Glad Första Födelsedag till Mitt Andra Barn

Jag är så ledsen att jag inte ger dig det första året som du förtjänade. Jag känner skuld varje dag. När jag hade din bror, jag dök huvudstupa in i att vara mamma. Om att vara mamma var en sport, jag tror att jag skulle ha kvalificerat sig för Os. Jag tog din bror att varje barn klassen som någonsin funnits. Vi besöks barnvänliga museer runt om i staden. Jag sjöng för honom, läste för honom och identifieras varje objekt på planet till honom. Jag spenderade varje sekund försöker att berika sitt liv.

Jag trodde alltid att jag skulle klara av att göra samma sak för dig, men som vi aldrig riktigt fick till det. I själva verket, jag hoppas verkligen att ni är uppmärksamma på alla de böcker jag fortfarande läser till honom eftersom jag helt medge att jag nästan aldrig sitta ner och läsa att du är ensam. Jag är ganska säker på att du inte vet ett ord för att "Hjulen på Bussen" på grund av någon anledning kan jag aldrig få igenom hela låten. Jag gör en baby klass med dig och att vi måste åka tidigt, så att jag kan komma till förskolan pick-up på tid.

Jag känner mig hemsk för varje bula och blåmärke du få eftersom let ' s face it — jag är inte gör ett bra jobb med att uppmärksamma. Någonsin. Jag har ingen aning om vad du äter mindre av golvet för det mesta, och jag är verkligen ledsen för alla hunden mat du har definitivt svalde innan jag kunde fiska ut den ur munnen.

Jag försöker att göra det upp till dig i små sätt. Jag har alltid låta dig spela i din brors rum när han är i skolan. Det är vår lilla hemlighet. Jag kryper ihop på golvet med en kopp kaffe och frigöra dig in i en förbjuden värld av "big boy" leksaker — alla de saker som han aldrig skulle låta dig röra. Jag har också låta dig prova tårta och guldfisk-kex innan du officiellt blev en. Det var ett stort no-no när det bara var din bror.

När du blinkar så stora, gummy flin, jag tror att mitt hjärta kan brista rätt öppen. Jag minns att jag blev gravid och nervös att jag inte kunde älska vårt andra barn så mycket som jag älskade din bror. Jag var rädd att det skulle kännas annorlunda. Pojke var jag fel. Det senaste året har flugit förbi. Vi har uthärdat sex miljoner barn vredesutbrott, otaliga förkylningar, massor av mystik blåmärken och många sömnlösa nätter. Ännu bättre, vi har delat miljarder kramar, kyssar och snuggles.

Samtidigt som jag aldrig kan bli en utmanare till supermamma Os igen, jag lovar att göra en bättre insats i ditt andra år. Jag tror på många sätt har du bättre mamma nu. Din bror gjorde mig till mamma. Med honom var jag tvungen att ge sig in i en helt ny värld. Jag var tvungen att göra mom vänner, lära sig att navigera i en relation efter en baby, ta reda arbete, barnomsorg och liv. Ärligt, det var ansträngande för oss båda. Nu när jag har varit i den här världen för ett par år, jag vill tro att jag vet vem jag är och vad som verkligen är viktigt. Nu kan jag fokusera på dig och vad som gör dig lycklig. Och det, min söta pojke, är precis vad jag ska göra.

Relaterade inlägg: Glad Första Födelsedag... Till Dig, Mamma

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar