Varför är Det Ingen Tapperhet Eller Mod I Sörjande Våra Förlorade Barn

Det har gått tre år sedan min dotter var dödfödda. Jag är glad, och jag är berövad. Både känslor bor i mitt hjärta.

Jag har fortfarande missar henne. Tårar fortfarande strömmar från mina ögon oväntat ibland när jag minst anar det. Jag ser en liten flicka, 3 år, med en hästsvans och en blomma klänning i en livsmedelsbutik. Hon sträcker sig efter hennes yngre systers hand, som antagligen nästan 2 års ålder av mina levande barn. När de går bort, tårar bra i mina ögon. Det kan vara Nora och Zoe, jag kan tänka mig. Jag kan fortfarande sakna henne även i de stunder när jag tror jag inte.

Min kärlek till henne har inte dött, bara hennes kropp gjorde. Jag önskar att folk skulle förstå att sorg är en akt av kärlek, ett symptom på förlust av anslutning en normal reaktion för att missa någon och alla drömmar om vad som kunde ha varit som dött med dem.

Ibland tidigt i min förlust, människor skulle kalla mig modig. Modig för vad? Modig för att gå på levande. Modiga för att få upp inför varje ny men mörk dag utan henne. Modig för saknade henne. Jag antar att jag kan förstå varför andra skulle se oss som modig för de akter av att leva efter förlusten, men modig för hennes sörjande öppet?

"Du är så modig för att dela med dig av din berättelse." Att ibland var konstigt för mig att höra. Varför skulle inte vi sörjer öppet? Varför skulle vi inte dela med henne? Vi älskade henne i hennes närvaro och i hennes frånvaro. Att kärleken inte sluta. Det går inte bort när ditt barn dör. Vår sorg är bara en normal handling av föräldrarnas kärlek.

Nu när jag delar min historia på mer offentliga platser, folk kallar mig modig. Modiga för att berätta för världen om min dotter som jag älskade och fortfarande älskar med hela mitt hjärta, men tyvärr är hon skiljer sig från andra barn i det faktum att hon bara råkade dö. Vad är så modig om att prata om henne och det faktum att jag saknar henne? Är det inte normalt för en mor att missa sitt barn? Är det inte normalt för en mamma att prata om och dela med sig av sina barn med världen? Är det inte normalt för en mamma att vara stolt över alla gåvor hennes dotter har kommit till henne?

Det bör inte ses som en akt av mod att dela med mig av min förlust, min dotter, min sorg. Det bör vara acceptabelt, vanliga, precis vad vi gör. Det kallas föräldraskap. Jag gör bara det på ett annat sätt än icke-förlust föräldrar får göra.

Jag önskar att andra skulle förstå detta. Jag önskar icke-sörjande föräldrar, vänner, chefer, arbetskamrater, familjemedlemmar och vårdpersonal kan öppna sina hjärtan för den idé som du inte sluta älska ditt barn eftersom de avled, oavsett hur lite det antal veckor, månader eller dagar vi fick spendera med dem. Oavsett om de dog i vårt livmoder eller våra armar. Oavsett hur lång tid det har gått sedan de lämnade oss.

Vi älskade fortfarande. Vi älskar fortfarande. Därför har vi fortfarande sörjer. Det är bara normalt, och det kommer alltid att vara. Det är bara vi föräldraskap, sörjande föräldraskap, men föräldraskap i alla fall.

ADVERT

Lägg till din kommentar