Grattis på Fars Dag Till Den Man Som har Gjort Mig till En Mamma

Till den man som har gjort mig till en mor,

Grattis på Fars Dag.

Det har gått över en månad sedan du senast såg pojkarna, och jag är inte säker ännu om i dag kommer att bryta isen. Det vore rimligt om den gjorde det, eftersom trots allt, detta är en "din dag". Du är deras pappa.

Men du är fortfarande saknade allt och du är fortfarande inte riktigt att vara pappa.

Detta är inte en dag för att få dig att må dåligt. Det är inte en chans att få all ära för att vara en runt för allt för våra söner. Det är inte en tid för att ta bort betydelsen av din roll i deras liv.

I själva verket är tvärtom.

Det är på dessa typer av dagar att sorgen sätter sig i om vår situation. Det är dessa dagar som jag inser hur långt borta du verkligen är och hur dina söner och jag kommer aldrig att vara tillräckligt för att ändra det åt dig. Och det är dessa dagar som jag ser i våra söners ögon och inse att det trots allt som du har missat, men de är fortfarande lång för dig.

De har inte sett dig i en månad, men de tycker fortfarande att du hängde månen. När du stämplat på dem förra helgen, igen, deras små hjärtan bröt. De tittade på mig med sina hoppfulla melerade ögon och sa, "Åh, pappa är fortfarande sjuk?" Jag kvävdes tillbaka mina egna tårar som jag bara svarade, "Ja, sockerärtor, pappa är fortfarande sjuk. Jag är ledsen."

Du vägrade att svara i telefonen när jag ringde. Du sa att du inte skulle kunna hålla ihop tillräckligt länge för att förklara för dem varför de inte skulle få se du ... igen.

Du lämnade det jobbet till mig.

Samtidigt som det sliter mitt hjärta att se hur glada de blir när du lova dem att de får se dig i ett par dagar och sedan inte dyker upp, jag är glad att de fortfarande kan älska dig så mycket.

Just nu, de älskar dig så som jag brukade. De älskar du när det inte är vettigt. De älskar dig bara för att du är du. De älskar dig med vårdslös överge.

Det är en hård typ av kärlek de har för dig, och du har inte ens gjort något för att förtjäna det. Det är OK, eftersom du är deras pappa. De är tänkt att älska dig så. Vad du verkar missa är att även om deras kärlek är hård, det är skör. Du är tänkt för att vara den som skyddar den, inte bryter den.

Häromdagen hittade jag en video från två Faders Dagar sedan. Du jagade pojkarna runt i vardagsrummet som en söndag eftermiddag, och huset fylldes med skratt och glädje. Du var nykter. Du såg friska ut. Du var deras pappa.

De skrek i spänning kör bort från dina kittlar, samtidigt vill du att fånga dem i dina starka armar. Du öste upp dem och brottades ner dem som pappor gör, och i det ögonblicket vi var en riktig familj. Den typ av familj som jag hoppades att vi skulle vara för evigt.

Jag vet inte vad som var att gå igenom ditt sinne tillbaka då, men i att nu, du var den typ av daddy våra pojkar förtjänade. Du var mannen i våra liv, åtminstone på att dag.

Idag, så är inte fallet. Och det är förödande.

Mitt hjärta inte längre avbrott för mig. Jag har låtit dig gå, eftersom jag är stark nog att göra det. Men dina söner? Dina söner inte. De inte låta dig gå, och de kommer troligen aldrig kommer. Åtminstone inte helt.

Du är deras pappa. Du kommer alltid att vara deras pappa.

Om du dricker dig till döden eller om du får ditt liv tillsammans och inse vad du gör för dig själv och dina söner, du kommer alltid att vara deras pappa. Men du kan inte någonsin vara deras pappa.

Jag vet inte. Den biten kommer att vara upp till dig.

Jag är tacksam att trots din frånvaro och brist på positiva inflytande, pojkarna har starka männen i deras liv som min pappa och mina bröder. Men så mycket som jag vill att det ska vara tillräckligt för dem, det verkar som om det är en pappa-formade hål i sina hjärtan, och de känner det även vid 3 års ålder.

Det hål som ska fyllas i av dig.

Jag ser på det liv du lever och jag känner mig ledsen. Jag känner mig ledsen, inte bara för våra söner, men för dig. Jag har insett med tiden dock, som precis som jag var hela tiden, jag är mer förtvivlad för dig än du är för dig själv. Det är inte förrän ditt eget hjärta raster som du kommer att göra något för att förändra det.

Under tiden, det är dina söners hjärtan att bryta. Det är dina barn som har en pappa men inte en pappa. Det är dina söner, som ser till mig för att hjälpa dem att förstå varför de aldrig se sin far och varför han är alltid sjuk.

Jag vet inte om du någonsin kommer förstå vikten av din roll. Din egen far förstod inte hans, och nu, att du saknar din.

Här är vad jag lovar dig, dock.

Det kommer aldrig att bli en dag som jag inte upprätthålla din betydelse i våra söners liv. Det kommer aldrig att bli en dag att jag skulle säga ett ont ord om dig till dem. Det kommer aldrig att bli en dag som jag förnedra dig eller demoralisera du att dessa pojkar.

Jag vet inte. Du gör allt själv, och så småningom kommer du att försvinna från sina sinnen, precis som du har bleknat från deras liv.

Oavsett huruvida eller inte får du det, eller bryr sig om det, du är deras far och Fars Dag är en dag att känna igen och uppskatta fäder.

Så det är vad vi gör i dag. Pojkarna och jag kommer att plocka ut ett kort för dig, och de kommer att ge det till dig själv eller som vi kommer att sätta den på posten. De kan göra dig en bild. Och sedan ska vi gå vidare, eftersom det är vad 3-åringar gör.

Men jag ska ändå känna förlusten i mitt bröst. Inte för mig, men för dig och våra söner.

Trots dina val och den skada du fortsätta att orsaka, jag vill säga tack, för även om du inte är en pappa just nu, du gav mig gåvan av att vara mamma. Det är på grund av dig som sin far att jag får vara deras mamma. Det beror på att du har valt att sakna så mycket att jag får vara närvarande för allt.

Och så jag firar dig idag. Inte på grund av den underbara far du har varit till våra söner på sistone, men eftersom du gjorde mig till sin mamma.

Jag ber en dag får du det. Jag ber en dag kommer du vakna upp och sluta saknade allt. Jag ber en dag, blir du mer än sin fader och bli deras pappa.

Tills dess, tack. Och Grattis på Fars Dag.

ADVERT

Lägg till din kommentar