Denna Lysande Idé Som Gör Att Barnen Känner Sig Älskade När De Behöver Det Som Mest

Det hela började med ett mail från min 8 grader: s vägledning kurator, fråga föräldrarna om de skulle lämna in en handskriven anteckning av uppmuntran för sina barn. En lapp från en förälder, sade hon, skulle göra en enorm skillnad i ett barns dag när de kämpar för. De brev, som skickas in utan vår kunskap, som skulle tjäna som en överraskning "pick-me-up," slumpmässigt ges till våra barn i en tid när deras lärare tycker att de behöver uppmuntran.

BÄSTA. TANKEN. NÅGONSIN.

Jag tänkte på min egen 13-åring, var och hur – även om det ibland verkar som att 75% av mina ord faller på sin döva teenage öron – dessa ord gör frågan till honom. I grunden. Jag såg det när han var liten, och sparade alla mina dumma matlåda anteckningar. Och jag ser det nu när han är äldre, i dessa flyktiga stunder när jag kan berätta att han fortfarande behöver min uppmuntran. De är färre och längre mellan, men de är definitivt fortfarande där.

Till e-post, kurator hade fäst en artikel om Justin Parmenter, 7 th klass språk konst lärare från Charlotte, North Carolina. Han hade genomfört not idé i sitt eget klassrum, och det hade uppmärksammats av flera nyhetskanaler. Jag fick kontakt med honom för att lära sig mer, eftersom tanken förbryllade mig. Detta skulle kunna vara – och bör vara – en sak överallt.

Parmenter var snabb att påpeka att idén inte har sitt ursprung med honom, inspiration, sade han, hade faktiskt kommit från motsatt sida av landet – från en lärare i San Diego som heter Alicia Johal. Han hade sett en tweet från henne i sitt Twitter-flöde, som talar om noter, och som när han bestämde sig för att prova det för sig själv.

Den värld våra barn växer upp i är "oändligt mycket mer komplicerad" än det var när vi var i den åldern, Parmenter berättade Skrämmande Mamma. "Även om mina elever är 12 eller 13 år gammal, och det finns dagar när jag får känslan att de skulle kunna använda en kram av sin mamma i mitten av skolan i dag," sade han. "Denna not kortet idé som verkade som ett sätt att ge dem någon form av känslomässigt stöd endast en familjemedlem som känner dem väldigt väl kan ge."

Johal, hjärnan bakom rörelsen, sade att idén kom till henne efter att ha fått anmärkningar av uppmuntran från hennes egna föräldrar. "Jag är inte ett barn längre, men jag kommer alltid att vara deras barn. Det betyder något," sade hon. "Jag hade en tuff tid och fått två kort under samma vecka, en från mamma och en från pappa. Deras handskrivna anteckningar av kärlek och uppmuntran har inte lämnat mitt skrivbord i 5 månader, och jag hänvisar tillbaka till dem när jag behöver."

Om hon var så påverkade av dessa anteckningar som vuxen, hon motiverade, skulle det också vara meningsfullt (kanske ännu mer) till barnen.

Kredit: Justin Parmenter

Premissen är enkel: vid ett öppet hus – eller under förälder-lärare konferenser eller någon annan tid när föräldrar kan vara på skolan – lärare ger dem ett notecard och en begäran om en snabb, handskriven anteckning. Noterna är då som hålls av lärare, för att ges till de studerande på en dag när han eller hon verkar behöva några som hejar upp.

Som ni kan föreställa er, studenternas svar, som ibland inkluderar tårar, bekräfta att alla behöver en pep talk från Mamma och Pappa nu och då. Lärare och vänner kan ge en klapp på ryggen, men ingen försäkran har så mycket vikt som en förälder.

Kredit: Justin Parmenter

Både Parmenter och Johal sade att det största hindret var att få kommentarer från föräldrar som inte kunde delta på öppet hus, men de har hittat andra sätt att hjälpa dessa föräldrar att delta, som att skicka hem korrespondenskort med kuvert så att de kan skriva ett meddelande, försegla den så att dess innehåll förbli en överraskning, och skicka tillbaka det. Johal konfigurera ett Google Voice-nummer (hon säger att det är ett bra verktyg för lärare att använda sina mobiltelefoner för att ringa/sms: a föräldrar utan att dela ett personnummer) så att föräldrar kan skicka sina sms eller röstsamtal. Och det finns alltid en e-post, även i icke traditionella klassrum som min son (han går till skolan online), allt jag behövde göra var att för hand skriva en lapp, ta en bild på det, och sedan skicka den till sin rådgivare. En vanlig e-skulle göra också förstås ... men en anteckning av hand är definitivt mer personlig. Men en del av alla sortera är bättre än ingen alls.

Det tog mig fem minuter eller mindre att komponera observera att min son, en liten investering som kommer att få en stor avkastning. Eftersom jag vet att när han slutligen läser det, det kommer att bli när han behöver för att se det som mest.

"Människor i alla åldrar behöver en påminnelse om hur många människor som älskar och bryr sig om dem," Johal berättade Skrämmande Mamma. "Om alla barn gick in i mitt klassrum med sin kärlek-kopp fylld, jag tror att skolorna skulle vara dramatiskt annorlunda i dag."

Jag håller med, och det är därför jag skulle älska att se denna rörelse spridas vitt och brett.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar