Den Stora Paradoxen I Föräldraskap

Föräldraskapet: En sekund, och du vill springa bort från allt, nästa, du vill krama dina barn, så jävla tajt och aldrig låta dem gå. Jag kallar det den Stora Paradoxen i Föräldraskapet.

På alla gånger jag har två som kör listor som händer i mitt huvud. Den ena består av de saker om föräldraskap som jag önskar bort, och den andra är en mush-gushy sentimentala om hur flyktigt allt är, och hur desperat jag försöker hålla fast vid mina barns barndom.

Den första listan går så här:

1. Jag Kan inte Vänta med att Sova Igen

Jag menar, verkligen sömn. Jag vill sträcka ut min kropp i sängen, och sova i åtta timmar utan att någon liten person armbåge i min mage eller någon gråter ut för en annan kopp vatten precis som jag har glidit av. Sömn är mer läcker än choklad, glass, kaffe eller ost, pommes frites, och det säger en hel del.

2. Jag Vill Arbeta Mer

Innan barnen, jag var en framgångsrik författare. Jag kommer fortfarande skriva och får mitt arbete, men det finns så många projekt jag skulle vilja ta på, så mycket stora och viktiga arbete som är omöjligt att pressa in i det lilla fönstret för tupplur tid och Tass Patrol episoder.

3. Jag Vill Åka till Ställen Utan att Gnällig Barn

Jag vill öppna dörren till min bil, sitta ner, slå på tändningen, och köra någonstans, var som helst. Ingen mer hunching över att försöka att få en ignorans barn spände i. Inget mer "är vi framme snart?" Jag vill bara gå, gör vad är det jag behöver göra, för att komma tillbaka i bilen och komma hem. Fucking amazing.

4. Jag Vill Äta en Måltid i Lugn

Jag vill äta utan att fylla på mina barns vatten koppar varje fem minuter. Jag vill inte höra om att en liten svart fläck på broccoli eller pasta som inte är tillräckligt varm (efter det var "brännhet" mindre än en minut sedan). Jag vill äta en måltid som jag har lagat, sitta ner medan det är varmt, och njuta av varenda tugga.

5. Jag Vill Ha Barn Som Kan Städa Upp Sina Egna Bud

Eller åtminstone barn som inte gör ganska så många! Jag är trött på att byta blöjor, städning kissa utanför badrum golv, sätta smutsiga strumpor i korg 75 miljoner gånger om dagen, och städa upp oändliga smulor från golvet.

Stor suck .

Men nu har jag luftat min smutstvätt (bokstavligen), jag behöver dela med dig den andra listan. Den är fylld med ögonblick att bryta mitt hjärta i två och får mig att vilja frysa mitt barn i tid och aldrig låta dem växa upp.

1. De Nätter När jag går In i Mina barns Rum och Titta på Dem Sova

Jag står över dem för att titta på deras små kistor uppgång och fall. De ser ut exakt som de gjorde som barn, men under filtar, jag ser deras långa kroppar alla sträcks ut, och jag vill gråta.

2. Dessa Eftermiddagar När jag Sortera Kläder Mina Barn Har Vuxit ur

Den lilla röda Gap tröja med hål på armbågarna och ärmar, jag kan inte kasta den. Samma går för att froggie regnrock och att dumma (vacker) skjorta med hoppande apa på det. Och inte ens få mig igång på baby strumpor, inget sätt .

3. När En av Mina Pojkar Kommer att Berätta för Mig att Han Hade en Dålig Dag, eller Han är Ledsen

Hans ögon fylls med humungous tårar, och jag är den—enda—som kan göra det bättre. En del av det som förstör för mig om tider som denna är att jag vet att det inte kommer att hålla. Jag vet att det kommer att bli färre och färre gånger mina barn kommer till mig som sårbara och nödigt. Och snart, jag kommer inte att vara den enda som kan göra det bättre.

4. De Absentminded Kvällen Myser Framför TV: n

Vi är alla slagit sig ner i vår pj ' s och tittar på TV, hektisk dag sakta bleknar bort. Den stora pojken floppar ner i skurk i min arm och börjar snurra i mitt hår. Den lilla pojken lockar hela hans kropp i mitt knä, i hans huvud fortfarande passar just där under min hals. Åh, sin mjukhet, deras kärlek—bara den perfekta doften av dem gör att jag vill stanna tiden och hålla dem i exakt denna ålder, i det ögonblicket för evigt.

5. Varje Gång någon av Mina Barn somnar i Min Famn

Heliga wow . Att känna ditt barn glida in drömmande överge medan inbäddat i dina armar. För att komma till vittne som först sova, suck, och att veta att ditt barn är det, i säkerhet i dina armar. Det finns inget som är det. Det är som att få ett slag av ren lycka. När de blir äldre, man undrar varje gång om det är sista gången du kommer att få uppleva en sådan ljuvlighet och anslutning.

Japp, föräldraskap är en jätte, galen motsägelse. Hur är det möjligt att känna en sådan djup behöver för att det ska bli enklare, en lusting för lätt, god pre-kid dagar, och ändå känna en sådan strävan att hålla dina barn lite för all evighet? Hur är det möjligt att känna så starka känslor på en gång varje vaken stund av ditt liv?

Jag har inga svar. Jag vill ha allt. Jag vill ha det på båda sätten. Jag vill att saker ska vara så enkelt som de var när jag var vemodigt 20-något som värkte för barn men som inte hade någon aning om hur snabbt de skulle suga livet ur mig. Jag vill att enkel tjej och det enkla livet tillbaka. Och ändå, jag vet att det skulle innebära att inte ha barn som har gett mig mer glädje än jag någonsin kunde föreställa mig, som ger mig hopp för hela mänskligheten, och får mig att vilja göra världen till en bättre plats.

Så här är jag, fast i stor rörig, komplicerad, skoningslös, vackra livet av föräldraskap—gör mitt bästa, håller på att mina barn, genom att låta dem gå, och försöker att komma ihåg att det finns inget sätt att ha allt, på en gång, någonsin. Och kanske det är så det ska vara, och allt jag kan göra är att acceptera det, vara ärlig med mig själv, och göra det mesta av detta dyrbara liv jag har fått.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar