Gun Säljare, Gun Beslutsfattare, Och Deras Försäkringsbolag: jag Ringer Dig

Jag minns när jag var gravid med min första son. Jag blev förvånad över att hitta mig själv kämpar för att hitta en förlossningsläkare eftersom dumt nog hade jag trott att allt jag behövde var en läkare för min dam bitar. Men tydligen inte. Du behöver en läkare som kan ta barnet ur din lady bitar, en helt annan proposition.

Och vad är det som gör att proposition annorlunda är att du kan stämma av dina scrubs förlossningsläkare på sätt som är ovanligt i andra grenar av medicinen om något går fel under förlossningen. Och inte flippa ut alla gravida människor, spoiler alert, men saker och ting kan gå fel under förlossningen. Det är ett gammalt faktum. Poppar en människa av en annan människa är riskfyllt.

Visst finns det andra bidragande orsaker till varför det finns färre obstetriker, men att stridslysten attityd och orimliga priset de betalar för en försäkring är en av dem. Så vi kan stämma läkare byxor av någon som kan hjälpa oss att föra en människa i den här världen (även decennier efter sin födelse), men vi kan inte stämma någon som säljer ett halvautomatiskt vapen, eller 11 av dem, till en annan människa.

Jag vet att det finns massor av människor i hela Usa hävdar att vi behöver vapen. Vi behöver vapen för poliser, militär personal, skjutbanor, jägare. Människor behöver vapen för att känna sig säker. Så mormor och farmor och tonåringar, och hemmafruar och män som slår sina hemmafruar kan ha vapen för att skydda sig själva.

Allt detta är bra för människor som gör kanoner och för personer som säljer vapen. Som med medicin, vapen är big business.

Men vad jag menar är att människor som gör pistolen och personer i rummet när en pistol (eller pistol som tillbehör) som säljs bör ta ansvar för vad som går ner med pistol. Som om att gun har en ljuddämpare: Varför i hela världen gör en pistol måste tystas någonsin? Varför kan inte alla få höra att gun? Som jag säger till mina barn, inte viska något du inte skulle vara beredd att säga högt. Och varför ett behov av en bump brand lager för att skjuta en kabillion kulor i en minut? Alltför många matcher på någons egendom? Hur många vargar finns det? Inte ens Clarice Starling som behövs för en ljuddämpare eller bump brand lager på sin pistol, och hon var en badass seriemördare hunter.

Naturligtvis, den person som sköt pistol bör säkert att bli stämd. Men tydligen är de dödar sig själva först, så lycklig att. Men den person som gjort gun (och tillbehör) som skulle döda massor av människor tyst i en kort tid? Också stämde. Vet du varför din bartender kommer inte att servera dig din 11-boilermaker och då kan du få på din Prius? Eftersom de kommer att bli åtalad för vållande till annans död när du kör genom en folkmassa, det är därför.

Hur i hela världen skulle som säljaren eventuellt vet att du har 10 halvautomatiskt vapen redan, frågar du? Jag vet inte, men Google, Facebook, och varje hemsida jag besöker verkar veta att jag tittade på ett par av barnen Mossar stövlar igår. Hur i hela världen skulle en säljare inte vet om jag hade 10 halvautomatiskt vapen köpt lagligt?

Se vad jag gör? Jag säger inte att människor inte ska ha vapen. Får jag att det är rätt att ha vapen. Men jag säger att när skiten går ner och går ner illa, någon borde ta ansvar för det. De ska bry sig om det bara är en liten bit av en risk, liksom på att sälja en old-timey jakt gevär för att en kille från Duck Dynasty eller en enorm risk, som att sälja till en enda vita män i Mitt Amerika som redan äger 10 halvautomatiskt vapen eller att en 20-åring i Connecticut med psykisk ohälsa och som inte ens går i skolan längre. Så när som skytten skjuter sig själv i huvudet (och tack i förväg för minst att, antar jag), då nästa person i raden för den monetära skylla bör kanske vara den sista personen att hantera pistolen innan skytten förstört någons värld.

Om säljaren vet att den här killen är att köpa hans 11 - $500 gun, säljaren kan fråga sig, är det $500 värt för mig att betala ut $1 miljon de 58 personer här killen dödar som för att säga $58 miljoner? Och kanske $500 000 och 500 andra människor han skadat? Jag ska låta dig göra matten. Svaret är inte troligt.

Åh, jag vet. Som gun shop ägaren inte har så mycket pengar ändå. (Såvida han inte är Walmart. Då kanske han gör) vilket innebär att han nu kommer att behöva försäkring så att försäkringsbolaget kommer att betala ut pengarna. Och vet du vad? Att en försäkring ska vara dyrt, för om det är alltför dyrt för min barnmorska att föda barn även efter det att hon eller han har gått på college för 1 miljon år och betalas ut med $1 miljon eller mer för sin utbildning, då tycker jag att det bör vara oöverkomligt dyra för Joe Schmo att sälja en pistol i sin lokal Walmart eller på en gun show i mitten av Amerika.

Hur man råd med en dyr försäkring? För att göra dessa kanoner mer freaking dyrare än en diamond tiara. Livet är ovärderliga rätt? Fråga min barnmorska. Gör som gun den mest värdefulla sak som någon annan äger. Vad är gun ägare orolig? Att någon är på väg att bryta sig in i deras hus och håller en pistol mot sin familj så att de kan stjäla deras stash av värdefulla vapen? Åh, ironin.

Jag vet att någon där ute kommer att troll mig för att skriva detta. Eftersom detta innebär, liberala mamma försöker ta bort sina elva halvautomatiskt vapen, bump lager, och ljuddämpare. Och vad trollet kommer att säga är att jag önskar verkligen att jag hade en pistol i mitt hus när de kommer att hitta mig. Min poäng är, vem som helst sälja sade trollet en pistol kanske vill ha tillräckligt hud i det här spelet för att titta på troll sociala medier footprint för att se den elaka kommentar innan du går upp till blackjack bordet. Kommer säljaren spela på detta troll och sälja honom ett halvautomatiskt vapen? Inte för $58 miljoner han vann inte. Och nu har vi skyddade som troll ' s familj. Du är välkommen.

Om vapeninnehav börjar och slutar med pengar, låt oss avsluta det här med en stor gamla högen av pengar. De företag som gör vapen vill vara fri att göra vapen. Det ställe som säljer dessa vapen vill vara fri att sälja vapen. Den köpare som köper vapen vill vara fri att köpa vapen. Men frihet är inte gratis.

Någon måste betala för allt, och det borde inte vara 559 personer i ett land konsert eller 20 barn på grundskolan som sitter vid sina skrivbord. De ska inte behöva betala för vår frihet. Låt oss vara tydliga. Folk som gör pengar på att sälja objekt som används för att få människor ut ur denna värld bör betala ett hutlöst pris. Eftersom om min förlossningsläkare inte har råd att sätta barn till den här världen, då gun beslutsfattare och säljare bör inte ha råd att hjälpa människor till att ta ut dem.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar