Greppa Kameran

Vissa föräldrar, när de ser att deras yngsta barn som täcker öronen, och vid ljudet av en skrällande gitarr riff, kanske bara skruva ner volymen. Men för mig, jag tar tag i kameran.

För mer än 7 år, jag har varit fullända denna vana utan kritik, men lite nu någon har börjat kalla mig ut på det.

En natt för vår wee man, Smiley, var slängde sin middag på golvet och gör en fantastisk röra av pasta, bönor och jordgubbar. Så det är naturligt att jag tog upp kameran. Jag sköt ram efter ram (alltid efter den perfekta mid-air capture) tills slutligen en röst talade.

Stora syster Doodlebug sade, "Um, Mamma? Du kanske ska stoppa honom från att kasta mat i stället för att ta bilder." Rätt .

Tack och lov att jag har någon som är här för att påminna mig om att vara förälder.

Jag undrar ofta vad meddelandet jag skickar barnen med mina nära konstant dokumentera. Värsta fallet: de växer upp i tron att den perfekta bilden-op trumf den faktiska tidpunkten. Jag tänker särskilt på den dagen jag glömde ta med min kamera till en av Doodlebug är balett. Jag muttrade och svor åt mig själv, tills hon sa: "Mamma, jag antar att du kommer att bara att titta på mig." Naturligtvis.

Så jag antar att det är dags att ifrågasätta fördelarna med att spela den dubbla rollen av att familjen historiker och förälder.

Efter år av att dokumentera barnen, vet jag hur att fullt ut leva i nuet utan att tänka på det perfekta fotot? Jag tar anteckningar för dem eller för mig (eller spelar det ens någon roll)? Är all denna dokumentation kommer att komma tillbaka och bita mig i form av familjeterapi räkningar? Kommer mitt barn att kunna plocka mitt ansikte ut av en line-up om det inte är en kamera ansluten till det?

I alla viktiga frågor—för dig och din egen brottning-benägen samvete. Personligen är jag villig att ta risker för jag tror mitt hjärta är på rätt plats. Jag ger dem en gåva som också råkar fylla upp mig kreativt. Jag visar dem att deras liv, deras historier är värda att vårda (den gode, den onde, den röriga).

Och när deras minnen blir fullt av vuxna bekymmer, jag kan erbjuda mina barn berättelser om hur deras barndom dök upp från sin mors ögon. Och kanske om vi har tur, vi alla kommer att se tillbaka och skratta åt det roliga (och ibland "kul") vi hade att lära sig att vara en familj.

ADVERT

Lägg till din kommentar