn med plast ljus sablar, utkast till en hög-schooler att spela Darth Maul, mata dem med socker, sedan ställa dem lösa i trädgården. (Åh, bara mig?)

Din kiddo har en livslängd på födelsedagskalas framåt som är allt om honom eller henne. Men detta den ena, barnets första födelsedag, den här är till dig, Mamma. Du förtjänat det. Salud!

ADVERT

Lägg till din kommentar