Varför jag är Lite kär I Mina Grå Hår

Min vän Jana har tillbringat det senaste året växer ur hennes färgat svart hår. Jag har sett som sin vita rötter har spridit sig bredare och bredare, som hon gått igenom roliga faser av skunk och Cruella De Vil. Nu, med bara ett par centimeter av svart kvar här och där på de tips vi kan se vad den slutliga utseende kommer att bli.

Och, oh my gosh, det är underbara . I hennes mitten av 40-talet, hon har en fullständig huvudet av levande silver och vitt hår som skulle vara avundsjuka av alla kändisar som har beslutat grå är "i." Det är allvarligt att några av de vackraste håret jag någonsin sett.

Jag har tillbringat de senaste åren för att undersöka min egen delar av grått hår, försöker bestämma vad jag tycker om dem. Jag har bara ett par streck, precis där mitt hår delar. De glimt i solen, står sig mot kastanj bakgrund av resten av mitt hår. De behöver inte göra nästan uttalandet att Jana hår gör.

Men jag har bestämt mig för att älska dem ändå.

När min första grå delarna kom i alla spretig och senig, Jag känner mig inte på detta sätt. De första grays meddelat sig med god aptit, som stod rakt upp i mitt huvud som en soldat i salute. "Lugn frick ner," jag berättade för dem under min andedräkt som jag plockade dem med pincett. "Crimony, du är påträngande små rackarna."

Fler kom efter det, naturligtvis, och jag rutinmässigt drog någon av dem som vägrade att ligga platt. Men så småningom började de lätta sin väg in bland mina andra trådar. De hade kanske sett det öde som sina föregångare, eller kanske de första delarna var bara att försöka räkna ut hur man gör detta åldrande sak. Antingen sätt, som min grå igång commingling lugnt med resten av mitt hår, jag slutade försöka ta bort dem.

Min man började lägga märke till dem och skulle nå upp sin hand och stroke min del underhållande. Det är roligt att bli äldre med någon, för att bevittna att förändra sin fysiska varelse som din egen går igenom sin egen process. Han är ett år äldre än mig och har inga grå, naturligtvis, med undantag för en enstaka vita hår bland hans blonda skägg. Han gillar verkligen mina grå hår, om. Han säger att han tror att min lott är sexig. Att det gör mig att se ut som en superhjälte.

Han har helt rätt.

I dessa trådar av silver på mitt huvud, jag ser allt jag har gjort i mitt liv. Jag ser min relation med min man 18 år och allt som vi har gått igenom tillsammans. Jag ser våra tre barn, den äldsta av dem börjar att köra. Jag ser vår familjs många resor och många flyttar äventyr. Jag ser den kamp och de välsignelser av att uppfostra barn. Jag ser den vackra familjen jag har hjälpt till att skapa.

I denna strimma, jag ser hur jag har vuxit som en kvinna över åren. Jag ser att min röst, solidifiering av min tro, utvecklingen av min karriär. Jag ser på de frågor jag har ställt och de svar jag har sökt. Jag ser de strider jag har kämpat och vunnit, och de lärdomar jag har lärt mig i striderna jag har förlorat.

I de delar av grå, jag ser intelligens och visdom som kommer tillsammans med åldern. Jag ser syftet med smärtsamma upplevelser och lära sig att släppa taget. Jag ser full och fascinerande liv jag lever och ser fram emot att fortsätta.

I den lysande glimt, jag ser mig själv. Förändras. Lärande. Att förbättra.

För år, ansåg jag täcker mina grå hår, dör för dem att smälta in med resten av mitt hår. Men nu älskar jag hur de står ut, som tillkännager för världen, inte bara att jag blir äldre, men som jag har vuxit. Dessa silver trådar berätta historien om mitt liv tillbaka till mig varje gång jag ser mig i spegeln och påminna mig om att fortsätta att leva ett liv värt att återberätta.

Så jag kommer inte att dö för min gråtoner. Jag kommer inte att önska bort dem. Jag har bestämt mig för att omfamna dem för de symboler som de är — inte bara för att man blir äldre, men det blir bättre med åldern.

ADVERT

Lägg till din kommentar