Half-Assed Födelsedagskalas Är Den Bästa Födelsedagskalas

Min dotters 1-års kalas var för två veckor sedan.

Jag gjorde inte baka sju kakor, skär dem i bitar, och hålla dem tillbaka tillsammans för att bilda formen av en enhörning.

Jag gjorde inte spendera $100 på egna inbjudningar från Etsy.

Jag gjorde inte spendera timmar av mitt liv för att skapa fondant ögon och marshmallow näbbar för att skapa cupcakes i likhet med Sesame Street tecken.

Jag ville inte hugga en vattenmelon i form av en havssköldpadda.

Jag gjorde inte ihop 200 ballonger och forma dem till askungens vagn.

Det var ingen DIY photo booth.

Det fanns ingen samordning tablescapes, centerpieces och tjänster.

Så du tror att jag är en total scrooge, jag gjorde skriva ut bilder på min dotter från det senaste året och sträng dem över manteln och hänga upp lite dekorationer som jag hade kvar från en bröllopssvit dusch förra året. Dagen för festen, en vän sprang ut och plockade upp helium ballonger. Jag bakade en hemmagjord tårta, och min man förberett lite enkel mat.

Och det är ungefär det.

Jag hade inte undvika en utarbetad födelsedagsfest för jag bryr mig inte, eller på grund av att min dotter är det andra barnet och jag kände inte för att sätta i mycket ansträngning. Nu ska jag inte ljuga — jag absolut inte ha min skit tillsammans (alla planeringen var i sista minuten och "inbjudningar" var en handfull av frenetiskt skickade e-post och sms-meddelanden). Men Jag gjorde en avsiktlig beslut om att ta ställning mot den out-of-control förväntningar som verkar falla på moderna moms (sorry pappa, men låt oss vara allvarliga, fest planering tenderar att falla in i mamma territorium).

Det fanns en tid när kaka och glass med Mormor och Morfar var en helt rimlig födelsedagsfirande. Nu ribban har höjts till en absurd nivå. Att hålla upp med Jones verkar innebära inte bara att ta ut ett litet lån för att finansiera en extravagant affären (anpassade tårta från en boutique bake shop, team videofilmare att se till att varje ögonblick är fångat för eftervärlden, etc.), men också en oändlig lista med DIY-projekt för att skapa den perfekta nyckfull händelse värd ett tidningsomslag.

Om du inte tror mig, bara sök på "child' s birthday party" på Pinterest. Tydligen det nya normala är att spendera månader skur sparsamhet butiker för återvunnen tyger för att skapa en shabby chic "Happy Birthday" hänge och stanna upp tills 3 på morgonen för veckor att göra små flaggor av washi tejp för sugrör.

Det är bra att du lätt kan hitta så mycket inspiration på nätet, men denna störtflod av invecklade inredning, meny och aktivitet idéer gör att jag känner mig mer överväldigad än inspirerad. Jag verkar vara kvar med valet av antingen inte sova på en månad eller som ett totalt misslyckande som en mor.

En gång i tiden, innan internet, som en överpresterande mamma skulle bara kunna göra en liten krets av andra mammor känner sig otillräcklig. N äg med bloggar, Facebook och Instagram samma överpresterande mamma kan göra alla i hela jävla världen känner mig otillräcklig.

Jag är inte att attackera de föräldrar där ute som kasta dessa typer av frågor. Jag vet massor av härliga mammor som verkligen gillar att kanalisera sin inre Martha Stewart och sätta ihop en stor tema händelse, som koordineras från gården skyltar ner till handsydda favor väskor. Om du är i det, gör din grej listig mamma!

Men för andra mammor där ute som liksom jag känner sig tvingade att gå överbord bygger enbart på Pinterest-inducerad skuld och skyldighet, jag inbjuder dig att gå med min mamma revolution. Inget mer anpassade etiketter för vattenflaskor! Ingen mer färgkoordinerade cake pops! Ingen mer hand-hålat papper kedjor! Kanske gå riktigt galet och behöver inte ens ha ett tema . Ha en fest för ditt barn att du faktiskt kan njuta av på grund av att du inte har förlorat all känsla i dina händer från timmar av cricut-ing och hot-limning.

Nu tolka inte detta som en av dessa "OMG, barn är värst. Skruv deras dumma födelsedagskalas!" inlägg. Jag älskar mina barn mer än livet självt. Jag bara vägrar att acceptera att over-the-top parterna är skyldiga att visa min kärlek för mina små.

Du vet vad barnen älskar? Tårta och presenter. Så ge dig själv en paus, mama. Om du hoppar över DIY centerpieces, jag lovar att din lilla en kommer inte hålla det emot dig.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar