Hur Jag Hanterar Moderskap Utan Alkohol

Sedan jag fick mitt första barn för 16 år sedan, det har skett en tydlig rörelse mot mödrar vin dyrkan. Jag är säker på att det alltid har varit det i en eller annan form. Min bästa vän har berättat för mig om hur hennes mamma och vänner skulle sitta rökfria cigs och dricka tequila. Men jag tror inte att det alltid var som socialt acceptabelt till meme ditt behov av alkohol som det är nu.

Som någon som inte dricker detta har varit typ av fascinerande att följa. Jag menar, jag får lust att ta udden av föräldraskap. Tro mig, jag får det. Jag får lust att helt överrösta föräldraskap ibland. Moderskapet kan vara brutal, men det är verkligen dag för dag, vardagliga, tråkiga som behandlar grundläggande kid behov som kan bära ner dig. Vi alla hitta sätt att inte förlora våra sinnen, både friska och kanske inte så hälsosamt sätt.

Några av de "Mamma Älskar Vin" memer fråga hur mammor som inte gör alkohol hantera moderskap. Jag vet att de är att vara tungan-i-kinden, men det är faktiskt fick mig att tänka på hur jag göra hantera de delar av föräldraskap som driver människor att dricka.

Här är vad jag kom upp med:

Kaffe, kaffe och mer kaffe.

Jag har mitt ämne, det är bara inte alkohol. Mina barn vet att jag är värdelös på dem tills jag är klar med min första kopp Joe. Det är inte bara koffein ändå. Min morgon latte känns lyxigt, som att jag behandlar mig själv första. Det är en förebyggande coping mekanism.

Eller butiker.

Jag har inget som helst intresse av att gå till en bar, men skicka mig till ett kafé, och jag är en ny kvinna. Jag har några favorit ställen i stan där jag fly för att unna dig kaffe och min dator.

På tal om min dator kan jag skriva.

Jag har spenderat de flesta av mina mothering resa skriva om moderskap — både som en hobby och ett yrke — som också råkar vara otroligt terapeutiska.

Jag ömka med min mamma vänner.

Vilja, en hel del . Solidaritet är enormt bra, och att veta att jag inte är ensam om att vilja gömma sig i badrummet vissa dagar hjälper mig att hålla mig frisk.

Jag gömma sig i badrummet några dagar.

De flesta dagar, faktiskt. Min familj sannolikt tänker jag ta en riktigt lång tid att bajsa, men det mesta av min tid går åt att njuta av tystnaden. (Tills de hittar mig, naturligtvis. Är det någon form av larm på toalettsitsen?)

Jag har en stor, ful gråta varje par månader.

Jag är inte mycket av en utropare på en regelbunden basis, så när dammluckorna öppna, det kommer alla att hälla ut. Ibland kan jag gråta i duschen. Ibland kan jag gråta över min man. Tårar är rengöring.

Jag arbetar ut min ångest.

Jag menar bokstavligen träna . Jag hatar att träna, men jag har lärt mig att göra det regelbundet gör en betydande skillnad i mitt humör och min förmåga att hantera stressfaktorer i moderskapet.

Jag ber om hjälp.

Jag har inte något att tveka att be vänner att titta på mina barn för några timmar. Vi pendla regelbundet så jag är inte bara mooching. Jag också lita på min man att dela föräldraskap och hushållssysslor.

Jag försöka hitta vägar till att bli en mer effektiv mom.

Under åren har jag funnit att moderskapet är lättare när jag har en bra box av verktyg till mitt förfogande för att passa alla nivåer mina barn är i, så jag gör en hel del läsning och forskning. I grund och botten, jag samlar nuggets av föräldraskap visdom som vissa människor samlar korkar.

Jag ber och mediterar.

Jag vet att inte alla är religiös, men jag tror att de flesta mammor kan dra nytta av någon form av mindfulness eller avkoppling metoder för att centrera våra utspridda hjärnor och lugna våra trötta själar, oavsett om vi insupa eller inte.

För att vara ärlig, det är en lite udda för att vara en mamma som inte dricker. Det är en tillfällig känsla av " Kan jag fortfarande vara i klubben om jag inte gör alkohol?" När du inte är i den världen, det är slående hur ofta det kommer upp i samtal och pop-kultur.

Kanske borde jag göra min egen icke-drickande mamma meme: "Här Mamma inte Gnälla — eller Vin." Meh . På något sätt går det bara inte har samma klang...

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar