Vi är Fattiga, Men Vi Kan Ändå Vara Glada

Det är soligt ute—en av de dagar då himlen verkar blåare än vanligt och solen tycks ropa mitt namn. Så, naturligtvis, jag bestämmer mig för att ta mina pojkar ut. Vi ska gå till parken, fönstershoppa på en sparsamhet butik, kanske plocka upp smoothie prover från vår favorit juice bar. Kanske när vi kommer tillbaka, medan mina barn tupplurar, den förskolebarn och jag kommer att göra hantverk tillsammans eller lekfullt argumentera över pussel-bit placering. Det kommer att bli en trevlig och perfekt lördag. Det kommer att bli lyckliga. Vi kommer att vara lyckliga.

Och det kommer inte kosta något.

Det kan inte kosta något, egentligen. Vi har inte pengar att avvara. I det förflutna, jag trodde att när jag hade barn så skulle vi vara längdskidor reser företagare. Vi skulle kunna ha råd med de bästa hemundervisning läroplanen och barnen skulle ha färska, fräscha kläder och eko-målade trä-leksaker från min favorit återförsäljare. För att topp det allt utanför, och vi skulle ha den säkraste minibuss och de dyraste stål inramade bil tillgängliga platser är ordentligt fastsatt inuti.

Någonstans längs linjen, verkligheten i.

Efter två sjuklig graviditeter med hyperemesis, två mamma-blad (som en mycket liten företagare betydde oerhört drastiska förändringar i inkomst), och slutligen en diagnos av en allvarlig kronisk sjukdom som förändrar landskapet i vårt dagliga liv, har vi hamnade här—i bokstavlig version av en bildlig fattiga hus, i en liten lägenhet, med ingen bil, arbetar vår väg tillbaka till pengar är goda graces.

Vi inte ensam inte speciellt, eller ens alla som atypiska. Många Amerikaner är hälsa, arbete eller äktenskaplig kris bort från undrar hur räkningarna kommer att få betalt.

Ekonomisk säkerhet förväntas vara det naturliga resultatet av hårt arbete och ihållande engagemang för ditt valda område. Vi är övertygade om att om vi planerar väl och följa (de flesta av) de regler vi har inga problem att ge till våra barn, att ge dem vad de behöver och en del av vad de vill ha. Allt kommer att bli bra.

Men när dina planer dras ut från under dig—när du inte kan spendera $35 på ett medium som i box av Legos eller $115 för softball sign-ups, inte kan köpa de bästa bilbarnstol, och måste klippa av hörnen på din livsmedelsbutik bill—kan du fortfarande ha en lycklig familj?

Ja, det är svårt och frustrerande att inte ha en fet kudde av hundra-dollarsedlar för att vila mitt huvud på. Det är skrämmande ibland och kan även vara att isolera. I synnerhet för den fattiga, ett jobb som skapar illusionen av den finansiella stabiliteten. Du kan hitta dig själv gömmer sig bakom alla andra är antagandet att du mår bra, håller på sanningen och skämmas.

Våra omständigheter är önskvärt. Men vårt liv är fullt av förmögenhet.

Vår lycka och förnöjsamhet som en familj är inte bundet upp och hålls som gisslan i det svarta hålet som är vårt bankkonto. Drömmar om reser i landet och att nya sko lukt kan vara på is, men vår glädje har sällan missat ett beat.

Att vara lycklig är inte svårt. Vi vet alla att nya iPads och resor till Disney är inte hemliga ingredienser för att höja välanpassade barn. Som deras mamma, jag vet att min lycka är avgörande för välbefinnande mina barn. Mina barn inte alltid vet eller bryr sig om saker som jag inte kan ge dem. De är helt nöjd med saker och erfarenheter de redan har.

När jag väljer glad, jag tappar mitt tålamod mycket mindre. Vi kan sitta vid köksbordet för att göra vår egen kostnadseffektiv kul med konst och hantverk utan att jag håller på att bli galen över renegade lim och färg gone rogue. Jag är inte så insvept i vad vi miste på. Det innebär att jag kan använda min energi till att vara produktiva nog för att hitta aktivitet stipendier och gratis pedagogiska resurser.

Min sol-fylld lördagar är glad. De är strålande, full av stora leenden från dessa små människor som jag kallar min, komplett med kramar och pussar och skrattar åt den dråpligt dåligt skämt av min 4-åriga. Jag har sett människor ger oss varmt avundsjuk ser ut som vi är mycket uppslukade i vår egen lycka, skyddade från oroa dig eftersom vi har valt lycka i stället. Dessa människor vet inte min plånbok är tom, men det är klart att vi är en lycklig familj.

ADVERT

Lägg till din kommentar