Det Suger Att Uppfostra Mina Barn Långt Bort Från Mina Föräldrar

I över ett decennium sedan, Jag flyttade från Kalifornien till Stilla havet i Nordväst till högskola . När jag först satte sin fot på campus, jag hade ingen aning om att jag skulle träffa någon, gifta och starta en familj här, men det är vad som hände. Det var oväntat — hur livet ofta är. Och när mitt liv är här stor, att uppfostra mina barn långt bort från min familj och släkt på allvar suger.

Mina svärföräldrar bor i närheten, så mina barn är inte helt saknar relationer till släktingar. Det är fantastiskt att de har några mor-och farföräldrar och fastrar och mostrar och farbröder runt för att ta dem för övernattning och kusiner för att begå bus med . Det är inte en välsignelse jag tar lätt på, men mitt hjärta bryter lite varje gång de talar om "Mormor" (min mor-in-law) i stället för "Memaw" (min mamma).

Det finns ett visst sken av en relation mellan mina barn och mina föräldrar. De pratar i telefon — min sons favorit aktivitet i världen är att hänga upp på min mamma — och de vet att min mamma är den dam som skickar dem böcker hela tiden. De vet min pappa gör träbearbetning och tar bilder och har ett teleskop för att titta på stjärnorna, en verksamhet som min dotter har nyligen blivit intresserad av. Jag visar dem bilder på sina Memaw och Pepo, och ibland kan de ställa frågor om det för mina föräldrar så jag får dela historier med dem. Men det är inte samma sak. Det är bara skuggan av den relation som jag önskar att mina barn kunde ha med sina mor-och farföräldrar.

Och även om jag har mina svärföräldrar och massor av vänner för att försäkra mig om att jag gör ett bra jobb som mamma, orden ekar ihåligt eftersom det inte är mina egna föräldrar som säger dem. Min mamma är inte här för att titta på mig in action som jag har danskvällar med mina barn eller undervisa dem om deras Abc eller trösta dem när de är att ha en tuff dag. Min pappa är inte runt för att uppmuntra mig när jag vill slita mitt hår, eller ge mig en high-five när jag satte en kaxig 4-åring i hennes ställe. Ja, de är här i ande, de är här på mig och min personlighet, men de är så långt borta.

Varje gång jag pratar med mina föräldrar, de säger åt mig att jag gör ett fantastiskt jobb som mamma. Jag är nog aktiv på sociala medier, som man beklagar den dåliga och dela bilder av det goda, att de vet vad som händer med oss de flesta dagar i veckan. De får se resultatet av mitt föräldraskap och frukterna av mitt arbete, men de se det på en skärm eller höra om det över telefon.

Jag är ledsen att de inte får för att personligen uppleva allt detta med mig, och jag, i sin tur, inte får uppleva dem som upplever den. Jag får inte höra min mamma skrattar åt min sons upptåg eller titta på min pappas ögon stelnar som han ser en show med min dotter . Att de inte har historier att berätta om eftermiddagen tillbringade med mina barn och de saknade minnen orsaka mitt hjärta att göra ont.

Jag är tacksam för att växa upp i en ålder av teknik eftersom det minskar sting av att inte ha mina föräldrar runt om i person. Jag tar inte för givet att bara för 15 år sedan, relationen mina barn har med mina föräldrar skulle bli ännu mer begränsad. Men att tacksamhet inte göra upp för det faktum att jag så gärna önskar att mina föräldrar hade en relation med mina barn, att de kunde se mig in action, så att de kunde tillbringa en eftermiddag med oss alla, ge mig en kram, och sedan tala om för mig att mina barn är underbara och jag gör ett fantastiskt jobb med att höja dem.

Kanske en dag kommer vi alla att leva närmare. Kanske en dag att mina barn kommer att ha en verklig, påtaglig relation med sin andra uppsättning av mor-och farföräldrar. Tills dess, jag ska bara gå uppdatering av Skype och försöker hämta telefonen från min sons händer innan han kan skära av min mamma igen.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar