Jag Växte Upp Med En Ensamstående Mamma, Men Jag Har Aldrig Missat Min Pappa

Jag växte upp med en ensamstående mamma och en frånvarande pappa. Ser tillbaka, mina relationer med dem båda kunde inte ha varit mer olika. Min mamma och jag något som liknade en förvriden version av förhållandet till rory men Rory från Gilmore Girls, medan Pappa och jag, ja.. vi definitivt aldrig haft en Min Lilla Prinsessa- tema förhållande går för oss.

Min mamma och jag kallar honom Houdini. Du vet, nu ya se honom.., nu behöver du inte. Många av hans psykiska tillstånd narkotika missbruk, och känslomässiga tvister flyttade honom sju delstater bort från oss när jag var runt tre år gammal.

Via korta telefonsamtal, gjorde han lovar att han aldrig skulle hålla, och han åtagit sig att planer som aldrig skulle komma att ske. Som den gången han berättade för mig att han ville se mig för en lång och försenad besök, men dök aldrig upp. Även om det tog en fyra timmars flygresa för min mamma och mig att komma dit.

Inom det närmaste året, han skulle gå med på att göra ett liknande löfte. Bara den här gången, min mamma ville inte berätta för mig att vi hade planer på att möta upp. Hon gjorde detta för att undvika överskådlig sannolikheten att han skulle mer än troligt att bryta mitt lilla hjärta igen.

Men som Houdini, som han visade upp. Jag knappt minns den resan, men jag minns känslan förvånansvärt rädd när min Mamma lämnade mig ensam med honom att betala för lite mat för mindre än en minut. I det ögonblicket, var det uppenbart för mig att han inte var min tröst och min säkerhet, Mamma var.

Efter den resan var över, var det ingen överraskning när han försvann igen för ungefär tio år.

När jag var liten, jag minns att jag berättade för min mamma att jag saknade min pappa. Men nu när jag har vuxit, jag inser att jag missade honom. Eftersom, låt oss vara ärliga, du kan inte sakna något man aldrig har haft.

Jag faktiskt inte saknade något. Jag var bara vill ha något som aldrig var en del av mitt liv. Jag önskar för en pappa som var något som min far. I ärlighetens namn, jag ville ha en pappa som mina kompisars pappor.

Eftersom min unge själv som används för att fylla med avund när jag såg mina vänner naturligt välsignats med alltför engagerade pappor. Jag undrade varför jag inte få en pappa som var omtänksam, kärleksfull, eller åtminstone, är närvarande.

Men klyschigt det än kan låta, att jag ville vara någon som är "princess" och "sweet little girl", andra än min mamma som tog upp mig på just dessa ord. Men på grund av honom, det har aldrig hänt.

Det suger, eftersom vi aldrig kommer att få den tiden tillbaka. Det suger, eftersom det är hans verk som orsakade detta förhållande stam och inte min.

Sedan min barndom, har vi återuppväckt vår relation och jag har helhjärtat förlåtit honom. Men vi kommer aldrig att få en normal far-dotter-relation, och det är på honom, inte mig.

Lyckligtvis för mig, min fantastiska ensamstående mamma finns andra män i mitt liv för att ta det " pappan "roll för mig. Så även om vi kommunicerar med varandra idag, min far är alldeles för sent.

För mitt bröllop, jag vill att min farfar till mig gå ner i gången, och jag vill att mina farbröder att dansa med mig, för min far-dotter-dans. Det är sorgligt, eftersom det ska vara min pappa, men han missade de viktigaste delarna av mitt liv och de som inte gjorde det.

Tyvärr har tiden inte gå bakåt, bara framåt. När handlingen är borta, det är ingen som låtsas att det inte skedde. Nu när jag har barn i min hand, jag kommer alltid att älska förälder som förblivit konstant, och jag har mer förståelse för min mamma än någonsin.

Så, om min barndom låter som den väg som du och dina barn leva, ditt barn kommer att vara mer än okej. Snälla, oroa sig över större saker. Det finns betydligt värre saker i världen än att växa upp utan en förälder som valde att gå bort.

Den enda mom, och att den enda pappa att höja dina barn ensam, du är nog.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar