Den Fråga Jag Ställer Inför Varje Playdate: Fick Vapen?

Har du en pistol?

Detta är en av de saker jag frågar innan mitt barn går till någons hus för en playdate för första gången. Jag kommer skicka det i ett e-postmeddelande oftast, även om det ibland i en överarbetad sms: a. Efter två blathering punkterna om barn, skola eller crockpots, jag bara sortera av vräka ut: "har du en pistol? Och om så är fallet, har du det i en lockbox ?" (Skulle du äta det med en räv? I regn? På ett tåg?)

Jag ville inte växa upp med en pistol i huset, men min man gjorde det, och hans far var polis. Och jag är här för att berätta för dig, min far-i-lag kanske inte har alltid låst sin tjänst gun bort när han var klar med det. Min känsla är att inte alla gör.

Jag är inte säker på varför det stör mig att be, därför känns det också framåt, alltför påstridig. Du får ha din pistol och hålla den vart du vill. Jag får det; Konstitutionen säger så. Och så här är en e i. ord och omformulera igen.

En av mina barn gick hem med barn på en lärare från deras skola. "Har du pistol?" Jag frågade ändå. Jag kunde nästan höra hans bark av skratt när han skapade hans kvicka svar. Sedan en annan av mina barn gick på en playdate till ett hus där fadern är en polis. Åtminstone sedan jag kunde säga, "jag ber om detta hela tiden! Hahahaha. Ha. Heh..." eftersom jag göra. "Har du en pistol? Vill du hålla den inlåst på ett säkert sätt?"

Vi har inte leksakspistoler i vårt hus (med undantag för fjärrkontrollen under en zombie robot som deras mormor köpte dem, eftersom mödrar-i-lagen). När mina barn frågar varför jag inte köper dem en Nerf pistol eller en automatisk squirter vatten pistol, säger jag till dem att jag är inte till vapen i vårt hus. Jag säger att jag tror att vapen är inte gjorda för att spela. I själva verket så långt jag kan se, de är oftast gjorda för att döda saker.

Jag förklarade att vissa människor behöver ett gevär så att de kan skjuta den mat som de äter, och vissa människor behöver vapen för sin försörjning, som om de är poliser eller militären. Även dessa relationer jag tycker att det är komplicerat för alla inblandade. Men vapen är definitivt inte för barn, och du behöver inte hålla en låtsas vapen för att låtsas att döda din bror eller syster eller vän.

"Mamma, vi har låtsas brandman hattar och svärd för riddare."

"Men ingen har gått in i en skola och dödade 20 barn med en brandman slang eller ett svärd. Åtminstone inte såvitt jag vet." Denna princip avslutas samtalet. Det är ingen prioritet över att Andra Ändringsförslag eller på annat sätt. Även en 7-åring får det.

En ny vän berättade för mig att hon skrattade så hårt när hon öppnade min pistol säkerhet e-post. Hon är en nyligen invandrade från England, och det verkade så Amerikansk, så löjligt, så i vår tid. De flesta poliser i Storbritannien inte ens bära vapen hon berättade för mig. Min vän sa att hon delade e-post med några av hennes vänner från hemmet. Bara för att visa dem att hon acclimating och göra "normala" Amerikanska vänner. En vän från Kanada sa samma sak. "Vapen. Så Amerikanska. Så absurt." Men de förstod. Eftersom de bor här nu också.

Ingen har någonsin tvekat att svara på. Även gun ägare få det. Barn, vapen — dessa två ord kunde inte ens hör hemma i samma mening. Om föräldrar kämpat för att svara, jag antar kanske jag skulle föreslå att vi träffas på en neutral plats för en playdate, som en väl upplyst lekplats, och låt oss hålla våra händer, där vi kan se dem, okej?

Konstigt, ingen har någonsin frågat mig om vi håller vapen i huset eller ens vad deras barn gör på min bakgård för tre timmar under en playdate. (Att äta vilda hallon, jagar varandra, och få fästingar verkar vara det vanliga svaret.) Jag tror på att ge mina barn lite gammal hederlig frihet, att bryta sina armar klättra i träd eller för att få stucken av en bikupa av bin, som att springa och spela, att bygga saker och slå ner saker och ting, att klä upp sig och föreställa sig själva i en miljon olika terminer. Jag kan inte skydda mina barn från varje enskild skada, jag vet.

Jag skulle kunna be föräldrarna om de har några sexuella rovdjur i deras hem eller om barnen kommer att titta på våldsamma tv hela tiden. Jag kan be om gamla receptbelagda mediciner knuffade till baksidan av skåpet, eller porr på sina datorer, eller om de har kollat deras vatten för att leda, eller sin hund mot rabies, eller deras myggor för Zika virus.

Kanske att alla säger sig självt, eller hur? Eller kanske gun säkerhet sak är en fin liten ice-breaker för alla de sätt vi kan tänka på de undrar och bräckliga våra barn vackra liv.

Alltså, det kommer att gå så här:

Jag kommer att vara tillbaka i två timmar. Inga allergier. Här är solskyddskräm och en limpa nybakat bananbröd. Och också, har du en pistol i ditt hus? Om så är fallet, är det säkert inlåst?

Eftersom du måste dra gränsen någonstans, och detta Mama har dras hennes linje här.

ADVERT

Lägg till din kommentar